ΓΔ: 2687.82 1.48% Τζίρος: 220.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:51:39
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη

Συνεργασία δήμων δυτικής Θεσσαλονίκης κατά της στεγαστικής επισφάλειας

Δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ παρέχουν στέγη σε 33 νοικοκυριά μέσω του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για Αστέγους ΙΙΙ», με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση της στεγαστικής επισφάλειας.

Με μια ολιστική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της στεγαστικής επισφάλειας, οι δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης συμπράττουν με την ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, προσφέροντας στέγη σε 33 νοικοκυριά που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η συνεργασία των δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού - Ευόσμου και Νεάπολης - Συκεών πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για Αστέγους ΙΙΙ», το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με Αρχή Διαχείρισης τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Ε.Κ.Α).

Όπως υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, το ζήτημα της κοινωνικής στέγης αποτελεί ευρωπαϊκή πρόκληση εδώ και δεκαετίες, με τους δήμους να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην αναζήτηση βιώσιμων λύσεων.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής, Προσχολικής Αγωγής και Νέας Γενιάς του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θεόδωρος Σιδηρόπουλος, καθώς και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Κορδελιού-Εύοσμου, Ιωάννης Γαβριηλίδης, τόνισαν την ανάγκη για ένα διευρυμένο εταιρικό σχήμα που θα επιτρέπει μια πραγματικά ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σύμφωνα με την Κλειώ Σαββάκη από την ΑΡΣΙΣ, το πρόγραμμα λειτουργεί ως ολοκληρωμένο εργαλείο κοινωνικής επανένταξης, διευκολύνοντας τη μετάβαση των ωφελούμενων σε αυτόνομες συνθήκες στέγασης.

«Στο πρόγραμμα εντάσσονται 33 νοικοκυριά, εκ των οποίων τα 26 είναι μεμονωμένα άτομα και τα υπόλοιπα οικογένειες. Επιδοτείται, μεταξύ άλλων, το ενοίκιο, παρέχεται εργασιακή συμβουλευτική και επιδότηση εργασίας σε 6 ωφελούμενους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καινοτομία και τεχνολογία ΥΠΕΘΑ στη 90η ΔΕΘ με μη επανδρωμένα μέσα

Η 90η ΔΕΘ φιλοξενεί στο Περίπτερο 6 του ΥΠΕΘΑ εντυπωσιακά διόραμα με ιστορικό αεροσκάφος Τ-6 Harvard και παρουσιάζει τα νέα Μη Επανδρωμένα Μέσα, με έμφαση στο drone ΑΡΧΥΤΑΣ της ΕΑΒ και πλήρη γκάμα καινοτόμων αεροχημάτων.
ΕΤΒΑ βιομηχανική περιοχή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κων. Γιουτίκας για τη συνεργασία Περιφέρειας με την ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ

Ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Γιουτίκας τόνισε τη σημασία της συνεργασίας Περιφέρειας και ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ανακοίνωσε νέο έργο οδικής εισόδου στη ΒΙΠΕ Σίνδου για γρηγορότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυκλική οικονομία: Κλειδί για ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, λέει η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ

Ο Αθανάσιος Σαββάκης, ιδρυτής της Biosolids, τόνισε ότι η κυκλική οικονομία είναι πλέον εργαλείο ανταγωνιστικότητας και υποχρέωση για τις επιχειρήσεις, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της ποιότητας και της πιστοποίησης των παραγόμενων προϊόντων.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάπλαση λόφου Τούμπας: Διαγωνισμός μελετών στη Θεσσαλονίκη το 2026

Η Τούμπα Θεσσαλονίκης περνά στη φάση ανάδειξης με αυτοψία της Υπ. Πολιτισμού Λ. Μενδώνη και τον δήμαρχο κ. Αγγελούδη. Το ΑΠΘ συνεχίζει την ανασκαφή καθώς σχεδιάζεται διαγωνισμός μελετών για το 2026. Τα ευρήματα κυρίως προϊστορικά.