ΓΔ: 2267.45 0.05% Τζίρος: 256.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
περιπολικό άμεσης δράσης
Περιπολικό της Άμεσης Δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας έξω από κτίριο στην πόλη.

Έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη για παράνομη διέλευση δικύκλων σε πεζόδρομους

Κοινές περιπολίες ξεκινούν ΕΛΑΣ και Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης για να σταματήσει η παράνομη διέλευση δικύκλων σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια με στόχο την ασφάλεια των πεζών και την επιβολή προστίμων στους παραβάτες.

Η ΕΛΑΣ και η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης εντείνουν τις δράσεις τους για να βάλουν «φρένο» στην παράνομη διέλευση δικύκλων από πεζόδρομους και πεζοδρόμια, που προκαλεί αυξημένο κίνδυνο ατυχημάτων για τους πεζούς.

Από σήμερα, μεικτά κλιμάκια αστυνομικών και δημοτικών αστυνόμων πραγματοποιούν κοινές περιπολίες και ελέγχους, κυρίως στο κέντρο της πόλης. Στόχος είναι να περιοριστεί η κυκλοφορία των μηχανών σε δημόσιους χώρους και να επιβάλλονται πρόστιμα στους παραβάτες.

«Ήταν από τις προτεραιότητες μας να μπει μια τάξη. Εδώ και καιρό σχεδιάζουμε το πλάνο με την Τροχαία και οι δράσεις μας θα είναι τακτικές ώστε να σταματήσουν τα δίκυκλα να κινούνται σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια», ανέφερε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Προστασίας Κοινοχρήστων Χώρων και Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δημαρέλος.

Οι έλεγχοι θα είναι συστηματικοί και θα επεκτείνονται πέρα από τη διέλευση, και στη στάθμευση των δικύκλων πάνω σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους. Παράλληλα, η δημοτική αρχή έχει ήδη επικοινωνήσει με εταιρείες delivery και courier, ζητώντας να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και συνεργάτες τους για την τήρηση των κανόνων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ. ενόψει γιορτών

Ενισχυμένες περιπολίες, αυξημένοι τροχονομικοί έλεγχοι και μέτρα σε αγορές και ΜΜΜ εφαρμόζει η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη ενόψει της εορταστικής περιόδου, με συστάσεις προς τους πολίτες για ασφαλείς συναλλαγές και προστασία κατοικιών.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 729 τροχονομικές παραβάσεις σε 24 ώρες, δύο συλλήψεις

Σε τροχονομικούς ελέγχους στη Θεσσαλονίκη βεβαιώθηκαν 729 παραβάσεις μέσα σε 24 ώρες. Οι περισσότερες αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα, ενώ συνελήφθησαν δύο οδηγοί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Κατασχέθηκαν τα οχήματά τους.
Ελληνικό περιπολικό όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 22χρονου στη Θεσσαλονίκη για υπερβολική ταχύτητα στην εθνική οδό

22χρονος συνελήφθη να οδηγεί με 162 χλμ/ώρα στην εθνική Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, όπου το όριο είναι 70. Η αστυνομία τον ακινητοποίησε και του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση.
Ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 49χρονος μοτοσικλετιστής σκοτώθηκε στην περιφερειακή

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη, όταν 49χρονος μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο του οχήματός του στην περιφερειακή οδό Μαλακοπής, προσέκρουσε σε πινακίδα και στηθαίο. Έρευνα διενεργεί η Τροχαία.