ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:40:50
Σφύρα δικαστηρίου
Η σφύρα του δικαστή σε εστιασμένο δικαστικό περιβάλλον, σύμβολο απονομής δικαιοσύνης.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το πολύνεκρο ναυάγιο στη Χίο από το Λιμενικό

Σε πλήρη εξέλιξη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση του Λιμενικού για το ναυάγιο ανοιχτά της Χίου με 15 νεκρούς, ενώ συνεχίζονται οι καταθέσεις πληρωμάτων και διασωθέντων.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργούν ανώτατα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, σχετικά με το πολύνεκρο δυστύχημα ανοιχτά της Χίου, όπου έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Προτεραιότητα του Λιμενικού αποτελεί η αποκάλυψη όλων των λεπτομερειών γύρω από τη σύγκρουση των δύο σκαφών, προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια του τραγικού περιστατικού.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής καταθέσεις των μελών του πληρώματος του σκάφους της Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο χειριστής του δουλεμπορικού σκάφους προσέκρουσε στην πλάγια δεξιά πλευρά του σκάφους της Ακτοφυλακής, με αποτέλεσμα το σκάφος να ανατραπεί και να βυθιστεί.

Η διαδικασία της εξέτασης περιλαμβάνει καταθέσεις όχι μόνο από το πλήρωμα της Ελληνικής Ακτοφυλακής, αλλά και από τους διασωθέντες μετανάστες, ώστε να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Το δουλεμπορικό βυθίστηκε σε απόσταση μόλις 1,5 χιλιομέτρου από τις ακτές της Χίου, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζονται εντατικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ασθενοφόρο Citroën Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε πλήρη ισχύ το πρωτόκολλο κρίσης του Υπ. Δικαιοσύνης μετά το ναυάγιο στη Χίο

Σε πλήρη εφαρμογή τέθηκε το ειδικό πρωτόκολλο διαχείρισης κρίσης μετά το τραγικό δυστύχημα με 15 νεκρούς μετανάστες ανοιχτά της Χίου, με ομάδα ιατροδικαστών να μεταβαίνει στο νησί για την ταυτοποίηση των σορών.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πολλά και πιεστικά ερωτήματα για το ναυάγιο στη Χίο

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτει ερωτήματα για τις συνθήκες του ναυαγίου στη Χίο με 15 νεκρούς και ζητά σαφείς απαντήσεις από την κυβέρνηση. Καλεί σε διεξοδική έρευνα, απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν και να αποκλειστούν παράνομες επαναπροωθήσεις.
Σκάφος Λιμενικού Σώματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χίος: Στους 15 οι νεκροί μετανάστες από το συμβάν στο Μυρσινίδι

Στους 15 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών μεταναστών στο ναυάγιο στη Μυρσινίδι Χίου, μετά τον θάνατο μιας γυναίκας στο νοσοκομείο. Τέσσερις τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ δύο λιμενικοί παραμένουν στο νοσοκομείο.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Οκτώ νεκροί, ανάμεσά τους τρεις διασώστες, από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο

Οκτώ άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων τριών διασωστών, έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινά πλήγματα στο νότιο Λίβανο. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν ενώ διασώστες προσπαθούσαν να απομακρύνουν τραυματίες στη Μάζνταλ Ζουν, καταγγέλλει η Πολιτική Προστασία.
Στρατιωτικό drone δειλινό
ΔΙΕΘΝΗ

Σουδάν: 11 νεκροί από επίθεση drone στο νότιο τμήμα της χώρας

Τουλάχιστον 11 νεκροί από επίθεση drone στη Ραμπάκ, Νότιο Σουδάν, σύμφωνα με το AFP. Στόχος ήταν ομάδα που στηρίζει τον στρατό κατά των ΔΤΥ. Η σύγκρουση από το 2023 έχει προκαλέσει τεράστια ανθρωπιστική κρίση και μαζικές μετακινήσεις.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 7 νεκροί από πυρκαγιά σε υπό κατασκευή κτίριο στη Μόσχα

Τουλάχιστον 7 νεκροί και 13 τραυματίες σε φωτιά σε υπό κατασκευή πολυώροφο κτίριο στη βόρεια Μόσχα. Πάνω από 30 άτομα διασώθηκαν, ενώ στο σημείο βρίσκονταν περίπου 200 άτομα, σύμφωνα με τις αρχές.