ΓΔ: 2102.44 1.35% Τζίρος: 25.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:39:00
Περιπολικό της αστυνομίας
Περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας σταθμευμένα σε κεντρικό σημείο πόλης.

Θεσσαλονίκη Ελεύθεροι οι 4 για τα επεισόδια μετά τη διαδήλωση με όρους

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 4 συλληφθέντες για επεισόδια μετά τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Οι 3 απολογήθηκαν για οπλοκατοχή και διατάραξη κοινής ειρήνης και αφέθηκαν με όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Η 4η αφέθηκε νωρίτερα λόγω ειδικής δωσιδικίας.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται για εμπλοκή σε επεισόδια με αστυνομικούς, τα οποία σημειώθηκαν μετά τη διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις από τους συλληφθέντες (δύο άνδρες και μία γυναίκα) παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Βασική κατηγορία είναι η οπλοκατοχή, που σχετίζεται με ξύλινα κοντάρια τα οποία φέρεται να είχαν στην κατοχή τους.

Η συγκεκριμένη πράξη διώκεται πλέον σε βαθμό κακουργήματος, μετά τις πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία. Παράλληλα, τους αποδίδονται πλημμεληματικές κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και, κατά περίπτωση, για σωματικές βλάβες εις βάρος αστυνομικών, είτε τετελεσμένες είτε σε απόπειρα.

Μετά την απολογία τους, οι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η τέταρτη συλληφθείσα, η οποία αντιμετωπίζει μόνο την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης, είχε αφεθεί ελεύθερη νωρίτερα λόγω της νομικής της ιδιότητας και της εφαρμογής ειδικής δωσιδικίας.

Κατά την απολογία τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και έκαναν λόγο για ειρηνική κινητοποίηση.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν από νωρίς άτομα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διωκόμενους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 46χρονου για ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

Συνελήφθη 46χρονος στην Πυλαία Θεσσαλονίκης για ληστεία σε κατάστημα ψιλικών. Αφού άρπαξε 400 ευρώ με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, ταυτοποιήθηκε και εντοπίστηκε στο σπίτι του, με ρούχα που τον συνδέουν με τη ληστεία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αλλοδαπός που καταζητείτο από την INTERPOL για φόνο

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός χωρίς άδεια παραμονής, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Αναζητήσεων από την Interpol για σοβαρά αδικήματα όπως ανθρωποκτονία και οπλοκατοχή.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη δύο υπόπτων για τη δολοφονία 49χρονου Κύπριου επιχειρηματία

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν δύο άτομα, κατηγορούμενοι για τη δολοφονία 49χρονου επιχειρηματία στη Λεμεσό τον Οκτώβριο. Οι συλλήψεις έγιναν βάσει ευρωπαϊκών ενταλμάτων από την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις δύο ατόμων για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν δύο άνδρες, 42 και 25 ετών από Ρουμανία και Υεμένη, για παράνομη μεταφορά τεσσάρων αλλοδαπών χωρίς νόμιμα έγγραφα. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε στην Εγνατία Οδό, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση για τον 47χρονο που δραπέτευσε από το Ιπποκράτειο

Ο 47χρονος που απέδρασε από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο κρίθηκε ένοχος, καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή λόγω έφεσης. Εντοπίστηκε δύο μέρες μετά τη διαφυγή του από το μπαλκόνι σε οικισμό Ρομά στα Διαβατά.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες σε 24χρονο για βιασμό 17χρονης στη δουλειά του

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 24χρονου στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία 17χρονης για βιασμό τον Αύγουστο του 2024, σε περίπτερο όπου εργαζόταν ο κατηγορούμενος. Οι δυο τους είχαν έρθει σε επαφή μέσω κοινών γνωριμιών.