ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Άνθρωπος δένει αθλητικό παπούτσι
Φώτο: Shutterstock

Ανοίγουν οι οργανωμένες ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις - Τι θα ισχύει

Με ειδικό δελτίο θα μπορούν να κάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων οι πολίτες από τη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Από την προσεχή Δευτέρα (25/5) οι αθλούμενοι πολίτες θα μπορούν να ξανακάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, με απαραίτητη προϋπόθεση τη συμπλήρωση και επίδειξη του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων για τους αθλούμενους πολίτες, αλλά και τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν βάσει του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που έχει εκπονήσει η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπής της ΓΓΑ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, επισήμανε:

«Το σταδιακό άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων συνεχίζεται. Μετά από τους αθλητές των εθνικών ομάδων και τους αθλητές των σωματείων, έρχεται η σειρά των αθλούμενων πολιτών που θα μπορούν να κάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων. Με νέους κανόνες και νέες συνήθειες. Με καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων στην εγκατάσταση, με περιορισμούς στη χωρητικότητα της εγκατάστασης για να τηρούνται οι αποστάσεις και ενδεχομένως με περιορισμούς στον χρόνο χρήσης ή με τηλεφωνική επικοινωνία και ραντεβού. Σκοπός αυτής της σταδιακής μετάβασης στις νέες συνθήκες είναι να ξαναρχίσουν σιγά-σιγά οι πολίτες να αθλούνται και στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις με ασφάλεια και εμπιστοσύνη».

Το δελτίο καταγραφής αθλουμένου υπάρχει ηλεκτρονικά διαθέσιμο στην διεύθυνση https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf, όπως επίσης και οι σχετικές οδηγίες προς αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports) στην ενότητα «Οδηγίες Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηφιακές πλατφόρμες τηλεόρασης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Αλαφούζος παίζει Champions League με deal-ρεκόρ που αλλάζει τα δεδομένα

Με επενδύσεις που εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 430 εκατ. ευρώ, ο ΣΠΟΡ FM TV εξασφαλίζει τα δικαιώματα των διοργανώσεων της UEFA και αλλάζει το τοπίο στη συνδρομητική. Η μάχη των παρόχων και το κόστος για τηλεθεατές.
Πανεπιστήμιο Αθηνών κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε διαβούλευση νομοσχέδιο για ΑΕΙ, κληρικούς ομογένειας και αθλητισμό

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σήμερα το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΕΚΠΑ, ενίσχυση κληρικών, στήριξη ελληνισμού και εκπαιδευτικές αλλαγές για μαθητές και φοιτητές με αναπηρία.
ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Προειδοποίηση για χαμηλά επίπεδα άσκησης στους νέους

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ένας στους τέσσερις εφήβους δεν ασκήθηκε ούτε μία ώρα την περασμένη εβδομάδα. Η μελέτη σε 140 χώρες δείχνει ότι 240 εκατομμύρια νέοι 11-17 ετών δεν έκαναν επαρκή σωματική δραστηριότητα.
Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθητές από Ντίσελντορφ στο ΟΑΚΑ, παρουσία της Σοφίας Ζαχαράκη

Το ΟΑΚΑ φιλοξένησε μαθητές και γονείς από το Μοντεσοριανό Γυμνάσιο του Ντίσελντορφ, προσφέροντάς τους ξενάγηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις και το Ολυμπιακό Μουσείο, με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη.
Κενές μπλε κερκίδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ελλάς Μελβούρνης: Από την προσφυγιά στην ποδοσφαιρική δόξα

Η South Melbourne Hellas συμβολίζει τη νοσταλγία, τις ρίζες και τη ζωντανή μνήμη της ελληνικής διασποράς. Η κατάκτηση του Australia Cup 2026 θυμίζει μια ιστορία που ξεκίνησε με Έλληνες μετανάστες και λίγες ασπρόμαυρες φωτογραφίες.