ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Στα 2.873 τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού στην χώρα

18 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε οικισμό Ρομά στην Λάρισα ενώ 1 κρούσμα βρέθηκε στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Στα 21 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, όπου 18 από αυτά εντοπίζονται σε οικισμό Ρομά στην Λάρισα και 1 στο Κρανίδι, με τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων να είναι πλέον 2.873. Ένας ακόμη θάνατο καταγράφηκε στην χώρα το τελευταίο 24ωρο με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων να φτάνει τα 169.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, από τα συνολικά κρούσματα το 55.2% αφορά άνδρες, ενώ από αυτά, 612 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.446 (50.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 147.958 κλινικά δείγματα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 19 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 6 (31.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 98 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από το σύνολο των 169 θυμάτων, οι 49 ήταν γυναίκες (29.0%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδειο γραφείο νοσοκομείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Θεμιστοκλέους: Εθνικό Σχέδιο για την ανακουφιστική στο ΕΣΥ

Το Υπουργείο Υγείας προωθεί για πρώτη φορά Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ανακουφιστικής Φροντίδας 2025-2030, εντάσσοντας την οργανωμένα στο ΕΣΥ για καθολική πρόσβαση, ανάπτυξη δομών και ενισχυμένη κατ' οίκον φροντίδα.
Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Από 1η Ιουλίου η νέα ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Από 1η Ιουλίου ξεκινά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στα νοσοκομεία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι διασφαλίζεται η πρόσβαση σε φάρμακα, αλλά οι καινοτόμες θεραπείες προκαλούν προκλήσεις στους προϋπολογισμούς.
Ειρήνη Αγαπηδάκη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Πολιτικές υπάρχουν όταν το στίγμα και το ταμπού σπάσουν

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τόνισε πως η ψυχική υγεία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ζήτημα δημόσιας πολιτικής και όχι ατομικά. Όταν αρθεί το στίγμα, μπορούν να αναπτυχθούν ουσιαστικές πολιτικές στήριξης και φροντίδας.
Νοσοκομειακό δωμάτιο κλίνες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκτυο 500 κλινών για ανακουφιστική φροντίδα σε όλη την Ελλάδα

Η ανακουφιστική φροντίδα στην Ελλάδα αναβαθμίζεται με νέες δράσεις του Υπουργείου Υγείας και στόχο την καθολική πρόσβαση ασθενών. Προβλέπεται η δημιουργία 500 κλινών και ειδικών μονάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έως το 2027.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Πέντε νεκροί από ισραηλινό χτύπημα στην Τύρο

Ισραηλινή επίθεση στην Τύρο του νοτίου Λιβάνου σκότωσε πέντε άτομα και τραυμάτισε οκτώ, ανάμεσά τους τέσσερις διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, σύμφωνα με το Υπ. Υγείας Βηρυτού. Το Ισραήλ συνεχίζει επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ.