ΓΔ: 2250.25 -1.27% Τζίρος: 192.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:33:43
Σφύρα δικαστηρίου
Φώτο: Shutterstock

Τρίκαλα: Στην εισαγγελέα σήμερα ο ιδιοκτήτης και στελέχη της βιομηχανίας

Στην Εισαγγελέα Τρικάλων οδηγούνται σήμερα ο ιδιοκτήτης, ο τεχνικός ασφαλείας και ο τεχνικός βάρδιας της «Βιολάντα», μετά τη χθεσινή σύλληψή τους για τη φονική έκρηξη με πέντε νεκρές. Συνεχίζεται ο καθαρισμός του εργοστασίου.

Στην εισαγγελέα Τρικάλων οδηγούνται σήμερα το πρωί ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, ο τεχνικός ασφαλείας και ο τεχνικός βάρδιας, μετά τη σύλληψή τους από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Η υπόθεση αφορά τη φονική έκρηξη και πυρκαγιά στο εργοστάσιο της εταιρείας Βιολάντα στα Τρίκαλα, που είχε ως τραγικό απολογισμό πέντε νεκρές εργαζόμενες γυναίκες.

Οι συλληφθέντες έδωσαν χθες το απόγευμα κατάθεση στους αξιωματικούς της ΔΑΕΕ και σήμερα θα παρουσιαστούν στην αρμόδια εισαγγελέα για να απολογηθούν σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Την ίδια ώρα, τα συνεργεία συνεχίζουν την αποκατάσταση και τον καθαρισμό των κατεστραμμένων εγκαταστάσεων στο χώρο του εργοστασίου, ενώ ο δήμος Τρικκαίων έχει κηρύξει τριήμερο δημοτικό πένθος ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά σε εργοστάσιο Βιολάντα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίκαλα: Προθεσμία μέχρι αύριο μεσημέρι για τον ιδιοκτήτη της Βιολάντα

Ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο στη 1 το μεσημέρι στον ανακριτή Τρικάλων, με εργαζόμενους να εκδηλώνουν τη στήριξή τους έξω από το δικαστικό μέγαρο.
Εργοστάσιο με καπνό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα για έκρηξη στη Βιολάντα: Έφοδοι της ΔΑΕΕ και κατάσχεση εξοπλισμού

Η ΔΑΕΕ πραγματοποίησε έφοδο σε σπίτια και γραφεία της Βιολάντα στα Τρίκαλα, κατασχέτοντας ηλεκτρονικές συσκευές και έγγραφα, στο πλαίσιο νέας έρευνας για τα αίτια της φονικής έκρηξης που στοίχισε τη ζωή σε πέντε εργαζόμενες.
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Τσουκαλάς: Οριστικά δεν συνεργαζόμαστε με τη Νέα Δημοκρατία

Ο Κ. Τσουκαλάς τόνισε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να φιμώσει όσους μιλούν για κρίσιμα ζητήματα, με αφορμή τα εργατικά δυστυχήματα. Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει ενωμένο και θα ενισχυθεί μέσω προτάσεων για τα προβλήματα των πολιτών.
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Έλλειψη ενημέρωσης στα στοιχεία εργατικών ατυχημάτων

Με αιχμές απάντησε ο Κώστας Τσουκαλάς στη δήλωση Μητσοτάκη για το δυστύχημα στα Τρίκαλα, κατηγορώντας τον για σιωπή στις δηλώσεις Οικονόμου και για έλλειψη ενημέρωσης στα στοιχεία εργατικών ατυχημάτων και το παράνομο υπόγειο του εργοστασίου.
Εργοστάσιο με καπνό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με εντολή εισαγγελέα συνεχίζεται η έρευνα για την τραγωδία στα Τρίκαλα

Η Εισαγγελέας Τρικάλων έδωσε διευρυμένη εντολή για ενδελεχή έρευνα σχετικά με το δυστύχημα στη Βιολάντα, όπου πέντε γυναίκες έχασαν τη ζωή τους. Η ΔΑΕΕ εξετάζει ευθύνες τόσο της εταιρείας, όσο και των εμπλεκόμενων δημόσιων φορέων.