ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας

Έβρος: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Στον Έβρο συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που μετέφεραν παράνομα πέντε μετανάστες, χρησιμοποιώντας δύο οχήματα, ενώ ο ένας λειτουργούσε ως προπομπός για αποφυγή ελέγχων. Κατασχέθηκαν τα αυτοκίνητα και κινητά τηλέφωνα.

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν σε επαρχιακή οδό του Έβρου από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, κατηγορούμενοι για παράνομη προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικές Αρχές, ο ένας εκ των συλληφθέντων οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσε ως προπομπός, με σκοπό την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων. Ο δεύτερος αλλοδαπός οδηγούσε επίσης Ι.Χ.Ε. όχημα, στο οποίο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μετανάστες που δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα.

Κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην υπόθεση, καθώς και κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου έχει αναλάβει την προανάκριση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή: Οκτώ συλλήψεις για τη διακίνηση 32 παράτυπων μεταναστών

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν σε Έβρο, Ροδόπη και Καβάλα για τη μεταφορά συνολικά 32 μη νόμιμων μεταναστών σε έξι περιστατικά. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ διενεργείται προανάκριση από τις αρμόδιες αρχές.
Έβρος ποτάμι δειλινό
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το Thessaly Evros Pass έως 28 Σεπτεμβρίου 2026

Άνοιξε η πλατφόρμα vouchers.gov.gr για το Thessaly Evros Pass 2026, που στηρίζει τον τουρισμό σε πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και του Έβρου. 8.900 πολίτες θα λάβουν ψηφιακή κάρτα για διαμονή, εστίαση και μεταφορές, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κοντογεώργης: Η ανάπτυξη της περιφέρειας καθορίζει το μέλλον της Ελλάδας

Ο Θ. Κοντογεώργης τόνισε την πρόοδο πολλών έργων περιφερειακής ανάπτυξης από Θεσσαλία ως Ζάκυνθο, όπως σχολεία, νοσοκομεία, και τουριστικές δράσεις. Ανοίγει στις 24/9 η πλατφόρμα για Thessaly & Evros Pass με ψηφιακές κάρτες ενίσχυσης.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών σε Θεσσαλονίκη, Έβρο, Καστοριά

Σε επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Έβρο και Καστοριά συνελήφθησαν εννέα άτομα για παράνομες μεταφορές 20 αλλοδαπών χωρίς έγγραφα, ενώ στη Θεσσαλονίκη έγιναν πέντε συλλήψεις, με έναν οδηγό να προσπαθεί να διαφύγει πριν τελικά συλληφθεί.
Αρκούδα σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβρος: Συστάσεις για καφέ αρκούδα από τη Διεύθυνση Δασών

Η Διεύθυνση Δασών Έβρου εξέδωσε οδηγίες προφύλαξης μετά την εμφάνιση καφέ αρκούδας σε ορεινές περιοχές. Συνιστά προσοχή τις βραδινές ώρες και άμεση ενημέρωση αρχών σε περίπτωση εντοπισμού του ζώου κοντά σε κατοικημένες περιοχές.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για δύο υποθέσεις διακίνησης μεταναστών

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στη Θεσσαλονίκη για παράνομη διακίνηση μεταναστών από τον Έβρο. Βρέθηκαν οκτώ μετανάστες από Ιράκ, Πακιστάν και Ερυθραία, συχνά σε χώρους αποσκευών, ενώ οι διακινούμενοι πλήρωσαν 5.000 ευρώ έκαστος.