ΓΔ: 2571.9 1.25% Τζίρος: 338.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Θεσσαλονίκη: 6 συλλήψεις στον δήμο Δέλτα για περιβαλλοντική υποβάθμιση

Έξι άτομα συνελήφθησαν στη Σίνδο, Θεσσαλονίκης, για ρίψη αποβλήτων από εκσκαφές και πλαστικά υλικά σε γεωτεμάχιο, κατόπιν επιχείρησης της αστυνομίας. Μεταξύ αυτών, ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι δύο εταιρειών ανακύκλωσης.

Έξι άτομα συνελήφθησαν στον δήμο Δέλτα της Θεσσαλονίκης για περιβαλλοντική υποβάθμιση, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Πρόκειται για πέντε άνδρες, ηλικίας 70, 41, 31, 59 και 51 ετών, καθώς και μία 54χρονη γυναίκα.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης σε γεωτεμάχιο στη Σίνδο. Διαπιστώθηκε ότι δύο από τους συλληφθέντες, ηλικίας 31 και 41 ετών, οδηγώντας φορτηγά δημοσίας χρήσεως και ακολουθώντας εντολές του 71χρονου, προχώρησαν σε ανεξέλεγκτη απόρριψη αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.), καθώς και ανεπεξέργαστων πλαστικών ανακυκλώσιμων υλικών. Τα απόβλητα είχαν παραληφθεί από δύο εταιρείες ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο 51χρονος φέρεται ως ιδιοκτήτης της πρώτης εταιρείας, ενώ η 54χρονη εμφανίζεται ως νόμιμη εκπρόσωπος και διαχειρίστρια της δεύτερης. Ο 59χρονος είχε την ιδιότητα του υπεύθυνου λειτουργίας εργοταξίου.

Η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε ότι ο 71χρονος, από το 2020, ως αποκλειστικός χρήστης των συγκεκριμένων γεωτεμαχίων, πραγματοποιούσε συστηματικά ανεξέλεγκτες απορρίψεις Α.Ε.Κ.Κ., πλαστικών ανακυκλώσιμων υλικών και άλλων σύμμεικτων στερεών αποβλήτων, τα οποία διαστρωνόταν και επιχωματώνονταν στην περιοχή. 

Επιπλέον, σε συνεργασία με τις αναφερόμενες εταιρείες, παραλάμβανε μεγάλες ποσότητες αποβλήτων χωρίς την έκδοση των προβλεπόμενων παραστατικών, παρακάμπτοντας τη νόμιμη διαδικασία διαχείρισής τους.

Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι ένας ακόμη 59χρονος, σε συνεννόηση με τον 71χρονο, τον τρέχοντα μήνα προέβη σε ανεξέλεγκτη εναπόθεση σύμμεικτων στερεών αποβλήτων, που αποτελούνταν από χώμα, κομμάτια μπετόν και πίσσας, χρησιμοποιώντας το ιδιόκτητο φορτηγό του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η δικογραφία έχει ήδη σχηματιστεί σε βάρος τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελλάδα αστυνομικός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις δύο ατόμων για ληστεία και απόπειρα στη Θεσσαλονίκη

Δύο πρόσφατα περιστατικά ληστείας σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με άμεσες συλλήψεις υπόπτων από την αστυνομία, καθώς οι δράστες άσκησαν βία για να κλέψουν κινητό, τσάντα και αλυσίδα από περαστικούς.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέταρτη προφυλάκιση για τον φονικό εμπρησμό στην οικογένεια Νέστορα

Προφυλακίστηκε ο 25χρονος για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα. Αρνήθηκε κάθε εμπλοκή, ενώ με τη νέα προφυλάκιση οι κρατούμενοι ανέρχονται σε τέσσερις, ανάμεσά τους και οι δύο φερόμενοι ως δράστες.