ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Πινακίδα απεργίας καταστήματος

ΑΔΕΔΥ: Πειθαρχικές διώξεις σε εκπαιδευτικούς για απεργία - αποχή από αξιολόγηση

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει συνέχιση πειθαρχικών διώξεων σε εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν σε απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. Τρία μέλη συλλόγου Λακεδαίμονος καλούνται στο Πειθαρχικό στις 16 Ιανουαρίου στην Τρίπολη.

Σειρά πειθαρχικών διώξεων σε βάρος εκπαιδευτικών που συμμετέχουν σε απεργία – αποχή από την αξιολόγηση του ν.4823/21 συνεχίζεται στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 

Τρεις μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ε. Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων» καλούνται σε ακρόαση και απολογία ενώπιον του Α' Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου στις 16 Ιανουαρίου 2026.

Όπως επισημαίνεται, οι εκπαιδευτικοί διώκονται για τη συμμετοχή τους σε νόμιμα προκηρυγμένη απεργία – αποχή, χωρίς να έχουν διαπράξει πειθαρχικό παράπτωμα. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει τις πειθαρχικές διώξεις, χαρακτηρίζοντάς τες ως αντεργατική και αντιεκπαιδευτική πρακτική που στοχεύει στον εκφοβισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ασκείται επίσης κριτική στην κυβερνητική πολιτική, η οποία - σύμφωνα με την ανακοίνωση - επιδιώκει την εμπορευματοποίηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων, παραβλέποντας τα ουσιαστικά προβλήματα της εκπαίδευσης και τις αρνητικές συνέπειες των σχετικών αποφάσεων.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τονίζει ότι ο κλάδος στηρίζει τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς και απαιτεί την πλήρη απαλλαγή τους. Υπογραμμίζει ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης από πλευράς κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας δεν θα έχει αποτέλεσμα, ενώ δηλώνει πως θα συνεχίσει να στηρίζει τις συναδέλφους σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Τέλος, γνωστοποιείται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΔΟΕ και ο τοπικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιανουαρίου 2026, στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο Πειθαρχικό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πινακίδα απεργίας καταστήματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυναμική συμμετοχή εκπαιδευτικών στην απεργία της 21ης Οκτωβρίου 2026

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ συμμετέχουν στη 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 21/10 με συγκεντρώσεις στα Προπύλαια και σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες στα σχολεία, αυξήσεις μισθών και ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Μαζική συμμετοχή φοιτητών στις κινητοποιήσεις, λίγα επεισόδια

Χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενοι διαδήλωσαν μαζικά σε πάνω από 50 ιταλικές πόλεις, συμμετέχοντας στη γενική απεργία που προκήρυξε η Usb. Στο Τορίνο και τη Μπολόνια σημειώθηκαν μικροεντάσεις, χωρίς τραυματισμούς ή βανδαλισμούς.
Νομική σχολή Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμηλή συμμετοχή δασκάλων και καθηγητών στη σημερινή απεργία

Σήμερα, το 20,61% των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και το 11,16% της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετείχαν στην απεργία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας. Στις ΠΔΕ, η συμμετοχή ήταν 6,55%.
Νομική σχολή Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας

Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ συμμετέχουν στη σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας κάλυψη κενών στα σχολεία, μείωση μαθητών ανά τάξη, κατάργηση Τράπεζας Θεμάτων, αυξημένη χρηματοδότηση, καλύτερες υποδομές και αυξήσεις μισθών.