ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τρακτέρ σε κινητοποίηση
Φώτο: Τα μπλόκα και οι κινητοποιήσεις των αγροτών, Credits: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κλειστός ο κόμβος Μπράλου: Αγρότες μπλόκαραν Εθνική και παράδρομους

Σε πλήρη αποκλεισμό του κόμβου Μπράλου προχώρησαν οι αγρότες, κλείνοντας εθνική οδό, παράδρομους και επαρχιακό δίκτυο.

Σε πλήρη αποκλεισμό του κόμβου Μπράλου, τόσο στην εθνική οδό όσο και στους παράδρομους και το επαρχιακό δίκτυο, προχώρησαν οι αγρότες που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στην περιοχή.

Η απόφαση για τον αποκλεισμό ελήφθη σε συνεννόηση με αγρότες από την Αταλάντη και τον Δομοκό, ενώ αναμένεται ενίσχυση των κινητοποιήσεων με την άφιξη τρακτέρ από την Καρδίτσα τις επόμενες ώρες.

Ως αποτέλεσμα, η διέλευση από τη Λαμία προς την Αθήνα έχει καταστεί σχεδόν αδύνατη, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΑΔΕ πινακίδα κτήριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Πληρώθηκαν 7,8 εκατ. ευρώ σε 19.819 αγρότες για τη βασική ενίσχυση

Η ΑΑΔΕ κατέβαλε 7,8 εκατ. ευρώ προκαταβολή Βασικής Εισοδηματικής Στήριξης του 2026 σε 19.819 αγρότες. Επόμενη πληρωμή έως 30/11. Διορθώσεις αιτήσεων μπορούν να γίνουν έως 10/11 από όσους δεν έλαβαν προκαταβολή.
Μέλι σε βάζο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικό μέλι: Αύξηση 10,5% καταγράφηκε στις εξαγωγές

Οι εξαγωγές ελληνικού μελιού καταγράφουν άνοδο το 2025, φτάνοντας τους 6.936 τόνους και αξία 31,6 εκατ. δολάρια. Η προστασία προέλευσης και η αντιμετώπιση παραπλανητικών πρακτικών ενισχύουν τη σημασία του κλάδου με 20.000 μελισσοκόμους.
αυγά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ελληνική αυγοπαραγωγή καλύπτει το 70%-80% της εγχώριας ζήτησης

Η ελληνική παραγωγή αυγών καλύπτει σήμερα έως και το 80% της ζήτησης, όμως το υψηλό κόστος, οι εισαγωγές και οι απαιτήσεις για νέες επενδύσεις δημιουργούν δυσκολίες στον κλάδο, χωρίς να αποκλείονται μελλοντικές αυξήσεις τιμών.
Παράδοση πετρελαίου θέρμανσης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγροτικό πετρέλαιο: Απαλλαγή από τον ΕΦΚ από 1η Νοεμβρίου 2026

Από 1η Νοεμβρίου, οι επαγγελματίες αγρότες αγοράζουν πετρέλαιο κίνησης χωρίς ΕΦΚ απευθείας, μέσω της εφαρμογής myDiesel της ΑΑΔΕ, ενισχύοντας τη ρευστότητά τους. Η ρύθμιση καλύπτει και τον αντίστοιχο ΦΠΑ μόνο επί του ΕΦΚ.
ΑΑΔΕ πινακίδα κτήριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: 33,9 εκατ. ευρώ σε 117.198 αγρότες για επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου

Η ΑΑΔΕ καταβάλλει σήμερα 33,9 εκατ. ευρώ σε 117.198 αγρότες, στο πλαίσιο της τρίτης πληρωμής ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2026, που αφορούν το τρίτο τρίμηνο και διαβιβάστηκαν μέσω myDATA και e-send.
ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης κτίριο
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

ΑΑΔΕ: Παρατείνεται ως 10 Νοεμβρίου η προθεσμία για δηλώσεις ΟΣΔΕ

Παρατείνεται έως 10/11/2026 η υποβολή ΕΑΕ. Νέες ρυθμίσεις διευκολύνουν τη δήλωση αγροτεμαχίων και περιορίζονται οι υποχρεώσεις σε διαφορές Ε9-Κτηματολογίου. Στόχος η έγκαιρη πληρωμή ενισχύσεων έως 30/11, αναφέρει η ΑΑΔΕ.