ΓΔ: 2671.5 -0.17% Τζίρος: 332.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Στοίβα εφημερίδων

Πρωτοσέλιδα: Αγροτικά μπλόκα, πολιτική ένταση και οικονομία στο επίκεντρο

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα δίνουν έμφαση στις αγροτικές κινητοποιήσεις, τις πολιτικές εξελίξεις και τα μέτρα στήριξης, με αναφορές και στην υπόθεση των Τεμπών.

Οι σημερινές εφημερίδες αναδεικνύουν ποικίλες πτυχές της επικαιρότητας, με έμφαση στις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις που επηρεάζουν την οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Η Απογευματινή επισημαίνει την ανάγκη λήψης "έξι μέτρων για να λυθεί η πολιορκία", εστιάζοντας σε ενδεχόμενες λύσεις για την άρση των εμποδίων που έχουν δημιουργηθεί.

Η Δημοκρατία κάνει λόγο για "ατιμία με τις εκταφές θυμάτων των Τεμπών", αναφερόμενη σε ένα ζήτημα που προκαλεί κοινωνική αναταραχή.

Στον Ελεύθερο Τύπο κυριαρχούν τα "μέτρα στήριξης και το τέλος της ανοχής", με αναφορές σε παρεμβάσεις για τη στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων.

Η Εστία τονίζει ότι έφτασε "η ώρα της αλήθειας για τον Πρωθυπουργό", υπογραμμίζοντας κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις.

Η Εφημερίδα των Συντακτών σχολιάζει πως "το τελεσίγραφο επιστρέφεται", αναδεικνύοντας την ένταση στις διαπραγματεύσεις.

Η Καθημερινή σημειώνει ότι προηγήθηκε "έμφραγμα" και τώρα ακολουθεί "διάλογος από τους αγρότες", καταγράφοντας την πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ο Ριζοσπάστης αναφέρεται σε "αποφασιστική αγωνιστική απάντηση από τα μπλόκα για τα δίκαια αιτήματά τους", φωτίζοντας τη δυναμική των κινητοποιήσεων.

Τα Νέα επισημαίνουν ότι η κατάσταση βρίσκεται "σε τεντωμένο σχοινί", εκφράζοντας "φόβους για κρίση των πυραύλων Νο 2".

Το Ποντίκι κάνει λόγο για "διπλό μπλακ άουτ", ενώ η Kontra αναφέρεται σε "κυβερνητική τρομοκρατία για να σπάσουν τα μπλόκα".

Τέλος, η Ναυτεμπορική τονίζει πως "μπλόκαραν οι ελπίδες αποκλιμάκωσης", αποτυπώνοντας το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και τις επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Τα πρώτα κυβερνητικά μέτρα μετά την υπόθεση Λιανά

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα μετά τη δολοφονία 11χρονης, προκαλώντας κοινωνικό αναβρασμό. Ο πρωθυπουργός Λεκορνί πρότεινε αυστηρότερες ποινές για κατά συρροή βιαστές, φτάνοντας ακόμη και τα ισόβια.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Με 30 αλλαγές ξεκινά η συνταγματική αναθεώρηση

Ο πρωθυ[πουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή τόνισε τις επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν στην οικονομία και ζήτησε μέτρα κατά της ακρίβειας. Υπογράμμισε τη σταθερότητα της ΝΔ και ανακοίνωσε την έναρξη της συνταγματικής αναθεώρησης με 30 προτάσεις.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Αμυντική συμφωνία ΗΠΑ, Δανίας και Γροιλανδίας για ενίσχυση στρατού στο νησί

ΗΠΑ, Δανία και Γροιλανδία υπέγραψαν συμφωνία για ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Γροιλανδία, επιλύοντας εντάσεις. Η συμφωνία δεν προβλέπει προσάρτηση, αλλά ενισχύει τον αμερικανικό έλεγχο ασφάλειας στο νησί.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Αποτροπή σχεδίου επίθεσης σε εβραϊκή κοινότητα από την αστυνομία

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες, περίπου 30 ετών, στο Μάντσεστερ για υπόθεση τρομοκρατικού σχεδίου κατά της εβραϊκής κοινότητας. Έρευνες έγιναν και σε Σάλφορντ και Λίβερπουλ. Η έρευνα χαρακτηρίστηκε προληπτική.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία αρχίζει συνομιλίες για τη συμμετοχή της Λετονίας στην πυρηνική αποτροπή

Ο πρωθυπουργός Λετονίας ανέφερε ότι ο Μακρόν συμφώνησε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για ένταξη στη γαλλική πυρηνική αποτροπή και ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας, μετά τη στήριξη της Λετονίας στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ ενισχύουν με νέες στρατιωτικές δυνάμεις τη Λιθουανία

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την αποστολή νέων στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιθουανία, δίνοντας τέλος σε ανησυχίες για την παρουσία τους μετά την αποχώρηση μονάδων το καλοκαίρι, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος Ναουσέντα.