ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Λαϊκή αγορά φρούτα
Καταναλωτής αγοράζει φρούτα και λαχανικά στη λαϊκή αγορά.

Θεσσαλονίκη: Μηχανοκίνητη πορεία πωλητών λαϊκών προς τα διόδια Μαλγάρων

Παραγωγοί, πωλητές και έμποροι λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης έκαναν σήμερα μηχανοκίνητη πορεία μέχρι τα διόδια Μαλγάρων, στο πλαίσιο πανελλαδικής απεργίας, εκφράζοντας τη στήριξή τους στους αγρότες που βρίσκονται στην περιοχή.

Μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με τελικό προορισμό τα διόδια Μαλγάρων, πραγματοποίησαν σήμερα παραγωγοί, πωλητές και έμποροι λαϊκών αγορών.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στην επ’ αόριστον πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει τα σωματεία του κλάδου.

Παράλληλα, η διαμαρτυρία είχε και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς οι επαγγελματίες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους αγρότες που έχουν στήσει μπλόκο στην ίδια περιοχή.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών, Μάκης Σεραφειμίδης, η πορεία ξεκίνησε από την Άνω Τούμπα και ολοκληρώθηκε στα διόδια των Μαλγάρων.

Οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν στο σημείο τουλάχιστον μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι, χωρίς να προβούν σε αποκλεισμό ή άλλες κινητοποιήσεις.

Κύρια αιτήματα των επαγγελματιών αποτελούν η τροποποίηση του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης και η απόσυρση του ηλεκτρονικού δελτίου αποστολής.

Διεκδικούν επίσης την κατάργηση της πρόσθετης φορολόγησης 10% για τον βοηθό, των τριετιών στη φορολόγηση και της φορολόγησης βάσει μέσου όρου ΚΑΔ.

Επιπλέον, ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής για τη διατήρηση χαμηλών τιμών στους καταναλωτές, καθώς και τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς το δημόσιο σε έως 120 δόσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λαϊκή αγορά φρούτα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Μηχανοκίνητη πορεία πωλητών λαϊκών προς τα διόδια Μαλγάρων

Παραγωγοί, πωλητές και έμποροι λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης έκαναν σήμερα μηχανοκίνητη πορεία μέχρι τα διόδια Μαλγάρων, στο πλαίσιο πανελλαδικής απεργίας, εκφράζοντας τη στήριξή τους στους αγρότες που βρίσκονται στην περιοχή.
Κτίριο ΓΣΕΕ Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΣΕΕ: Αιτήματα για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας στη 90ή ΔΕΘ

Η ΓΣΕΕ συμμετέχει στη 90ή ΔΕΘ για να αναδείξει τα αιτήματα των εργαζομένων όπως αυξήσεις μισθών, συλλογικές συμβάσεις, καλύτερες συνθήκες εργασίας και τις προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης. Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, συλλαλητήριο το Σάββατο.
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ο ΟΑΣΘ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας σήμερα

Σήμερα ο ΟΑΣΘ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας λόγω Πρωτομαγιάς. Τα δρομολόγια είναι περιορισμένα, εκτός από τα οχήματα ΑμεΑ και τη νυχτερινή γραμμή Ν1. Οι επιβάτες να προγραμματίσουν έγκαιρα τις μετακινήσεις τους.
Ταξί σε αναμονή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Κανονικά θα κυκλοφορούν τα ταξί την Τρίτη

Τα ταξί Θεσσαλονίκης επιστρέφουν στους δρόμους από τις 5 το πρωί της Τρίτης μετά τη λήξη της 24ωρης απεργίας, ενόψει της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών. Νέες ενημερώσεις αναμένονται σχετικά με το θέμα.