ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κατάστρωμα πλοίου Αιγαίου
Φώτο: Shutterstock

Βλάβη στο «ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΙΙ» στο Ηράκλειο πριν τον απόπλου για Πειραιά

Μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του «ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΙΙ» στο Ηράκλειο οδήγησε σε προσωρινή απαγόρευση απόπλου, πριν δοθεί άδεια με βεβαίωση αξιοπλοΐας.

Μηχανική βλάβη σημειώθηκε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΙΙ» με σημαία Κύπρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης 7 Ιανουαρίου 2026, λίγο πριν τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι του Ηρακλείου προς τον Πειραιά.

Η βλάβη εντοπίστηκε στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ το πλοίο επρόκειτο να μεταφέρει 70 Ι.Χ.Ε., 50 φορτηγά και 19 δίκυκλα. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγόρευσε αρχικά τον απόπλου του «ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΙΙ». 

Μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα, το πλοίο έλαβε άδεια να συνεχίσει το ταξίδι του.

Παράλληλα, προβλήματα καταγράφηκαν και στη γραμμή Μυτιλήνη–Χίος–Οινούσσες–Ψαρά–Πειραιά, καθώς το πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» δεν κατάφερε να προσεγγίσει τα λιμάνια των Οινουσσών και των Ψαρών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στις Οινούσσες, 16 επιβάτες, 2 Ι.Χ.Ε. και ένα δίκυκλο ανέμεναν να αποβιβαστούν, ενώ 5 επιβάτες και ένα Ι.Χ.Ε. περίμεναν να επιβιβαστούν.

 Στα Ψαρά, το πλοίο δεν μετέφερε επιβάτες με προορισμό το νησί, ωστόσο 8 επιβάτες και 3 Ι.Χ.Ε. ανέμεναν προς επιβίβαση. Το «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» συνέχισε το εγκεκριμένο δρομολόγιό του με τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ελεύθερη διέλευση πλοίων στο Χορμούζ με συντονισμό με το Ναυτικό

Το Ιράν δηλώνει ότι πλοία μπορούν να διασχίζουν το Στενό του Χορμούζ μετά από συντονισμό με το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται ασφαλή διέλευση σε χώρες που απελαύνουν πρεσβευτές ΗΠΑ και Ισραήλ.
Λιμάνι με δυνατό άνεμο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω ισχυρών ανέμων

Ισχυροί άνεμοι έως 10 μποφόρ δυσχεραίνουν ακτοπλοϊκά δρομολόγια, με απαγορευτικά για Βόλο-Σποράδες, Αρκίτσα-Αιδηψό και Καβάλα-Πρίνο. Σταδιακά ανοίγουν Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά μετά τις 11:00 π.μ.
Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η θάλασσα είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε τη σημασία της συνεργασίας και της ιστορίας στη ναυτιλία, ευχόμενος καλή χρονιά σε όλους. Ο υφυπουργός Γκίκας ευχαρίστησε τα στελέχη του Λιμενικού για την καθοριστική προσφορά τους στη θαλάσσια ασφάλεια.
Σημαία Φινλανδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ελέγχεται πλοίο για ζημιά σε υποθαλάσσιο καλώδιο στον Κόλπο Φινλανδίας

Οι φινλανδικές αρχές προχώρησαν σε επιθεώρηση πλοίου που φέρεται να σχετίζεται με ζημιά σε υποθαλάσσιο καλώδιο στον Κόλπο της Φινλανδίας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Αλεξάντερ Στουμπ