ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γιώργος Παπαδάκης συνέντευξη
Φωτογραφία: Ο Γιώργος Παπαδάκης. Credit: Dimitris Kapantais/SOOC

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης μετά από βαρύτατο έμφραγμα

Οι γιατροί έκαναν ΚΑΡΠΑ τουλάχιστον για 45 λεπτά στον γνωστό δημοσιογράφο, χωρίς να καταφέρουν να τον επαναφέρουν.

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης το απόγευμα της Κυριακής 4 Ιανουαρίου μετά από βαρύ έμφραγμα που υπέστη την ώρα που βρισκόταν στο Κολωνάκι. Ο Γιώργος Παπαδάκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαϊκό όπου οι γιατροί κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον επαναφέρουν στη ζωή μετά το έμφραγμα που υπέστη.

Οι γιατροί έκαναν ΚΑΡΠΑ τουλάχιστον για 45 λεπτά στον γνωστό δημοσιογράφο, χωρίς να καταφέρουν να τον επαναφέρουν. Ο Γιώργος Παπαδάκης (Χαλάνδρι, 4 Φεβρουαρίου 1951 - 4 Ιανουαρίου 2026) ήταν Έλληνας δημοσιογράφος και τηλεοπτικός παρουσιαστής.

Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι στις 4 Φεβρουαρίου 1951 και κατάγεται από την Κρήτη. Εκτός από την επιτυχημένη του δημοσιογραφική καριέρα στην τηλεόραση, ο Γιώργος Παπαδάκης διέγραψε σημαντική πορεία και στον έντυπο τύπο. Πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση τη δεκαετία του 1980 από την εκπομπή «Τρεις στον αέρα» που μεταδιδόταν το μεσημέρι από την ΕΡΤ, ως συμπαρουσιαστής με τη Σεμίνα Διγενή και τον Νάσο Αθανασίου.

Από το 1992 μέχρι το 2025, ο Γιώργος Παπαδάκης παρουσίαζε την πρώτη, χρονολογικά, πρωινή ενημερωτική εκπομπή της Ελληνικής Τηλεόρασης Καλημέρα Ελλάδα έως το 2011. Από το 2011 μέχρι το 2015, παρουσίαζε την αντίστοιχη ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 με τίτλο Πρωινό ΑΝΤ1. Από τις 7 Σεπτεμβρίου 2015, η πρωινή ενημερωτική εκπομπή μετονομάστηκε εκ νέου σε «Καλημέρα Ελλάδα», ύστερα από επιθυμία του ίδιου, που έγινε δεκτή από το κανάλι. Ολοκλήρωσε τον κύκλο του στην παρουσίασή της, στις 4 Ιουλίου 2025, σε κλίμα συγκίνησης με όλους τους συντελεστές επί της μικρής οθόνης.

Η ανακοίνωση του ANT1 για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη:

«Η οικογένεια του ΑΝΤ1 αποχαιρετά με βαθιά θλίψη έναν άνθρωπο που ταυτίστηκε όσο λίγοι με την πρωινή ενημέρωση και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική τηλεόραση. Ο Γιώργος Παπαδάκης έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή, μετά από βαρύ έμφραγμα, ενώ βρισκόταν στο Κολωνάκι.

Γεννημένος στο Χαλάνδρι στις 4 Φεβρουαρίου 1951, υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με πάθος, συνέπεια και αίσθημα ευθύνης. Πριν κατακτήσει την τηλεόραση, άφησε το στίγμα του και στον έντυπο Τύπο.

Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση, τη δεκαετία του ’80, ήρθε μέσα από την εκπομπή "Τρεις στον αέρα" της κρατικής τηλεόρασης. Λίγα χρόνια αργότερα, από το 1992, έγινε η σταθερή φωνή του πρωινού μέσα από το Καλημέρα Ελλάδα — την εκπομπή που θεμελίωσε την πρωινή ενημέρωση στην ελληνική τηλεόραση και συντρόφευσε γενιές τηλεθεατών.

Η αποχώρησή του από το τιμόνι της εκπομπής, στις 4 Ιουλίου της περασμένης χρονιάς, ήταν γεμάτη συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Παρέμεινε, ωστόσο, ενεργός και παρών, προσφέροντας τη ματιά και την εμπειρία του ως σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Ο Γιώργος Παπαδάκης δεν υπήρξε απλώς παρουσιαστής. Υπήρξε δάσκαλος, συνομιλητής, σημείο αναφοράς. Με ευθύ λόγο, δημοσιογραφικό ήθος και ακούραστη εργατικότητα, κράτησε ανοιχτό τον διάλογο με την κοινωνία κάθε πρωί για δεκαετίες.

Οι εργαζόμενοι του ΑΝΤ1 εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους οικείους του. H παρακαταθήκη του, θα μένει ζωντανή».

 

 


 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Χαμηλές προσδοκίες για αλλαγές στην εξωτερική πολιτική ΗΠΑ

Γερμανοί πολιτικοί και ΜΜΕ υποδέχθηκαν με ικανοποίηση και ρεαλισμό το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, δηλώνοντας πως η συνεργασία θα παραμείνει στενή, χωρίς υπερβολικές προσδοκίες για αλλαγές στην εξωτερική πολιτική της Ουάσινγκτον.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανικά πλήγματα κατά του ιρανικού Κεσμ αναφέρουν ΜΜΕ, εκτός Ισραήλ

Οι ΗΠΑ, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, πραγματοποίησαν περιορισμένα πλήγματα σε ιρανικό νησί στο στενό του Ορμούζ, ενώ ο Τραμπ δήλωσε ανοιχτός σε συμφωνία με την Τεχεράνη. Αναφέρθηκαν εκρήξεις και πτήσεις αεροσκαφών στο Κεσμ.
Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές για το κλείσιμο του CNews στη Βουλή

Αίτημα για την απομάκρυνση του CNews από τα γαλλικά μέσα συγκέντρωσε πάνω από 500.000 υπογραφές, οδηγώντας ενδεχομένως σε συζήτηση στη Βουλή. Ο όμιλος Canal+ απορρίπτει κατηγορίες για ακροδεξιές απόψεις, μιλώντας για ελευθερία έκφρασης.
Δημήτρης Παπαστεργίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαστεργίου: Η αξιόπιστη ενημέρωση κρατά τον πολίτη στο επίκεντρο

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΤΝ, τόνισε τη σημασία της αξιόπιστης ενημέρωσης στο 56ο Συνέδριο ΕΣΕΤ στην Καλαμπάκα, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση και αναδεικνύοντας το ρόλο του περιφερειακού Τύπου.
Πάυλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Ο τίτλος της «Δημοκρατίας» παραπλανητικός και διαστρεβλωτικός

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδο της «Δημοκρατίας» παραπλανητικό, σημειώνοντας ότι ενήργησε σύμφωνα με το νόμο και ασκώντας κριτική στην εφημερίδα για διαστρέβλωση των γεγονότων και έλλειψη επικοινωνίας μαζί του.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιδιώκει απαγόρευση του όρου Τεχνητή Νοημοσύνη σε όλη τη χώρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως θα απαγορεύσει τον όρο «Τεχνητή Νοημοσύνη», προτιμώντας τη χρήση του «Υπερνοημοσύνη», και κάλεσε τη Wall Street Journal να υιοθετήσει τη νέα ονομασία, θεωρώντας την πιο ακριβή.