ΓΔ: 2676.02 0.55% Τζίρος: 330.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κίνηση αυτοκινήτων Αθήνα
Σημαντική κυκλοφοριακή συμφόρηση σε δρόμο της Αθήνας με πολλά αυτοκίνητα και ταξί.

Άρχισε η ταλαιπωρία για τους εκδρομείς που επιστρέφουν στην Αθήνα

Αυξημένη ταλαιπωρία για τους οδηγούς προς Αθήνα, αφού λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στο Μαρτίνο (125ο χλμ), τα οχήματα κινούνται μέσω παράδρομου. Η κίνηση είναι συνεχής.

Σημαντικές καθυστερήσεις αντιμετωπίζουν από νωρίς το πρωί οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό οδικό δίκτυο με κατεύθυνση προς την Αθήνα, λόγω των συνεχιζόμενων αγροτικών κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα πρώτα προβλήματα εντοπίζονται στην Εθνική Οδό Λαμίας-Αθηνών, με επίκεντρο την περιοχή του Μαρτίνου, στο 125ο χιλιόμετρο. Εκεί, οι οδηγοί υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν το εθνικό δίκτυο και να κινηθούν για περίπου 8 χιλιόμετρα μέσω παράδρομου, μέχρι τον κόμβο του Κάστρου, όπου επιστρέφουν στην κύρια οδική αρτηρία.

Η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα παραμένει συνεχής, ωστόσο οι ταχύτητες είναι μειωμένες και παρατηρούνται καθυστερήσεις. Μέχρι στιγμής, δεν έχει σχηματιστεί ουρά οχημάτων πριν από τη διασταύρωση του Μαρτίνου προς Αθήνα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στον κόμβο των Βαγίων, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Εκεί, η ουρά των οχημάτων φτάνει τα 4 χιλιόμετρα, καθώς η κυκλοφορία διεξάγεται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς και μόνο σε ένα ρεύμα. Στο ύψος του 100ού χιλιομέτρου, στη διασταύρωση των Βαγίων, οι οδηγοί εξέρχονται από το εθνικό δίκτυο και κατευθύνονται μέσω του δρόμου Λιβαδειάς-Θηβών προς Θήβα και στη συνέχεια προς Ριτσώνα, ώστε να επανέλθουν στην Εθνική Οδό στο 75ο χιλιόμετρο.

Στο τμήμα πριν από τη διασταύρωση των Βαγίων, τα οχήματα κινούνται με βήμα σημειωτόν, ενώ χαμηλές ταχύτητες και καθυστερήσεις καταγράφονται και στον δρόμο Λιβαδειάς-Θηβών, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται επίσης σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Αντίθετα, δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων από το μπλόκο του Μπράλου στη Λαμία, ούτε από το μπλόκο στην περιοχή της Αταλάντης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρύζι σε σακούλι λινάτσας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΑΑΤ: Στόχος μας ισχυρή και βιώσιμη παραγωγή ελληνικού ρυζιού με ταυτότητα

Η Αργυρώ Ζέρβα, Γενική Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων, στο 3ο Φεστιβάλ Ρυζιού υπογράμμισε ότι το ελληνικό ρύζι στοχεύει σε βιώσιμη παραγωγή, ενίσχυση ποιότητας, ταυτότητα, πρόσβαση στη χρηματοδότηση και σύγχρονη μεταποίηση.
Θερμοκήπια αγροτικής καλλιέργειας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνολικά 53 εκατ. ευρώ για γεωργικές συμβουλές από ΥΠΑΑΤ και ΑΑΔΕ

Πρόσκληση 53 εκατ. ευρώ για δωρεάν γεωργικές συμβουλές σε αγρότες, με κάλυψη 100% του κόστους από το Δημόσιο, σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ και την ΑΑΔΕ. Ωφελούμενοι επαγγελματίες αγρότες και νέοι γεωργοί, μέσω πιστοποιημένων φορέων.
Βαμβάκι στο χωράφι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισιόδοξες οι προβλέψεις για την παραγωγή βαμβακιού το 2026

Θετική αναμένεται η χρονιά για το βαμβάκι το 2026, με αυξημένη παραγωγή και καλή ποιότητα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διεπαγγελματικής. Προβληματισμός παραμένει για τις τιμές λόγω υψηλού κόστους παραγωγής.
Μανώλης Κεφαλογιάννης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για χρηματοδότηση αγροτών από τον CBAM

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για χρηματοδότηση Ελλήνων και Ευρωπαίων αγροτών μέσω του φόρου άνθρακα από τον CBAM, με τον Μ. Κεφαλογιάννη να τονίζει πως η πράσινη μετάβαση πρέπει να στηρίζει εισόδημα και παραγωγή αγροτών.
Κτήριο ρουμανικής βουλής
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Επεισόδια στη διαμαρτυρία αγροτών στο Βουκουρέστι

Στο Βουκουρέστι, διαδηλωτές πέταξαν κιγκλιδώματα σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια μαζικής διαμαρτυρίας αγροτών, απαιτώντας την κατάργηση περιορισμών στις εξαγωγές ζώων, με φόντο πολιτική κρίση και ενίσχυση της ακροδεξιάς.
Ολλανδικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδοί αγρότες διαμαρτύρονται με αποκλεισμούς και φωτιές σε δρόμους

Ολλανδοί αγρότες διαμαρτυρήθηκαν για τον προϋπολογισμό προκαλώντας μποτιλιάρισμα με φωτιές σε δρόμους, ενώ άγνωστοι τοποθέτησαν σωλήνες σε ράγες σε πάνω από 20 σημεία, λίγο πριν από την έναρξη της κοινοβουλευτικής περιόδου.