ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κίνηση αυτοκινήτων Αθήνα
Σημαντική κυκλοφοριακή συμφόρηση σε δρόμο της Αθήνας με πολλά αυτοκίνητα και ταξί.

Άρχισε η ταλαιπωρία για τους εκδρομείς που επιστρέφουν στην Αθήνα

Αυξημένη ταλαιπωρία για τους οδηγούς προς Αθήνα, αφού λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στο Μαρτίνο (125ο χλμ), τα οχήματα κινούνται μέσω παράδρομου. Η κίνηση είναι συνεχής.

Σημαντικές καθυστερήσεις αντιμετωπίζουν από νωρίς το πρωί οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό οδικό δίκτυο με κατεύθυνση προς την Αθήνα, λόγω των συνεχιζόμενων αγροτικών κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα πρώτα προβλήματα εντοπίζονται στην Εθνική Οδό Λαμίας-Αθηνών, με επίκεντρο την περιοχή του Μαρτίνου, στο 125ο χιλιόμετρο. Εκεί, οι οδηγοί υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν το εθνικό δίκτυο και να κινηθούν για περίπου 8 χιλιόμετρα μέσω παράδρομου, μέχρι τον κόμβο του Κάστρου, όπου επιστρέφουν στην κύρια οδική αρτηρία.

Η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα παραμένει συνεχής, ωστόσο οι ταχύτητες είναι μειωμένες και παρατηρούνται καθυστερήσεις. Μέχρι στιγμής, δεν έχει σχηματιστεί ουρά οχημάτων πριν από τη διασταύρωση του Μαρτίνου προς Αθήνα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στον κόμβο των Βαγίων, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Εκεί, η ουρά των οχημάτων φτάνει τα 4 χιλιόμετρα, καθώς η κυκλοφορία διεξάγεται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς και μόνο σε ένα ρεύμα. Στο ύψος του 100ού χιλιομέτρου, στη διασταύρωση των Βαγίων, οι οδηγοί εξέρχονται από το εθνικό δίκτυο και κατευθύνονται μέσω του δρόμου Λιβαδειάς-Θηβών προς Θήβα και στη συνέχεια προς Ριτσώνα, ώστε να επανέλθουν στην Εθνική Οδό στο 75ο χιλιόμετρο.

Στο τμήμα πριν από τη διασταύρωση των Βαγίων, τα οχήματα κινούνται με βήμα σημειωτόν, ενώ χαμηλές ταχύτητες και καθυστερήσεις καταγράφονται και στον δρόμο Λιβαδειάς-Θηβών, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται επίσης σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Αντίθετα, δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων από το μπλόκο του Μπράλου στη Λαμία, ούτε από το μπλόκο στην περιοχή της Αταλάντης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μυτιλήνη προκυμαία κτίρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη στήριξη για λιπάσματα και τυροκομικές επιχειρήσεις στη Λέσβο

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε ΠΝΠ με μέτρα στήριξης αγροτών: 15% επιδότηση για λιπάσματα έως 31/5/26 και αποζημιώσεις για τυροκομεία Λέσβου λόγω αφθώδους πυρετού. Ενίσχυση αφορολόγητη, ακατάσχετη, ανεκχώρητη.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Στήριξη κατά της ακρίβειας για ιδιοκτήτες ΙΧ, αγρότες και ακτοπλοϊκά

Ο Κυρ. Πιερρακάκης παρουσίασε τη δέσμη μέτρων για τη στήριξη απέναντι στην ακρίβεια στα καύσιμα, τονίζοντας ότι είναι στοχευμένα, προσωρινά και ύψους 300 εκατ. ευρώ για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες για Απρίλιο-Μάιο 2026.
Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρεβλώσεις και υψηλό κόστος πλήττουν τους αγρότες, λέει ο Σ. Αρναούτογλου

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάκης Αρναούτογλου ανέδειξε στην Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες στην πρόσβαση σε φθηνά εφόδια και τα κενά στους ελέγχους της ΕΕ, ειδικά ενόψει νέων συμφωνιών.