ΓΔ: 2120.03 -0.04% Τζίρος: 51.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:46:38
Σύγχρονα αυτοκίνητα σειράς
Φώτο: Shutterstock

Μείωση 4,2% στα τροχαία τον Οκτώβριο, 40 νεκροί και 906 ατυχήματα

Τα οδικά τροχαία ατυχήματα τον Οκτώβριο παρουσίασαν μείωση 4,2% σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας τα 906. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, καταγράφηκαν 40 νεκροί, 43 βαριά και 1.016 ελαφρά τραυματίες, με σημαντικές μειώσεις.

Μείωση της τάξης του 4,2% παρουσίασαν τον Οκτώβριο τα οδικά τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα και προκάλεσαν θανάτους ή τραυματισμούς, φθάνοντας συνολικά τα 906 περιστατικά.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, στα συγκεκριμένα ατυχήματα κατεγράφησαν 40 νεκροί, αριθμός που αντιστοιχεί σε μείωση 39,4%. Παράλληλα, οι βαριά τραυματίες ανήλθαν σε 43 (μείωση 15,7%), ενώ οι ελαφρά τραυματίες έφτασαν τους 1.016, παρουσιάζοντας πτώση 8,6%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγχρονα αυτοκίνητα σειράς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοδος τροχαίων τον Σεπτέμβριο, με μείωση στους νεκρούς

Τα τροχαία ατυχήματα αυξήθηκαν 10,5% τον Σεπτέμβριο, με 1.067 περιστατικά. Οι νεκροί μειώθηκαν κατά 30,8%, ενώ οι βαριά τραυματίες αυξήθηκαν σε 45 και οι ελαφρά τραυματίες έφτασαν τους 1.261, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Πλήθος σε δρόμο πόλης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οριακή μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας στις αρχές του 2025

Ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας μειώθηκε οριακά το 2025, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, λόγω περισσότερων θανάτων από γεννήσεις, παρά το θετικό ισοζύγιο μετανάστευσης και την αύξηση εισερχόμενων μεταναστών.
Τρακτέρ σε κινητοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πιερία λόγω αγροτικών μπλόκων στην εθνική οδό

Σε ισχύ προσωρινές ρυθμίσεις στην Πιερία λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων, με εκτροπές οχημάτων από τους κόμβους Κατερίνης και Νέας Εφέσου και περιορισμούς στην κίνηση προς Αθήνα.