ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σειρά
Σειρά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε υπαίθριο χώρο πώλησης, υπό ηλιόλουστο ουρανό.

Χειμερινός τουρισμός: Ανησυχία για αποκλεισμούς στους δρόμους εν μέσω εορτών

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ζητά να αποκατασταθεί άμεσα η κυκλοφορία, τονίζοντας ότι οι αποκλεισμοί πλήττουν τον χειμερινό τουρισμό και την εορταστική αγορά.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) εκφράζει έντονη ανησυχία για τη συνέχιση των αποκλεισμών στο οδικό δίκτυο, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον χειμερινό τουρισμό και την εορταστική αγορά.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΤΕ, οι συνεχιζόμενοι περιορισμοί στην κυκλοφορία δυσχεραίνουν την καθημερινότητα πολιτών και επισκεπτών και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα σε ορεινές και χειμερινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, η περίοδος των Χριστουγέννων αποτελεί βασικό παράγοντα βιωσιμότητας για τις επιχειρήσεις του χειμερινού τουρισμού.

 Η απώλεια της εορταστικής περιόδου δεν συνεπάγεται μόνο προσωρινή ζημία, αλλά θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση των επιχειρήσεων, με άμεσες συνέπειες για χιλιάδες εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες που εξαρτώνται από τη λειτουργία τους.

Ο Σύνδεσμος τονίζει ότι είναι αναγκαία η άμεση επιστροφή στην ομαλή και ασφαλή λειτουργία του οδικού δικτύου

Αυτό θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη μετακίνηση πολιτών, επισκεπτών και εργαζομένων, καθώς και τη στοιχειώδη κανονικότητα της αγοράς κατά τις ημέρες των εορτών.

Ο τουρισμός αποτελεί συλλογικό αγαθό για τη χώρα και η προστασία του απαιτεί λύσεις που δεν μεταφέρουν το κόστος σε άλλους κλάδους, στους εργαζόμενους ή στις τοπικές κοινωνίες.

Ο ΣΕΤΕ απευθύνει έκκληση για την άμεση αποκατάσταση της κανονικότητας, ώστε η εορταστική περίοδος να ολοκληρωθεί με ασφάλεια και ομαλότητα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΤΕ: Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον τουρισμό

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον τουρισμό όπως φάνηκε στο συνέδριο του ΣΕΤΕ, με το 18% των ταξιδιωτών να τη χρησιμοποιούν το 2025. Η νέα ειδική γραμματεία ΑΙ στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας και την αύξηση της παραγωγικότητας.
Σύγχρονα αυτοκίνητα σειράς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κόμβος Λιβανάτων: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ από 19 έως 31 Ιανουαρίου

Μακράς διάρκειας κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόζονται στον ΑΘΕ, στον ανισόπεδο κόμβο Λιβανάτων, για ασφαλτικές εργασίες από 19 έως 31 Ιανουαρίου 2026. Οι αποκλεισμοί γίνονται σταδιακά σε φάσεις, με εκτροπές μέσω Αρκίτσας/Αταλάντης.
Δημήτρης Μαρκόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Το φθηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη για πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα

Στο 11ο briefing, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε σε ερωτήσεις για τα αγροτικά μπλόκα, τις διαγραφές φοιτητών, τους ελέγχους αλκοτέστ, τη συνταγματική αναθεώρηση και διεθνή ζητήματα.
Κίνηση σε εθνική οδό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάργηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης Πιερίας

Καταργούνται οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο τμήμα από τον βόρειο έως τον νότιο κόμβο Κατερίνης. Η κίνηση προς Αθήνα διεξάγεται πλέον κανονικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας Πιερίας.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη οδηγός συγκρούστηκε με 15 ΙΧ, κατάστημα και περίπτερο

24χρονη οδηγός υπό την επήρεια αλκοόλ προσέκρουσε σε 15 αυτοκίνητα, ένα κατάστημα και ένα περίπτερο τα ξημερώματα στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ η οδηγός συνελήφθη από την αστυνομία.