ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σειρά
Φώτο: Shutterstock

Χειμερινός τουρισμός: Ανησυχία για αποκλεισμούς στους δρόμους εν μέσω εορτών

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ζητά να αποκατασταθεί άμεσα η κυκλοφορία, τονίζοντας ότι οι αποκλεισμοί πλήττουν τον χειμερινό τουρισμό και την εορταστική αγορά.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) εκφράζει έντονη ανησυχία για τη συνέχιση των αποκλεισμών στο οδικό δίκτυο, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον χειμερινό τουρισμό και την εορταστική αγορά.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΤΕ, οι συνεχιζόμενοι περιορισμοί στην κυκλοφορία δυσχεραίνουν την καθημερινότητα πολιτών και επισκεπτών και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα σε ορεινές και χειμερινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, η περίοδος των Χριστουγέννων αποτελεί βασικό παράγοντα βιωσιμότητας για τις επιχειρήσεις του χειμερινού τουρισμού.

 Η απώλεια της εορταστικής περιόδου δεν συνεπάγεται μόνο προσωρινή ζημία, αλλά θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση των επιχειρήσεων, με άμεσες συνέπειες για χιλιάδες εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες που εξαρτώνται από τη λειτουργία τους.

Ο Σύνδεσμος τονίζει ότι είναι αναγκαία η άμεση επιστροφή στην ομαλή και ασφαλή λειτουργία του οδικού δικτύου. 

Αυτό θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη μετακίνηση πολιτών, επισκεπτών και εργαζομένων, καθώς και τη στοιχειώδη κανονικότητα της αγοράς κατά τις ημέρες των εορτών.

Ο τουρισμός αποτελεί συλλογικό αγαθό για τη χώρα και η προστασία του απαιτεί λύσεις που δεν μεταφέρουν το κόστος σε άλλους κλάδους, στους εργαζόμενους ή στις τοπικές κοινωνίες.

Ο ΣΕΤΕ απευθύνει έκκληση για την άμεση αποκατάσταση της κανονικότητας, ώστε η εορταστική περίοδος να ολοκληρωθεί με ασφάλεια και ομαλότητα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΤΕ: Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον τουρισμό

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον τουρισμό όπως φάνηκε στο συνέδριο του ΣΕΤΕ, με το 18% των ταξιδιωτών να τη χρησιμοποιούν το 2025. Η νέα ειδική γραμματεία ΑΙ στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας και την αύξηση της παραγωγικότητας.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

4 εκατ. ευρώ για οδική ασφάλεια στον δήμο Τρίπολης από τον Ν. Παπαθανάση

Εγκρίθηκε έργο 4 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας σε δημοτικούς δρόμους της Τρίπολης, στο πλαίσιο του ΕΠΑ 2021-2025, με εργασίες αποκατάστασης και νέα οδοστρώματα σε 26 χλμ., βελτιώνοντας κυκλοφορία και ασφάλεια.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο ψηφιακό σύστημα εξετάσεων οδηγών και πινακίδων από το Υπουργείο

Υπεγράφη σύμβαση για την αναβάθμιση της ψηφιακής πλατφόρμας του Υπουργείου Μεταφορών, με στόχο τον εκσυγχρονισμό υπηρεσιών, διαφάνεια και οδική ασφάλεια. Ο προϋπολογισμός είναι 2,1 εκατ. ευρώ και το έργο θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες.