ΓΔ: 2203.09 -0.85% Τζίρος: 205.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:02
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σειρά
Φώτο: Shutterstock

Χειμερινός τουρισμός: Ανησυχία για αποκλεισμούς στους δρόμους εν μέσω εορτών

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ζητά να αποκατασταθεί άμεσα η κυκλοφορία, τονίζοντας ότι οι αποκλεισμοί πλήττουν τον χειμερινό τουρισμό και την εορταστική αγορά.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) εκφράζει έντονη ανησυχία για τη συνέχιση των αποκλεισμών στο οδικό δίκτυο, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον χειμερινό τουρισμό και την εορταστική αγορά.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΤΕ, οι συνεχιζόμενοι περιορισμοί στην κυκλοφορία δυσχεραίνουν την καθημερινότητα πολιτών και επισκεπτών και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα σε ορεινές και χειμερινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, η περίοδος των Χριστουγέννων αποτελεί βασικό παράγοντα βιωσιμότητας για τις επιχειρήσεις του χειμερινού τουρισμού.

 Η απώλεια της εορταστικής περιόδου δεν συνεπάγεται μόνο προσωρινή ζημία, αλλά θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση των επιχειρήσεων, με άμεσες συνέπειες για χιλιάδες εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες που εξαρτώνται από τη λειτουργία τους.

Ο Σύνδεσμος τονίζει ότι είναι αναγκαία η άμεση επιστροφή στην ομαλή και ασφαλή λειτουργία του οδικού δικτύου

Αυτό θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη μετακίνηση πολιτών, επισκεπτών και εργαζομένων, καθώς και τη στοιχειώδη κανονικότητα της αγοράς κατά τις ημέρες των εορτών.

Ο τουρισμός αποτελεί συλλογικό αγαθό για τη χώρα και η προστασία του απαιτεί λύσεις που δεν μεταφέρουν το κόστος σε άλλους κλάδους, στους εργαζόμενους ή στις τοπικές κοινωνίες.

Ο ΣΕΤΕ απευθύνει έκκληση για την άμεση αποκατάσταση της κανονικότητας, ώστε η εορταστική περίοδος να ολοκληρωθεί με ασφάλεια και ομαλότητα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΤΕ: Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον τουρισμό

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον τουρισμό όπως φάνηκε στο συνέδριο του ΣΕΤΕ, με το 18% των ταξιδιωτών να τη χρησιμοποιούν το 2025. Η νέα ειδική γραμματεία ΑΙ στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας και την αύξηση της παραγωγικότητας.
Κερί σε σκοτάδι
ΔΙΕΘΝΗ

Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία με τουλάχιστον 5 νεκρούς και τραυματίες

Τουλάχιστον πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες από σύγκρουση δύο τρένων κοντά στην Τζακάρτα. Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης, ενώ τέσσερις παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια στην περιοχή του Μπεκάσι Τιμούρ.
Τροχαίο με μηχανή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

36χρονος μοτοσικλετιστής νεκρός σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη

36χρονος έχασε τη ζωή του στην Εγνατία οδό, στο ύψος του Δερβενίου, όταν η μηχανή του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 58χρονος. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.
Τροχαία και φορτηγό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 793 παραβάσεις κατέγραψε η Τροχαία σε λίγες ώρες

Σε επιχειρησιακή δράση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, βεβαιώθηκαν 793 τροχαίες παραβάσεις και έγιναν δύο συλλήψεις. Ξεχώρισαν οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ και μη χρήση κράνους.
Αντικείμενα ταξιδιού
ΔΙΕΘΝΗ

Travel Foundation: Ο τουρισμός ενισχύει την ευημερία των τοπικών κοινωνιών

Η Rebecca Armstrong της «The Travel Foundation» τονίζει ότι η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να επικεντρώνεται στην ενίσχυση τοπικών κοινωνιών και την προστασία του περιβάλλοντος, με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και τη δίκαιη κατανομή εσόδων.