ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας σε κεντρικό δρόμο. Φωτογραφία κατάλληλη για αστυνομική επικαιρότητα.

Θεσσαλονίκη: Κατάστημα λειτουργούσε ως παράνομο καζίνο

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη για παράνομα τυχερά παίγνια: 4 συλλήψεις, αναζητείται ο ιδιοκτήτης. Κατασχέθηκαν 33 υπολογιστές, server και 555 ευρώ.

Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε να λειτουργεί ως χώρος παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, 23 Δεκεμβρίου 2025, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων. 

Κατά τον έλεγχο στο κατάστημα, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων δύο ήταν εργαζόμενοι (προσωρινά υπεύθυνη και υπάλληλος) και δύο πελάτες, ενώ ο ιδιοκτήτης αναζητείται.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με τα παίγνια. 

Η προσωρινά υπεύθυνη φέρεται να είχε εγκαταστήσει και να επέτρεπε τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων τύπου «φρουτάκια» στους πελάτες, ενώ χειριζόταν υπολογιστή-server μέσω του οποίου εισήγαγε μονάδες πονταρίσματος και είχε τη δυνατότητα να αλλάζει την εικόνα στις οθόνες των παικτών, ώστε να μην γίνεται αντιληπτή η παράνομη δραστηριότητα.

Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν συνολικά 33 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με το αντίστοιχο περιφερειακό υλικό, ένα κέντρο ελέγχου και διαχείρισης – server, καθώς και το χρηματικό ποσό των 555 ευρώ.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη

Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Β. Ελλάδος ανακοίνωσε εξάρθρωση οργάνωσης διακίνησης σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, με κατασχέσεις κάνναβης, κοκαΐνης και μετρητών.
Περιπολικό της αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξιχνίαση υπόθεσης έκρηξης αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε κατάστημα

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού έξω από κατάστημα στην Αθήνα (7/10/2025). Σε επιχείρηση στο Κερατσίνι (22/1/2026) συνελήφθησαν δύο άνδρες, ενώ κατηγορείται και 44χρονη.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επανομή: 17 μήνες σε 56χρονο που πυροβόλησε στον αέρα τραυματίζοντας 15χρονο

Σε 17 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε 56χρονος που πυροβόλησε στον αέρα με καραμπίνα για να εκφοβίσει ανήλικους σε γηπεδάκι στην Επανομή, τραυματίζοντας 15χρονο από πλαστικά φυσίγγια. Έφεση και ελεύθερος.