ΓΔ: 2676.02 0.55% Τζίρος: 330.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Τρακτέρ σε κινητοποίηση
Φώτο: SOOC

Θεσσαλονίκη: Αγρότες ανοίγουν διόδια Ωραιοκάστρου, κλειστή η εθνική Μαλγάρων

Η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα στα Μάλγαρα λόγω μπλόκου αγροτών. Οι αγρότες θα ανοίξουν το δρόμο στις 23/12. Ανοιχτά τα διόδια Ωραιοκάστρου.

Κλειστή παραμένει και σήμερα η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα, στο ύψος των διοδίων Μαλγάρων, λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών. Το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη έχει αποκλειστεί από την περασμένη Παρασκευή, ενώ το ρεύμα προς Αθήνα παραμένει κλειστό για 21η συνεχόμενη μέρα.

Οι παραγωγοί έχουν ανακοινώσει ότι προγραμματίζουν να ανοίξουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου το πρωί, με στόχο να διευκολύνουν τις μετακινήσεις των πολιτών ενόψει των γιορτών. Σύμφωνα με δηλώσεις μελών της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών στα Μάλγαρα, βρίσκονται σε συνεχή διαβούλευση με την αστυνομία, καθώς οι Αρχές έχουν θέσει ζήτημα ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων λόγω της αυξημένης κίνησης κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν ζητήσει επίσης την απομάκρυνση παραπηγμάτων και τρακτέρ από το οδόστρωμα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία και να αποφευχθεί η μετακίνηση πεζών σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Οι αγρότες, ωστόσο, επιμένουν πως δεν πρόκειται να μετακινήσουν κάτι και τονίζουν ότι "αν οριοθετηθεί ο δρόμος, η κυκλοφορία θα διεξαχθεί κανονικά".

Παράλληλα, ανοιχτές παραμένουν οι μπάρες στα διόδια Ωραιοκάστρου, στην εξωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, μέχρι τις 15:00, έπειτα από συνεννόηση με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή μπλόκων και με τη συγκατάθεση της αστυνομίας. Οι αγρότες από τα μπλόκα του Δερβενίου και της Χαλκηδόνας πραγματοποιούν διανομή ρυζιού, οσπρίων και κηπευτικών στους πολίτες, ενώ ενημερώνουν παράλληλα για τα αιτήματά τους μέσω σχετικών φυλλαδίων.

Στην ανατολική Θεσσαλονίκη, οι αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί στα "πράσινα φανάρια" συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, έχοντας παρατάξει τα τρακτέρ τους στις άκρες του οδοστρώματος στον κόμβο πριν το αεροδρόμιο. Η λεωφόρος Γεωργικής Σχολής παραμένει κλειστή, με την κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω εκτροπών που έχει ορίσει η Τροχαία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 37χρονου Τούρκου με ερυθρά αγγελία INTERPOL

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 37χρονος Τούρκος με διεθνές ένταλμα της INTERPOL, καταζητούμενος για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή, ώστε να εκτίσει ποινή 4 ετών και 11 μηνών που του επέβαλαν οι τουρκικές Αρχές.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας σε 14χρονο μετά από μαχαίρωμα

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία ασκήθηκε σε 14χρονο από το Ιράν, που φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμαθητές του σε σχολείο του Λαγκαδά. Ο ανήλικος οδηγήθηκε στον ανακριτή.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 16χρονου Αιγύπτιου στη Θεσσαλονίκη για αιματηρό περιστατικό

Ένας 16χρονος από την Αίγυπτο συνελήφθη για επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο σε 21χρονο Σύριο, στην οδό Φιλίππου στη Θεσσαλονίκη. Το θύμα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Η Αστυνομία διερευνά τα αίτια του περιστατικού.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για επίθεση σε 17χρονο μαθητή έξω από σχολείο

17χρονος τραυματίστηκε μετά από επίθεση από συνομηλίκους του έξω από σχολείο στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. Δύο δράστες, 16 και 17 ετών, συνελήφθησαν. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες.