ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Λαϊκή αγορά φρούτα
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Λαϊκές αγορές Αττικής: Επάρκεια προϊόντων και κανονική τροφοδοσία

Η ΠΟΣΠΛΑ διαψεύδει φήμες περί προβλημάτων τροφοδοσίας, τονίζοντας ότι οι λαϊκές αγορές της Αττικής λειτουργούν κανονικά με πλήρη επάρκεια προϊόντων, στηρίζοντας αγρότες και καταναλωτές ενόψει των εορτών.

Η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες περί προβλημάτων τροφοδοσίας στα μεγάλα αστικά κέντρα, με έμφαση στην Αττική.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «στην Αττική, τον μεγαλύτερο αποδέκτη αγροτικών προϊόντων από ολόκληρη τη χώρα, δεν υφίσταται κανένα ζήτημα επάρκειας».

Η ΠΟΣΠΛΑ επισημαίνει ότι οι λαϊκές αγορές σε όλη την Αττική λειτουργούν κανονικά, διαθέτοντας επαρκείς ποσότητες προϊόντων χωρίς ελλείψεις. 

Οι επαγγελματίες πωλητές διατηρούν συνεχή συνεργασία με παραγωγούς από κάθε περιοχή της χώρας, διασφαλίζοντας έτσι τη σταθερή και απρόσκοπτη τροφοδοσία των αγορών.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία δηλώνει τη στήριξή της στους αγρότες και κτηνοτρόφους, τονίζοντας πως ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τη βάση λειτουργίας των λαϊκών αγορών. 

Υπογραμμίζεται επίσης ότι η ΠΟΣΠΛΑ δεν θα συμμετάσχει σε «κανένα σενάριο κοινωνικού αυτοματισμού».

Ενόψει της χριστουγεννιάτικης περιόδου, η Ομοσπονδία διαβεβαιώνει ότι οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα αγαθά για το καθημερινό και το εορταστικό τραπέζι, καθώς και είδη δώρων, από τις λαϊκές αγορές κάθε γειτονιάς.

 Όπως σημειώνεται, οι λαϊκές αγορές συνεχίζουν να στηρίζουν τον αγρότη και τον καταναλωτή, με σταθερότητα, επάρκεια και κοινωνική ευθύνη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πάγκος λαϊκής αγοράς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απεργία οι λαϊκές αγορές στις 3 Δεκεμβρίου 2025

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025 δεν θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές λόγω 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η Συνομοσπονδία Παραγωγών και Πωλητών, διαμαρτυρόμενη για τα νέα φορολογικά μέτρα και την εφαρμογή ηλεκτρονικού δελτίου.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tσίπρας: Αναγκαίο να υπάρξει διαφάνεια παντού

Από τα Γιάννενα, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας «διαφάνεια παντού» και παρουσιάζοντας εφτά άξονες για δικαιοσύνη, ισότητα και τεχνολογική πρόοδο στη χώρα.
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές της υφυπουργού Εξωτερικών Α. Παπαδοπούλου στην Ουάσιγκτον

Η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον, συμμετείχε σε υπουργικό φόρουμ και το Φόρουμ Δελφών, ενώ είχε σημαντικές επαφές με μέλη της αμερικανικής Γερουσίας και της Ελληνικής-Ισραηλινής Συμμαχίας.
Άκης Σκέρτσος χαμογελάει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκης Σκέρτσος: Είναι η Ελλάδα φιλική ή αφιλόξενη για τη νεολαία;

Ο Άκης Σκέρτσος απαντά με στοιχεία πως η Ελλάδα δεν είναι πια αφιλόξενη για τους νέους. Η ανεργία στους νέους έπεσε από 39,5% το 2019 σε 13% το 2025, φέρνοντας τη χώρα στη 11η θέση στην ΕΕ, καλύτερα από τον μέσο όρο.