ΓΔ: 2259.73 -2.14% Τζίρος: 237.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Ρυμουλκό στο λιμάνι
Φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Επιχειρήσεις του Λιμενικού σε Ρόδο και Γαύδο με συλλήψεις και διακομιδές

Σειρά επιχειρήσεων πραγματοποίησε το Λιμενικό σε Ρόδο και Γαύδο, με σύλληψη 19χρονου για ναρκωτικά, εντοπισμό 38 αλλοδαπών και διακομιδές ασθενών από νησιά που χρειάζονταν άμεση νοσοκομειακή φροντίδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σειρά επιχειρησιακών δράσεων πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 15 Δεκεμβρίου 2025 από το Λιμενικό Σώμα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στη Ρόδο, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου προχώρησαν στη σύλληψη ενός 19χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. 

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε μετά τον κατάπλου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου στο λιμάνι Ακαντιάς, βρέθηκε στην αποσκευή του αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη συνολικού μεικτού βάρους 122,3 γραμμαρίων.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που έχει αναλάβει την προανάκριση, κατέσχεσε τις ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες θα παραδοθούν στη Χημική Υπηρεσία Ρόδου για περαιτέρω εξέταση και ακριβή προσδιορισμό βάρους.

Παράλληλα, τις πρωινές ώρες, στελέχη του Λιμενικού Φυλακίου εντόπισαν στην παραλία Τρυπητή της Γαύδου συνολικά 38 αλλοδαπούς (36 άνδρες, 1 γυναίκα και 1 ανήλικο). 

Οι εντοπισθέντες οδηγήθηκαν αρχικά σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας του Δήμου Γαύδου και στη συνέχεια θα μεταφερθούν με σκάφος της δύναμης FRONTEX στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, ενώ ακολούθως θα προωθηθούν σε δομή φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων. Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

Επιπλέον, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής συντόνισε τρεις διακομιδές ασθενών που έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκε 54χρονη από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με περιπολικό σκάφος, βρέφος 7 μηνών από την Πάτμο στη Λέρο με περιπολικό πλοίο και 11χρονη από τη Σκύρο στην Κύμη με το Ε/Π-Τ/Ρ «ΚΥΜΟΘΟΗ» Ν.Ρ. 73.

Φωτογραφικό υλικό σχετικά με τις παραπάνω επιχειρήσεις είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος: www.hcg.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Δύο αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα μετά το αιματοκύλισμα στο Κίεβο

Δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και ερευνώνται, επειδή φέρονται να εγκατέλειψαν τραυματία κατά τη διάρκεια πυροβολισμών στο Κίεβο που στοίχισαν τη ζωή σε 6 άτομα. Το περιστατικό προκάλεσε οργή στην Ουκρανία.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δραπέτη από το κτίριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών

Συνελήφθη Μολδαβός κρατούμενος που είχε διαφύγει νωρίτερα από το κτίριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών κατά τη μεταγωγή του για δακτυλοσκόπηση και φωτογράφηση. Είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για εκβίαση νεαρού με πρόσχημα χρέος

Δύο άνδρες, 29 και 19 ετών, συνελήφθησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά από καταγγελία 19χρονου ότι τον εκβίαζαν για χρήματα και του αφαίρεσαν ζακέτα. Θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με σχηματισθείσα δικογραφία.
αστυνομική επιχείρηση κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Αϊτή: Οι συμμορίες εξελίσσονται ενόψει αυξημένων αστυνομικών επιχειρήσεων

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης στην Αϊτή πέτυχαν να καθυστερήσουν την εξάπλωση των συμμοριών στην πρωτεύουσα, όμως η πρόοδος είναι εύθραυστη καθώς οι συμμορίες αλλάζουν τακτικές, σύμφωνα με έκθεση ειδικών του ΟΗΕ.