ΓΔ: 2616.3 0.10% Τζίρος: 63.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:11:37
Ρυμουλκό στο λιμάνι
Ρυμουλκό πλοίο κινείται σε ήρεμα νερά ελληνικού λιμανιού, με φόντο βουνά.

Επιχειρήσεις του Λιμενικού σε Ρόδο και Γαύδο με συλλήψεις και διακομιδές

Σειρά επιχειρήσεων πραγματοποίησε το Λιμενικό σε Ρόδο και Γαύδο, με σύλληψη 19χρονου για ναρκωτικά, εντοπισμό 38 αλλοδαπών και διακομιδές ασθενών από νησιά που χρειάζονταν άμεση νοσοκομειακή φροντίδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σειρά επιχειρησιακών δράσεων πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 15 Δεκεμβρίου 2025 από το Λιμενικό Σώμα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στη Ρόδο, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου προχώρησαν στη σύλληψη ενός 19χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. 

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε μετά τον κατάπλου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου στο λιμάνι Ακαντιάς, βρέθηκε στην αποσκευή του αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη συνολικού μεικτού βάρους 122,3 γραμμαρίων.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που έχει αναλάβει την προανάκριση, κατέσχεσε τις ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες θα παραδοθούν στη Χημική Υπηρεσία Ρόδου για περαιτέρω εξέταση και ακριβή προσδιορισμό βάρους.

Παράλληλα, τις πρωινές ώρες, στελέχη του Λιμενικού Φυλακίου εντόπισαν στην παραλία Τρυπητή της Γαύδου συνολικά 38 αλλοδαπούς (36 άνδρες, 1 γυναίκα και 1 ανήλικο). 

Οι εντοπισθέντες οδηγήθηκαν αρχικά σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας του Δήμου Γαύδου και στη συνέχεια θα μεταφερθούν με σκάφος της δύναμης FRONTEX στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, ενώ ακολούθως θα προωθηθούν σε δομή φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων. Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

Επιπλέον, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής συντόνισε τρεις διακομιδές ασθενών που έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκε 54χρονη από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με περιπολικό σκάφος, βρέφος 7 μηνών από την Πάτμο στη Λέρο με περιπολικό πλοίο και 11χρονη από τη Σκύρο στην Κύμη με το Ε/Π-Τ/Ρ «ΚΥΜΟΘΟΗ» Ν.Ρ. 73.

Φωτογραφικό υλικό σχετικά με τις παραπάνω επιχειρήσεις είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος: www.hcg.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο 23χρονων στη Μύκονο με 4,6 κιλά κάνναβης και κοκαΐνη

Δύο 23χρονοι, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, συνελήφθησαν στη Μύκονο για διακίνηση ναρκωτικών. Κατηγορούνται ότι δρούσαν από τα μέσα Ιουλίου, χρησιμοποιώντας δίκυκλα και αποθήκευαν τις ουσίες σε κατοικία στο νησί.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις άνδρες μαχαιρώθηκαν στο Κόβεν Γκάρντεν, συνελήφθη 47χρονη

Τέσσερις άνδρες τραυματίστηκαν με μαχαίρι στο Κόβεντ Γκάρντεν στο Λονδίνο. Μια γυναίκα συνελήφθη ως βασική ύποπτη, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας τους δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο ατόμων για ξυλοδαρμό υπαλλήλου σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη

Δύο άνδρες, με καλυμμένα πρόσωπα, ξυλοκόπησαν με σιδερολοστούς νεαρό υπάλληλο ψιλικατζίδικου στην Τούμπα Θεσσαλονίκης λόγω προσωπικών διαφορών. Η ΔΙ.ΑΣ. τους συνέλαβε. Ο τραυματίας νοσηλεύεται με πρώτες βοήθειες.
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση 18 κλοπών και απάτης με κάρτες, 14 κατηγορούμενοι

Η Αστυνομία Θεσσαλονίκης εξιχνίασε 18 υποθέσεις κλοπών και απάτης με υπολογιστή στο κέντρο της πόλης, ταυτοποιώντας 14 άτομα. Οι δράστες αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, συσκευές και μία μοτοσικλέτα συνολικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκρηξη σε ΑΤΜ τράπεζας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης - Εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Άγνωστοι τοποθέτησαν δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς σε ΑΤΜ τράπεζας στην Καλαμαριά τα ξημερώματα. Ο ένας εξερράγη, καταστρέφοντας το μηχάνημα, ενώ ο δεύτερος δεν ενεργοποιήθηκε. Δεν είναι σαφές αν αφαιρέθηκαν χρήματα.