ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
Πλευρά περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας σταθμευμένου στην πόλη.

Χαλκιδική: Τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν για διαφθορά στην Τροχαία

Τρεις αστυνομικοί, ανάμεσά τους και ο διοικητής Τροχαίας Χαλκιδικής, συνελήφθησαν μετά από έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων για πρακτικές διαφθοράς που αφορούσαν τροχονομικές παραβάσεις.

Τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν ως κατηγορούμενοι για υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με τροχονομικές παραβάσεις στη Χαλκιδική. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται και ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας, όπου υπηρετούσαν.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί φέρονται να είχαν εμπλακεί σε πρακτικές όπως το να αγνοούν τροχονομικές παραβάσεις, να βεβαιώνουν ψευδώς παραβάσεις του ΚΟΚ ή να ενημερώνουν για επικείμενους ελέγχους της Τροχαίας.

Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται να επισπεύδαν την επιστροφή αφαιρεθέντων στοιχείων κυκλοφορίας, παρέχοντας διευκολύνσεις στους παραβάτες.

Αντάλλαγμα για τις ενέργειες αυτές, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, αποτελούσαν χρηματικά ποσά ή άλλου είδους ωφελήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Χαλκιδικής, ενώ στη συνέχεια παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Με περιοριστικούς όρους ελεύθεροι εφοριακός και συνταξιούχος

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο εφοριακός και ο συνταξιούχος συνεργός του που κατηγορούνται για ενημέρωση καταστηματαρχών ενόψει ελέγχων, μετά από απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα στη Θεσσαλονίκη.
Εκρέμ Ιμάμογλου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιμάμογλου: Νέα έρευνα μετά τις δηλώσεις του εν μέσω δίκης για διαφθορά

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, που δικάζεται για διαφθορά, στοχοποιείται από νέα έρευνα λόγω δηλώσεών του. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για προσβολή δημόσιου λειτουργού και κινδυνεύει με ποινή έως 2.430 χρόνια φυλάκισης.
Σφύρα δικαστηρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρκογιαννάκη: Όσα κρύβει η κυβέρνηση στη Βουλή, αποκαλύπτονται στα δικαστήρια

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη τόνισε πως όσα «κουκουλώνει» η κυβέρνηση αποκαλύπτονται στη Δικαιοσύνη, αναφερόμενη στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ. Ζήτησε μείωση ΕΦΚ και ΦΠΑ και άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική για την ενέργεια.