ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα

Χαλκιδική: Τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν για διαφθορά στην Τροχαία

Τρεις αστυνομικοί, ανάμεσά τους και ο διοικητής Τροχαίας Χαλκιδικής, συνελήφθησαν μετά από έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων για πρακτικές διαφθοράς που αφορούσαν τροχονομικές παραβάσεις.

Τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν ως κατηγορούμενοι για υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με τροχονομικές παραβάσεις στη Χαλκιδική. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται και ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας, όπου υπηρετούσαν.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί φέρονται να είχαν εμπλακεί σε πρακτικές όπως το να αγνοούν τροχονομικές παραβάσεις, να βεβαιώνουν ψευδώς παραβάσεις του ΚΟΚ ή να ενημερώνουν για επικείμενους ελέγχους της Τροχαίας.

Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται να επισπεύδαν την επιστροφή αφαιρεθέντων στοιχείων κυκλοφορίας, παρέχοντας διευκολύνσεις στους παραβάτες.

Αντάλλαγμα για τις ενέργειες αυτές, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, αποτελούσαν χρηματικά ποσά ή άλλου είδους ωφελήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Χαλκιδικής, ενώ στη συνέχεια παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Φιλιππίνες: Αθώα η 97χρονη Ιμέλντα Μάρκος για υπόθεση διαφθοράς

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Φιλιππίνων ακύρωσε την ποινή κάθειρξης για υπεξαίρεση σε βάρος της Ιμέλντα Μάρκος, πρώην πρώτης κυρίας, υπόθεση που εκκρεμούσε επί χρόνια. Το 2018 είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση μέσω ελβετικών ιδρυμάτων.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Παραίτηση του γενικού εισαγγελέα Ουκρανίας λόγω σκανδάλου διαφθοράς

Ο Ουκρανός γενικός εισαγγελέας Ρουσλάν Κραβτσένκο υπέβαλε την παραίτησή του για πολιτικούς λόγους, έπειτα από σκάνδαλο διαφθοράς που αφορά στέλεχος του γραφείου του. Ευχαρίστησε τον πρόεδρο Ζελένσκι και το κοινοβούλιο.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Τέλος στη δίκη του πρώην προέδρου Ονδούρας για διαφθορά

Η δικαιοσύνη της Ονδούρας κατάργησε τη δίκη του πρώην προέδρου Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, ο οποίος είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών και έλαβε χάρη από τον Τραμπ, κρίνοντας πως δεν διαχειρίστηκε τα κεφάλαια που κατηγορούνταν.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισημερινός: 5 χρόνια κάθειρξη στον πρώην πρόεδρο Μορένο για διαφθορά

Ο πρώην πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για δωροληψία από την εταιρεία Sinohydro. Ο ίδιος δήλωσε πως θα ασκήσει έφεση, ενώ καταδικάστηκαν επίσης μέλη της οικογένειάς του.
Πανοραμικό Κίτο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισημερινός: 5 χρόνια φυλάκιση στον πρώην πρόεδρο Μορένο για διαφθορά

Ο πρώην πρόεδρος του Ισημερινού, Λενίν Μορένο, καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για δωροληψία από την κινεζική Sinohydro. Έξι ακόμη καταδικάστηκαν, ανάμεσά τους και συγγενείς του. Ο Μορένο δηλώνει πως θα ασκήσει έφεση.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοχος διαφθοράς ο πρώην πρόεδρος του Ισημερινού, Μορένο

Ένοχος για δωροληψία κρίθηκε ο πρώην πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο. Φέρεται να έλαβε χρήματα από τη Sinohydro για ανάθεση έργου υδροηλεκτρικού σταθμού. Η εισαγγελία πρότεινε ποινή φυλάκισης 6 ετών και 6 μηνών.