ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Τρακτέρ σε πορεία διαμαρτυρίας
Στιγμιότυπο από αγροτική διαμαρτυρία με τρακτέρ και αστυνομία σε αστικό δρόμο.

Δ. Μακεδονία: Αγρότες στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αντιδράσεις ξενοδόχων

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο Σιάτιστας συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ οι ξενοδόχοι Καστοριάς προειδοποιούν για σοβαρές απώλειες λόγω ακυρώσεων και μειωμένων κρατήσεων.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας θα συμμετάσχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο της Σιάτιστας, καθώς θα τεθεί προς συζήτηση, μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης, η στήριξη του Συμβουλίου στον αγώνα τους.

Παράλληλα, από τις 17.00 και για μία ώρα, ο δρόμος Κοζάνης - Φλώρινας θα παραμείνει κλειστός στον κόμβο του Φιλώτα. Η ενέργεια αυτή αποτελεί, σύμφωνα με δήλωσή τους, «απάντηση στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για διάλογο».

Την ίδια στιγμή, εκδηλώνονται οι πρώτες αντιδράσεις φορέων της Δυτικής Μακεδονίας απέναντι στα αγροτικά μπλόκα. Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καστοριάς, με ανοικτή επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία και τη βουλευτή Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις επιπτώσεις στον κλάδο εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που προκαλούν οι κινητοποιήσεις του αγροτικού τομέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου, «οι ακυρώσεις από την έναρξη των κινητοποιήσεων αγγίζουν το 25%-30%». Παράλληλα, καταγράφεται «μεγάλη μείωση σε ότι αφορά τις κρατήσεις τόσο για την τρέχουσα περίοδο όσο και για την περίοδο των εορτών», η οποία θεωρείται «κρίσιμη για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των χειμερινών προορισμών».

Οι ξενοδόχοι τονίζουν ότι «η κατάσταση αυτή πλήττει όχι μόνο τις επιχειρήσεις αλλά το σύνολο της τοπικής οικονομίας». Υπογραμμίζουν επίσης πως «η διεκδίκηση του δίκαιου δεν πρέπει να έρχεται ούτε σε σύγκρουση αλλά ούτε σε αντιπαράθεση με άλλες επαγγελματικές τάξεις και κλάδους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρακτέρ σε πορεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών στη Φλώρινα πριν από μπλόκο στο τελωνείο Νίκης

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Φλώρινας πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία και κατευθύνονται στο τελωνείο Νίκης για νέο μπλόκο, με στόχο την ανάδειξη των αιτημάτων τους και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Λεωφορείο ΚΤΕΛ στάση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΤΕΛ: Ακυρώνονται 50 δρομολόγια Αθήνα - Θεσσαλονίκη λόγω αποκλεισμών

Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται σήμερα συνολικά 50 δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα–Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω πλήρους αποκλεισμού των οδικών αξόνων από αγρότες και κτηνοτρόφους και έπειτα από ενημέρωση της ΓΑΔ Θεσσαλίας.
Τρακτέρ σε κινητοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρίνιο: Αποκλεισμός αυτοκινητόδρομου από αγρότες στα διόδια Αγγελοκάστρου

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Αιτωλοακαρνανία απέκλεισαν λίγο μετά τις 11:00 τον αυτοκινητόδρομο Αντιρρίου–Ιωαννίνων στο ύψος των διοδίων Αγγελοκάστρου, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.
Τρακτέρ σε μπλόκο αγροτών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα μπλόκα για Θεοφάνια, κλιμάκωση τις επόμενες μέρες

Ανοιχτά μένουν τα αγροτικά μπλόκα στη Μακεδονία στα Θεοφάνια, με ελεύθερη διέλευση σε αρκετά σημεία. Από την Πέμπτη και την Παρασκευή οι αγρότες σχεδιάζουν κλιμάκωση με «48ωρο μπλακ άουτ» και πλήρες κλείσιμο της ΠΑΘΕ, βάσει των αποφάσεων της πανελλαδικής σύσκεψης στα Νέα Μάλγαρα.