ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Τρακτέρ σε πορεία διαμαρτυρίας
Στιγμιότυπο από αγροτική διαμαρτυρία με τρακτέρ και αστυνομία σε αστικό δρόμο.

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις στη Δυτική Μακεδονία με νέα δράση

Αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Δυτική Μακεδονία διατηρούν τα μπλόκα, προχωρούν σε πορεία προς τον οργανισμό πληρωμών στην Κοζάνη και ετοιμάζονται για πανελλαδικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και κρίσιμη σύσκεψη στη Νίκαια.

Σε συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις παραμένουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Μακεδονίας, διατηρώντας το μπλόκο στην περιοχή της Μπάρας Σιάτιστας επί της Εγνατίας οδού

Η παρουσία των διαμαρτυρόμενων ενισχύεται καθημερινά, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων και των φορτηγών διεξάγεται μέσω παράκαμψης από την παλαιά Εθνική οδό Κοζάνης - Καστοριάς.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι διανέμουν αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα στους διερχόμενους οδηγούς. 

Σε πρόσφατη γενική συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από 67 εργατικά σωματεία της περιοχής, καθώς και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση γενικής απεργίας στις 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δήλωση του κτηνοτρόφου Δημήτρη Μόσχου, μέλους της συντονιστικής επιτροπής.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και στον κόμβο Φιλώτα, στον κάθετο άξονα Κοζάνης - Φλώρινας του Πανευρωπαϊκού Άξονα Χ, όπου παραμένουν αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι.

Για σήμερα, οι συμμετέχοντες στα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας (Σιάτιστα, τελωνείο Νίκης και κόμβο Φιλώτα) αποφάσισαν, σε γενική συνέλευση, να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία με κατάληξη το κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη, όπου θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας.

Κοινή απόφαση των αγροτών αποτελεί και η συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 

Η κινητοποίηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των αγροτοκτηνοτροφικών δράσεων, όπως έχει ανακοινώσει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

 Παράλληλα, οι συμμετέχοντες προετοιμάζονται για τη σύσκεψη στη Νίκαια στις 13 Δεκεμβρίου, όπου θα καθοριστεί η περαιτέρω στάση τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγροτική διαμαρτυρία από αέρος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιωάννινα: Ανοιχτές οι μπάρες στα διόδια Δροσοχωρίου στην Εγνατία

Από τις 11:30, κτηνοτρόφοι, αγρότες και μελισσοκόμοι Ιωαννίνων πραγματοποιούν κινητοποίηση στα διόδια Δροσοχωρίου της Εγνατίας Οδού, ανοίγοντας τις μπάρες και επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση οχημάτων.
Λεωφορείο ΚΤΕΛ στάση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΤΕΛ: Ακυρώνονται 50 δρομολόγια Αθήνα - Θεσσαλονίκη λόγω αποκλεισμών

Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται σήμερα συνολικά 50 δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα–Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω πλήρους αποκλεισμού των οδικών αξόνων από αγρότες και κτηνοτρόφους και έπειτα από ενημέρωση της ΓΑΔ Θεσσαλίας.
Τρακτέρ σε κινητοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος αποκλεισμός αγροτών σε Αγγελόκαστρο και Πάτρα με εκτροπές κυκλοφορίας

Αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε νέο αποκλεισμό στα διόδια Αγγελοκάστρου και στον κόμβο Εγλυκάδας στην Πάτρα, με την κυκλοφορία να εκτρέπεται σε εναλλακτικές διαδρομές.
Τρακτέρ σε κινητοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρότες: Ανοιχτός ο δρόμος Αθήνα - Θεσσαλονίκη έως την Πρωτοχρονιά

Η κυκλοφορία των οχημάτων συνεχίζεται κανονικά και στα δύο ρεύματα στον δρόμο Αθήνα Θεσσαλονίκη έως την Πρωτοχρονιά, καθώς οι αγρότες στα Μάλγαρα δεν θα προχωρήσουν σε νέους αποκλεισμούς τις γιορτές.