ΓΔ: 2530.94 1.53% Τζίρος: 56.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:32:32
Τρακτέρ με ελληνική σημαία
Αγροτική κινητοποίηση με τρακτέρ και ελληνική σημαία στο προσκήνιο.

Οι αγρότες απομάκρυναν τα τρακτέρ από Μπράλο και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε

Μετά τον προγραμματισμένο αποκλεισμό στον Μπράλο, οι αγρότες απομάκρυναν τα τρακτέρ και η κυκλοφορία στους παραδρόμους διεξάγεται κανονικά, ενώ επίκειται γενική συνέλευση για τον καθορισμό των επόμενων κινήσεων.

Στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο σημείο του Μπράλου, οι αγρότες προχώρησαν στην απομάκρυνση των τρακτέρ που είχαν τοποθετήσει για τον αποκλεισμό των παραδρόμων.

Ο αποκλεισμός διήρκεσε περίπου μία ώρα, όπως είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων, ενώ πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά από τους παραδρόμους της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρακτέρ σε γεωργικό αγρό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδια Βελτίωσης: Νέο επενδυτικό πλαίσιο για πιο ανταγωνιστική γεωργία

Η νέα πρόσκληση Σχεδίων Βελτίωσης, ύψους 260 εκατ. ευρώ, ανοίγει σύντομα για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα, με στόχο τον εκσυγχρονισμό, τη βιωσιμότητα και την προσαρμογή στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.
Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρναούτογλου: Έκκληση για προστασία αγροτών από τη συμφωνία Mercosur

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάκης Αρναούτογλου ζήτησε από την ιρλανδική προεδρία της ΕΕ να διευκρινίσει τη στάση της για τη συμφωνία Mercosur και να προστατεύσει παραγωγούς, αγρότες και καταναλωτές από τις αρνητικές συνέπειές της.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Οι υπεύθυνοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ να διωχθούν, όχι οι αγρότες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, άσκησε έντονη κριτική για τις διώξεις σε αγρότες, ζητώντας να ληφθούν μέτρα κατά των υπευθύνων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ και να επιστραφούν τα χρήματα στους δικαιούχους. Έθεσε ζητήματα διαφάνειας και στήριξης.
Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέσσερις ειδικοί ΕΕ ενημέρωσαν τη Βουλή για ύδρευση και αγροτική στήριξη

Το Ισραήλ, μετατρέποντας το νερό από ελλειμματικό σε εξαγώγιμο αγαθό, η Ιρλανδία με έμφαση στην αγροτική και κτηνοτροφία, και η Δανία με στηριζόμενη καινοτομία δείχνουν τρόπους επιτυχούς διαχείρισης φυσικών πόρων.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλοι δολοφονούν αγρότες και απαγάγουν κατοίκους στη βορειοδυτική Νιγηρία

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε χωριό στη βορειοδυτική Νιγηρία, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα αγρότες και απάγοντας πολλούς άλλους, σύμφωνα με αναφορά προς τον ΟΗΕ και τοπικές πηγές. Έξι θύματα ταυτοποιήθηκαν από τις αρχές.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα προχωρήσει, σταθερές τιμές σε 2.000 προϊόντα

Στη σκιά της τραγωδίας στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η πολιτική βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία και οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν. Ενώ ανακοίνωσε σταθερές τιμές σε 2.000 προϊόντα και έκτακτο επίδομα 150€ ανά παιδί.