ΓΔ: 2183.73 0.92% Τζίρος: 108.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:04:41
κίνηση αυτοκινήτων δρόμος
Αεροφωτογραφία με αυξημένη κίνηση οχημάτων σε αστικό δρόμο στην Ελλάδα.

Κομοτηνή: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό Βαφέικα-Ίασμος

Η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, από Ξάνθη προς Κομοτηνή, αποκαταστάθηκε, αλλά ισχύουν ακόμη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Κομοτηνή–Ξάνθη λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων.

Κανονικά πραγματοποιείται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Βαφέικων και Ιάσμου, στο ρεύμα από Ξάνθη προς Κομοτηνή. Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παραμένουν σε ισχύ οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν τεθεί από την περασμένη Παρασκευή. Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο σημείο της χιλιομετρικής θέσης 561+500 του αυτοκινητόδρομου «Εγνατία Οδός», στο μεσοδιάστημα του δυτικού κόμβου Κομοτηνής.

Η διακοπή αυτή δεν επηρεάζει τους κλάδους εισόδου και εξόδου του συγκεκριμένου κόμβου, σε αντίθεση με το αρχικά ορισθέν τμήμα διακοπής της κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω εναλλακτικών παρακαμπτήριων διαδρομών. Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση από Αλεξανδρούπολη προς Ξάνθη εκτρέπονται στον δυτικό κόμβο εξόδου Κομοτηνής και συνεχίζουν μέσω της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Περιστέρης
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το μπερδεματάκι με Εγνατία, γιατί δεν γιορτάζουν οι τράπεζες και τα μπλόκα

Γιατί καθυστέρησε η ανακοίνωση για την παραχώρηση της Εγνατίας, γιατί δεν γιορτάζουν στις τράπεζες, τι σηματοδοτεί η απόφαση του ΣτΕ για τις ασφαλιστικές εταιρείες και η νέα σελίδα για την συνεταιριστική τράπεζα Ηπείρου.
διόδια κίνηση αυτοκινήτων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλαγές στα διόδια Εγνατίας Οδού από 1/1/2026 και νέες τιμές

Από την 1η Ιανουαρίου 2026 αυξάνονται τα διόδια στην Εγνατία Οδό στα 0,04€/χλμ. για τα ΙΧ, με δωρεάν διελεύσεις μόνο για μόνιμους κατοίκους των περιοχών για δύο έτη, όπως προβλέπει η νέα σύμβαση παραχώρησης.