ΓΔ: 2472.77 -1.13% Τζίρος: 483.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Πακέτα κατάσχεσης ΑΑΔΕ
Πακέτα λαθραίων κατασχέθηκαν από το τελωνείο Κήπων της ΑΑΔΕ.

Ελεγκτές ΑΑΔΕ κατέσχεσαν 963 κιλά λαθραίου καπνού για ναργιλέ

Μεγάλη επιτυχία της ΑΑΔΕ στον Έβρο: στο Τελωνείο Κήπων εντοπίστηκαν 963 κιλά λαθραίου καπνού για ναργιλέ σε φορτηγό από Τουρκία. Κατασχέθηκαν καπνός και όχημα, συνελήφθη ο οδηγός.

Σε μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων προχώρησαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατάσχοντας λαθραίο καπνό για ναργιλέ.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο στο Τελωνείο Κήπων, σε φορτηγό προερχόμενο από την Τουρκία, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι είχε σπάσει η σφραγίδα του οχήματος. 

Μετά από ενδελεχή έλεγχο, βρέθηκαν σε χαρτοκιβώτια 963 συσκευασίες μείγματος αρωματικού καπνού για ναργιλέ, συνολικού βάρους 963 kg, ο οποίος δεν αναγραφόταν στα παραστατικά.

Τόσο ο καπνός, όσο και το φορτηγό κατασχέθηκαν, ενώ ο οδηγός συνελήφθη για παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποταμίευση χρημάτων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣτΕ: Στο «μικροσκόπιο» της εφορίας ακόμη και οι «μικρές» καταθέσεις

Ακόμη και οι μικρές, επαναλαμβανόμενες καταθέσεις, κάτω των 2.000 ευρώ, μπορούν να βρεθούν στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με νέα απόφαση του ΣτΕ που αλλάζει τα δεδομένα στους φορολογικούς ελέγχους.
real estate
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένα τα έσοδα από τον φόρο μεταβίβασης ακινήτων το πρώτο τετράμηνο

Μπορεί τον Απρίλιο οι μεταβιβάσεις να φρέναραν, αλλά στο τετράμηνο τα έσοδα από τον φόρο μεταβίβασης αυξήθηκαν σε 193,69 εκατ. από 180,59 εκατ. πέρυσι, παρά τις υψηλές τιμές και την αβεβαιότητα του πολέμου.