ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πυρκαγιά σε δάσος
Εντυπωσιακή πυρκαγιά κατακαίει δάσος δίπλα σε δρόμο στην Ελλάδα.

Λαμία: Κλειστός ο Ε6 λόγω ξεσπάσματος πυρκαγιάς

Φωτιά ξέσπασε σε καλαμιές δίπλα στον Ε65 κοντά στη Λαμία. Η έντονη καπνογόνα οδήγησε την Αστυνομία να διακόψει προσωρινά την κυκλοφορία προς Αθήνα, ενώ τα οχήματα εκτράπηκαν μέσω παρακαμπτηρίων στην εθνική οδό.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε καλαμιές κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Ε65, στο τμήμα μεταξύ της αερογέφυρας Γοργοποτάμου και του κόμβου Σταυρού, σε κοντινή απόσταση από τη Λαμία.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς οι έντονοι άνεμοι ενίσχυσαν τη φωτιά, προκαλώντας πυκνούς καπνούς που κάλυψαν τον κάμπο της περιοχής.

Η ορατότητα μειώθηκε σημαντικά, γεγονός που οδήγησε την Αστυνομία να διακόψει προληπτικά την κυκλοφορία στον Ε65 στο ρεύμα προς Αθήνα. Τα οχήματα που είχαν ήδη εισέλθει στο αποκλεισμένο τμήμα κατευθύνθηκαν μέσω παρακαμπτηρίων πίσω στην εθνική οδό.

Παράλληλα, η κυκλοφορία εξετράπη υποχρεωτικά μέσα από την πόλη της Λαμίας, προκαλώντας μεγάλη συμφόρηση στη δυτική είσοδο. Η ουρά των οχημάτων ξεπέρασε τα 8 χιλιόμετρα, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στη μετακίνηση από τον Σταυρό έως την είσοδο της πόλης.

Οι αρχές ζητούν από τους οδηγούς να επιδείξουν υπομονή και να οδηγούν με προσοχή, καθώς η κυκλοφορία θα αποκαθίσταται σταδιακά μόλις η Πυροσβεστική θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και βελτιωθεί η ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζαπορίζια: 32 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία

Πάνω από 30 τραυματίες άφησαν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Ζαπορίζια και τα περίχωρα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Μεταξύ των τραυματιών είναι και πέντε παιδιά, ενώ υπέστησαν ζημιές πολυκατοικία, σπίτι και εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Διάσωση σε πλημμύρα Ινδονησίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Θύματα πλημμυρών απευθύνουν έκκληση για διεθνή βοήθεια

Τρεις εβδομάδες μετά τις φονικές πλημμύρες στην Ινδονησία, οι πληγέντες εκφράζουν αγανάκτηση για την αργή βοήθεια, ζητώντας διεθνή στήριξη, ενώ η περιοχή Άτσεχ παραμένει καλυμμένη από λάσπη και ερείπια.
Πλημμύρα στις Κυκλάδες
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 37 νεκροί από πλημμύρες στο Μαρόκο

Τουλάχιστον 37 νεκροί και 14 τραυματίες από αιφνίδιες πλημμύρες στη Σάφι του Μαρόκου ύστερα από καταρρακτώδεις βροχές. Σπίτια και δρόμοι πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης.
Διάσωση σε πλημμύρα Ινδονησίας
ΔΙΕΘΝΗ

Στους 1.000 ανέρχονται οι νεκροί από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Ινδονησία

Ο αριθμός των νεκρών από τις πρόσφατες πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Ινδονησία ανέρχεται σε 1.003, με 218 αγνοούμενους και 1,2 εκατομμύριο άτομα σε καταφύγια. Πάνω από 5.400 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την BNPB.
Διάσωση σε πλημμύρα Ινδονησίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: 950 νεκροί, 270 αγνοούμενοι και 5.000 τραυματίες από πλημμύρες

Στους 950 ανήλθαν οι νεκροί και στους 5.000 οι τραυματίες από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Σουμάτρα, σύμφωνα με την ινδονησιακή BNPB. Τρεις επαρχίες επλήγησαν, ενώ 274 άτομα παραμένουν αγνοούμενα.