ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Λίμνη Πρέσπα τοπίο
Φώτο: Shutterstock

Πρέσπες: Άνοδος του τουρισμού και αυξημένη πληρότητα σε κάθε εποχή

Οι Πρέσπες εξελίσσονται σε δημοφιλή προορισμό με υψηλή πληρότητα, πλούσιες δραστηριότητες και διεθνές ενδιαφέρον, ενώ ο δήμος ενισχύει την προβολή της περιοχής σε εκθέσεις και δράσεις τουριστικής προώθησης.

Οι Πρέσπες εξελίσσονται σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για επισκέπτες από το εξωτερικό και την Ελλάδα, με τα Σαββατοκύριακα να καταγράφουν υψηλή πληρότητα στα καταλύματα της περιοχής. Σκανδιναβοί ορνιθοπαρατηρητές, τουρίστες από Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, αλλά και πολλοί Θεσσαλονικείς που αναζητούν ηρεμία, φύση και καλό φαγητό, επιλέγουν τις Πρέσπες για τη διαμονή τους.

Ο δήμος Πρεσπών επεκτείνει σταδιακά την τουριστική του προβολή, στοχεύοντας σε επισκέπτες τόσο από το εξωτερικό όσο και από ολόκληρη την Ελλάδα.

 Μέσω της συμμετοχής σε τουριστικές εκθέσεις, αναδεικνύει τις φυσικές ομορφιές, τους υδροβιότοπους διεθνούς ενδιαφέροντος, τα ποτάμια, τις λίμνες, την πλούσια ιστορία, τον πολιτισμό, τα τοπικά προϊόντα και τα extreme sports. Παράλληλα, προβάλλονται τα 17 γραφικά χωριά του δήμου, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Πρεσπών, Μαργαρίτα Μπαμπάκου, δήλωσε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ότι «υπάρχει μια συνεχής αύξηση στην επισκεψιμότητα στον τόπο μας»

Όπως σημειώνει, ο δήμος προσπαθεί να προβάλλει την περιοχή ως προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου, αν και παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Στην περιοχή λειτουργούν περίπου 400 κλίνες, ενώ κάθε Σαββατοκύριακο η πληρότητα αγγίζει το μέγιστο. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να αυξηθούν οι κρατήσεις και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, προσελκύοντας επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν τις ομορφιές της δυτικής Μακεδονίας.

Πολλοί επισκέπτες συνδυάζουν την ηρεμία και τις βόλτες στις λίμνες με δραστηριότητες όπως βαρκάδα από τους Ψαράδες, επισκέψεις στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας - Πισοδερίου, εκδρομές σε Φλώρινα και Καστοριά, πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής, ιππασία, καγιάκ και παρά πέντε. 

Για τους λάτρεις της ορνιθοπαρατήρησης, τα πουλιά αποτελούν το σύμβολο της Πρέσπας, με 275 καταγεγραμμένα είδη, μεταξύ των οποίων και η μεγαλύτερη αποικία αργυροπελεκάνων παγκοσμίως.

Για πρώτη φορά, ο δήμος Πρεσπών συμμετείχε στην έκθεση «Philoxenia» στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, φιλοξενούμενος στο περίπτερο του δήμου Φλώρινας. 

Εκεί, παρουσιάστηκαν τοπικά προϊόντα από συνεταιρισμούς και παραγωγούς, όπως τα πιστοποιημένα φασόλια, σάλτσες, τσάι, ρίγανη και μέλι, ενώ μέσω τουριστικού χάρτη οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τα μνημεία, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάσος: Σώθηκαν περιπατητές που έχασαν τον προσανατολισμό τους

Δύο αλλοδαποί περιπατητές, 21 και 27 ετών, αποπροσανατολίστηκαν στην περιοχή Κοράκια Θάσου και διασώθηκαν από την Πυροσβεστική, μετά από κλήση στο 112. Στο σημείο έσπευσαν τρεις πυροσβέστες με όχημα.
Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 64.000 επισκέπτες στο Φαράγγι Σαμαριάς το 2026 στα Χανιά

Συμπληρώνονται 100 ημέρες λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς για το 2026, με 64.000+ επισκέπτες και 90 μέρες προσβασιμότητας. Η λειτουργία γίνεται με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

38χρονος οδηγός ταξί συνελήφθη για απειλή και κλοπή 600€ από τουρίστες

Συνελήφθη 38χρονος οδηγός ταξί που κατηγορείται ότι, απειλώντας με βία, απέσπασε 600 ευρώ από τουρίστες το πρωί της Τρίτης, μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε για ληστεία σε βάρος του.
Παραλία Αγία Τριάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολωνία και Λετονία στον στόχο τουριστικής ανάπτυξης Ανατολικής Χαλκιδικής

Ο Δήμος Αριστοτέλη ενισχύει την προβολή της Ανατολικής Χαλκιδικής σε Πολωνία και Λετονία, πραγματοποιώντας επαγγελματικές συναντήσεις με τουριστικά γραφεία στην Κρακοβία, στοχεύοντας στην αύξηση των επισκεπτών από τις αγορές αυτές.
Υπερταμείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαλκιδική: Κάμπινγκ με πληρότητες 95% – Προτίμηση σε φθηνές διακοπές

Τα κάμπινγκ της Χαλκιδικής φτάνουν πληρότητες 95% από τέλη Ιουνίου έως τέλη Αυγούστου, με υψηλή ζήτηση και τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τον Σύλλογο. Οι κρατήσεις ξεκίνησαν από τον Ιανουάριο, δείχνοντας αυξημένο ενδιαφέρον.