ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πορτραίτο
Φώτο: SOOC

Ο Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον Λιβανέζο Υπ. Άμυνας: Στο επίκεντρο η συνεργασία

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συναντήθηκε με τον Υπ. Άμυνας του Λιβάνου, Μιχέλ Μενάσα , συζητώντας θέματα συνεργασίας και στήριξης, ενώ ακολούθησε και συνάντηση με την ηγεσία της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Τον υπουργό Άμυνας του Λιβάνου, Michel Menassa, υποδέχθηκε σήμερα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε θερμά τον Λιβανέζο υπουργό και τη συνοδεία του, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επικοινωνίας και της συνεργασίας με χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένης γεωπολιτικής έντασης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας του Λιβάνου εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στήριξη που έχει προσφέρει η Ελλάδα στον Λίβανο, ειδικά κατά τη διάρκεια του πολέμου, ενώ ανέφερε ότι η επίσκεψή του αφορά συνομιλίες με στρατιωτικούς φορείς, με στόχο την εξασφάλιση στρατιωτικής βοήθειας μέσω δωρεάς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανταπάντησε επισημαίνοντας το θετικό μήνυμα φιλίας και συνεργασίας που μεταφέρει η λιβανέζικη αντιπροσωπεία, ενώ αναφέρθηκε στην προσωπική του εμπειρία από επίσκεψη στη χώρα, σημειώνοντας τις δυσκολίες μετακίνησης λόγω της εμπόλεμης κατάστασης.

Ο Λιβανέζος υπουργός Άμυνας τόνισε τη σημασία της επίσκεψης στην Ελλάδα, αναφερόμενος στη μακρά ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας, καθώς και στον ρόλο της ως «θεματοφύλακα μιας μεγαλειώδους πνευματικής κληρονομιάς».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επίσκοπος Χριστουπόλεως Βαρνάβας, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος, πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, καθώς και ο γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αργότερα, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκαν εκπρόσωποι της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του κοσμήτορα Εμμανουήλ Καραγεωργούδη και του αντιπρύτανη Χρήστου Καραγιάννη, με σκοπό να τον προσκαλέσουν επίσημα στο διεθνές συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 20 Νοεμβρίου 2025, με θέμα «Η σημασία και επικαιρότητα της Α' Οικουμενικής Συνόδου», με αφορμή τη συμπλήρωση 1.700 ετών από τη σύγκλησή της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα, Κύπρος & Αίγυπτος: Ενώνουν δυνάμεις για άμεση αμυντική αντίδραση

Οι Υπουργοί Άμυνας Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, σε κοινή δήλωση στην 6η Τριμερή Συνάντηση στο Κάιρο, τόνισαν τη σημασία ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας για άμεση αντιμετώπιση απειλών στην Ανατολική Μεσόγειο.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα παρούσα σε όλα τα διπλωματικά μέτωπα στη Μ. Ανατολή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε ανησυχία για τις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή στην παγκόσμια οικονομία. Τόνισε την αναβάθμιση της ελληνικής διπλωματίας και τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ, καθώς και τον ρόλο των τιμών καυσίμων στον πληθωρισμό.
Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνομιλία Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου Μπαντρ Αμπντελάτι

Ο Γ. Γεραπετρίτης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ Μπάντρ Αμπντελατί για διμερή ζητήματα και τις περιφερειακές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, εστιάζοντας στη Γάζα και τον Λίβανο.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνομιλία Μητσοτάκη με τον εμίρη του Κατάρ μέσω τηλεφώνου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον εμίρη του Κατάρ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικά στο Ιράν και τον Λίβανο, τονίζοντας την ανάγκη για διπλωματία και αποκλιμάκωση για την περιφερειακή σταθερότητα.