ΓΔ: 2309.16 0.40% Τζίρος: 252.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:09:00
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με το άγαλμα του Αριστοτέλη μπροστά από το κεντρικό κτήριο.

ΑΠΘ: 5ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών για νέες τάσεις στον αθλητισμό

Το ΑΠΘ διοργανώνει το 5ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών στις 6–8 Νοεμβρίου. Διακεκριμένοι επιστήμονες παρουσιάζουν νέες τάσεις στη φυσική αγωγή, την άσκηση και την αθλητική καινοτομία.

Σημαντικές εξελίξεις στους τομείς του αθλητισμού, της άσκησης, της φυσικής αγωγής και της αναψυχής θα παρουσιαστούν στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών. Το συνέδριο, με τίτλο «Νέες Τάσεις στη Φυσική Αγωγή & τον Αθλητισμό», διοργανώνεται από τη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 6 έως το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2025, στο ΚΕΔΕΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου, διακεκριμένοι επιστήμονες, ερευνητές και επαγγελματίες του χώρου θα συμμετάσχουν στις εργασίες, παρουσιάζοντας τις τελευταίες τάσεις και καινοτομίες.

Η Τελετή Έναρξης έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2025, στις 19:30, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας Ιωάννης Ρέκανος, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γεώργιος Μαυρωτάς, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Α΄ αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης, καθώς και κυβερνητικοί και θεσμικοί εκπρόσωποι.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, όπως το Διάστημα και Γήρανση, την Άσκηση και Βιώσιμη Πόλη, την Ψυχοκινητική Ανάπτυξη, τις Χρόνιες Αναπνευστικές Νόσους, την Εμβιομηχανική, την Αθλητική Διατροφή και τις Κινητικές Διαταραχές. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο θέμα Φύλο και Αθλητισμός.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι επιστήμονες και νέοι ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ των συμμετεχόντων περιλαμβάνονται καθηγητές Φυσικής Αγωγής, ιατροί, διαιτολόγοι, προπονητές, μεταδιδάκτορες, υποψήφιοι διδάκτορες, καθώς και μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ESG

Πρώτη εθελοντική αιμοδοσία από το ΤΕΦΑΑ με τη στήριξη του ΑΧΕΠΑ

Το ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ διοργανώνει την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία του, με τη στήριξη του ΑΧΕΠΑ, στις 31/3/2026, 9:30-14:00, στο Γυάλινο Κτίριο Θέρμης. Παράλληλα, δημιουργεί Τράπεζα Αίματος για ενίσχυση της κοινωνικής προσφοράς.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Παιδείας: Το ΑΠΘ να καταγράψει ενέργειες για τα επεισόδια εντός 48 ωρών

Το Υπουργείο Παιδείας καταδικάζει τα επεισόδια βίας στη Θεσσαλονίκη και ζητά εντός 48 ωρών πλήρη ενημέρωση από τις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ για τις ενέργειές τους και τα επόμενα βήματα, με απόδοση ευθυνών όπου απαιτείται.
Κτίριο Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Το 2027 παραδίδεται στους μυδοκαλλιεργητές ο ανθεκτικός γόνος

Το καλοκαίρι του 2027 θα διανεμηθεί δωρεάν στους μυδοκαλλιεργητές Κεντρικής Μακεδονίας ο πρώτος γόνος μυδιών από τον Οστρακογεννητικό Σταθμό του ΑΠΘ, με στόχο ανθεκτικότερα όστρακα λόγω κλιματικής αλλαγής.
Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 2026 ξεκινά το Κέντρο Τοξικώσεων & Υπερδοσολογίας στο Παπαγεωργίου

Το 2026 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κέντρο Αναφοράς Τοξικώσεων και Υπερδοσολογίας στο «Παπαγεωργίου» σε συνεργασία με το ΑΠΘ, με στόχο την άμεση αντιμετώπιση περιστατικών οξείας τοξίκωσης και την καταγραφή υπερδοσολογιών πανελλαδικά.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κινητοποίηση φοιτητών για τις εστίες στη Σύγκλητο ΑΠΘ

Φοιτητές που διαμένουν στις εστίες του ΑΠΘ παρενέβησαν στη Σύγκλητο ενάντια στον νέο Κανονισμό, ζητώντας αλλαγές. Εκπρόσωποί τους συναντώνται με τις πρυτανικές αρχές αύριο, ενώ δηλώνουν πως τα αιτήματά τους αγνοήθηκαν.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση φοιτητών κατά αντιπρύτανη ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη

Οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ κατήγγειλαν επίθεση και προπηλακισμό του Αντιπρύτανη Ιάκωβου Μιχαηλίδη από ομάδα φοιτητών, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Τονίζουν πως τέτοιες ενέργειες δε γίνονται ανεκτές στο πανεπιστήμιο.