ΓΔ: 2229.19 1.10% Τζίρος: 224.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΑΠΕ

Στα 2.612 τα συνολικά κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται στα 21 ενώ έχουν διεξαχθεί 77.251 τεστ. Στους 140 ο αριθμός των θυμάτων από κορονοϊό σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωση του υπ. Υγείας.

Μετά τα 21 νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται πλέον στα 2.612 όπως αναφέρει η γραπτή ανακοίνωση του υπ. Υγείας. Συνολικά έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής 77.251 κλινικά δείγματα.

Από τα συνολικά κρούσματα το 55,5% αφορά άνδρες. Από τα 2.612 κρούσματα , τα 593 (22,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.291 (49,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 36 συμπολίτες μας, με τον μέσο όρο ηλικίας του να είναι τα 67 έτη. Από τους ασθενείς στη ΜΕΘ, 8 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι είναι άντρες, ενώ το 88,9% εξ αυτών έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 75 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 140. Οι 37 ήταν γυναίκες (26.4%) και οι υπόλοιποι άνδρες.Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 92% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το 2027 η παραλαβή 255 νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ

Αρχές 2027 ξεκινά η παραλαβή 255 νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, ανέφερε ο υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή. Ο Β. Μεταξάς του ΚΚΕ αναφέρθηκε σε πρόσφατο περιστατικό φωτιάς σε ασθενοφόρο και κατέκρινε ελλείψεις και κυβερνητική πολιτική.
Άδωνις Γεωργιάδης φόρουμ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα ευθυγραμμίζεται με την Ευρώπη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε δυναμικά τη φαρμακευτική πολιτική της Ελλάδας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, τονίζοντας τη συνταγογράφηση από γιατρούς και απορρίπτοντας μονομερείς ευθύνες για τη δημόσια δαπάνη.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγιασμός θεμελίωσης νέου κτηρίου στο «Αττικόν» με δωρεά ΙΣΝ

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασαν την ανέγερση δύο νέων κτηρίων δωρεάς ΙΣΝ στο Νοσοκομείο Αττικόν, που θα αυξήσουν τις κλίνες και θα βελτιώσουν τις συνθήκες για γιατρούς και ασθενείς.