ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Βουλή
Φώτο: ΑΠΕ

Εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διοργανώνει εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί σπάμε τη σιωπή», προωθώντας τη συνεργασία φορέων κατά της ενδοοικογενειακής βίας.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διοργανώνει εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί σπάμε τη σιωπή. 13 Πόλεις: Ένα μέτωπο κατά της ενδοοικογενειακής βίας», την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη της σημασίας της συνεργασίας μεταξύ κρατικών φορέων και κοινωνίας των πολιτών σε τοπικό επίπεδο, καθώς και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Η εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη ακολουθεί την εναρκτήρια δράση που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα τον Ιούνιο, ενισχύοντας το μήνυμα για ενιαίο μέτωπο κατά της βίας.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Πάρκο Εγνατίας, στις 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο Grecotel Astir Palace (Αίθουσα Άβδηρα).

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας. Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και εκπρόσωποι τοπικών φορέων θα μιλήσουν για την πρόληψη και καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, παρουσιάζοντας παραδείγματα και τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαδικασία Aqaba στην Αθήνα: Τρομοκρατία και οργανωμένο έγκλημα στα Βαλκάνια

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η υπουργική συνάντηση της Διαδικασίας Aqaba για την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα στα Βαλκάνια, με τη συμμετοχή του Μ. Χρυσοχοΐδη και 130 εκπροσώπων από κράτη και διεθνείς οργανισμούς.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αερολιμένας Αθηνών: 33χρονος συνελήφθη με 8,9 κιλά κάνναβης και κοκαΐνη

Αστυνομικοί συνέλαβαν 33χρονο που φέρεται να επιχείρησε να εισάγει στην Ελλάδα, μέσω ταχυδρομικού δέματος, πάνω από 8 κιλά κάνναβης (skunk). Κατασχέθηκαν 8.892,9 γρ. κάνναβης, 2 γρ. κοκαΐνης, 2,9 γρ. κατεργασμένης κάνναβης και ζυγαριές. Εντοπίστηκε και πλαστό δελτίο ταυτότητας.
Περιπολικό της αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξιχνίαση υπόθεσης έκρηξης αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε κατάστημα

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού έξω από κατάστημα στην Αθήνα (7/10/2025). Σε επιχείρηση στο Κερατσίνι (22/1/2026) συνελήφθησαν δύο άνδρες, ενώ κατηγορείται και 44χρονη.
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Φορητές κάμερες σε αστυνομικούς στην Αθήνα από 13 έως 20 Ιανουαρίου

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι από 13 έως 20 Ιανουαρίου 2026 θα χρησιμοποιηθούν φορητές κάμερες σώματος από ειδικά κλιμάκια, στο πλαίσιο επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής.