ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Παράκτιο πλοίο ΛΣ 910
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Ταυτοποίηση σορού στη Σάμο, διασώσεις και προανακρίσεις από το Λιμενικό

Το Λιμενικό Σώμα προχώρησε σε ταυτοποίηση σορού στη Σάμο, διασώσεις μεταναστών στην Κρήτη, διακομιδές ασθενών και συντονισμό επιχειρήσεων σε νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση των λιμενικών αρχών, ταυτοποιήθηκε η σορός άνδρα που είχε εντοπιστεί στις 20 Οκτωβρίου 2025 σε βραχώδη ακτή στη βορειοανατολική Σάμο. Πρόκειται για 24χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Παλαιστίνης, όπως αναγνώρισαν οι οικείοι του.

Στα Χανιά, ένας 70χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αυστρίας, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία των Αγίων Αποστόλων. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το Α' Λιμενικό Τμήμα Χανίων διενεργεί προανάκριση και έχει παραγγείλει νεκροψία – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κρήτης.

Στο Ηράκλειο, εντοπίστηκαν 28 αλλοδαποί (26 άνδρες και 2 ανήλικοι) σε λέμβο κοντά στη βραχώδη περιοχή «Παπαδόπλακα» Καλών Λιμένων. Μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι των Καλών Λιμένων και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου με συνοδεία στελεχών του Λιμενικού και της Αστυνομίας.

Κατά την προανάκριση, αναγνωρίστηκε και συνελήφθη ένας 22χρονος υπήκοος Νότιου Σουδάν ως διακινητής, κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο, διευκόλυνση και έκθεση. Σύμφωνα με τους διασωθέντες, το ταξίδι ξεκίνησε από το Τομπρούκ Λιβύης, με καταβολή ποσών από 13.000 έως 14.000 λιβυκών δηναρίων και 5.000 δολαρίων ΗΠΑ για τη μεταφορά στην Ελλάδα. Η λέμβος που τους μετέφερε καταστράφηκε.

Στη Νάξο, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημέρωσε για επιβάτιδα κρουαζιερόπλοιου σημαίας Μάλτας που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Η 65χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Γερμανίας, μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Νάξου και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ενώ το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής συντόνισε διακομιδές τεσσάρων ασθενών που έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Μεταξύ αυτών ήταν μια 14χρονη από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα, μια 2χρονη από τη Θάσο στην Κεραμωτή, ένας 45χρονος από τη Σίκινο στη Θήρα και μια 50χρονη από τη Σκιάθο στο Βόλο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση σε πλοίο με βλήμα στα ανοιχτά του Ομάν, σύμφωνα με το UKMTO

Πλοίο μεταφοράς υδρογονανθράκων δέχθηκε επίθεση με άγνωστο βλήμα ανοιχτά του Ομάν, κοντά στο στενό του Ορμούζ, όπως ανέφερε η UKMTO. Το περιστατικό σημειώθηκε 8 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Λίμα. Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προειδοποιήσεις για διαταραχές στα Στενά Ορμούζ από τις ΗΠΑ

Το Πολεμικό Ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν δήλωσε ότι οι αμερικανικές παρεμβάσεις στα Στενά του Ορμούζ απειλούν τα συμφέροντα πολλών χωρών και τόνισε πως κάθε νέα ενέργεια των ΗΠΑ θα αντιμετωπιστεί δυναμικά.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρά αμερικανικά πλήγματα κατά Ιράν ως αντίποινα για επιθέσεις σε πλοία

Οι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ισχυρά πλήγματα κατά του Ιράν στη Μέση Ανατολή το βράδυ της Τρίτης, απαντώντας σε ιρανικές επιθέσεις κατά τριών εμπορικών πλοίων στο στενό Ορμούζ, σύμφωνα με τη CENTCOM.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνδυνος έκρηξης σε δεξαμενόπλοιο LNG του Κατάρ μετά από επίθεση στο Ορμούζ

Σοβαρός κίνδυνος έκρηξης υπάρχει στο καταρινό δεξαμενόπλοιο Al Rekayyat έπειτα από επίθεση με βλήμα, καθώς το μηχανοστάσιο έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Το πλήρωμα εξέπεμψε SOS μετά το χτύπημα στο Στενό του Ορμούζ.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η βία δεν είναι διαμαρτυρία, vα αποδοθεί Δικαιοσύνη στους ενόχους

Ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Ναυτιλίας, σχολίασε στον ΣΚΑΪ τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας την ανάγκη ανάληψης ευθύνης. Αναφέρθηκε επίσης σταθερότητα τιμών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και μέτρα στήριξης προς τους πολίτες.