ΓΔ: 1469.25 0.37% Τζίρος: 78.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
elliniki astynomia-listeia
Shutterstock

Περισσότερες από 54.000 οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις

Σημαντική είναι η μείωση των παραβάσεων που καταγράφονται για άσκοπες μετακινήσεις, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από τις 4 Μαΐου.

Στη βεβαίωση 69 παραβάσεων για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας προχώρησε η ΕΛΑΣ χθες, Κυριακή 26 Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα. Οι συγκεκριμένες παραβάσεις βεβαιώθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στις εξής περιοχές: Στην Αττική 53, στην Κεντρική Μακεδονία εννέα, στη Θεσσαλονίκη τρεις, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δύο, στη Δυτική Μακεδονία μία και στη Στερεά Ελλάδα, επίσης, μία. Σημειώνεται, ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 57 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Από την έναρξη του μέτρου έχουν βεβαιωθεί, συνολικά, 1.245 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα, ενώ σε 816 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Παράλληλα, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.408 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα, ως εξής: Στην Αττική 476, στη Θεσσαλονίκη 262, στην Κρήτη 158, στην Κεντρική Μακεδονία 103, στη Δυτική Ελλάδα 86, στα Ιόνια Νησιά 65, στην Πελοπόννησο 57, στη Στερεά Ελλάδα 46, στη Θεσσαλία 38, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 38, στο Νότιο Αιγαίο 30, στο Βόρειο Αιγαίο 21, στην Ήπειρο 19 και στη Δυτική Μακεδονία εννέα. Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 54.417 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ.

Επίσης, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα. Από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 523 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 500 άτομα. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χάρης Δούκας: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στη δημοτική αστυνομία

Ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη δρομολογήσει μια σειρά ενέργειες – και πριν την αποκάλυψη των τελευταίων περιστατικών –με σκοπό την απρόσκοπτη και με διαφάνεια αδειοδότηση και λειτουργία των καταστημάτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόσιαλος: Η επόμενη πανδημία θα είναι το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής

Όπως σημείωσε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Brian Abel-Smith αυτό θα συμβεί λόγω της ανθεκτικότητας των μικροβίων αλλά και του γεγονότος ότι στην Ευρώπη «δεν έχουμε αρκετό οπλοστάσιο στα αντιβιοτικά».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καμπανάκι» από επιστήμονες για την έξαρση κοκκύτη στην Ελλάδα

Η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων απαντάει σε εννέα ερωτήσεις σχετικά με τον κοκκύτη καθώς τα κρούσματα το πρώτο πεντάμηνο του 2024 έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά. Τί πρέπει να προσέχουν οι γονείς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η επιστροφή πινακίδων σε οδηγούς εν όψει των ευρωεκλογών

Δεν θα επιστραφούν οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης που έχουν αφαιρεθεί για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης καθώς και σε περιπτώσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις από δικαστικές Αρχές.