ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στα 2.490 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση στις δυο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική που εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθούν οι ευθύνες.

Κατά 24 αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού που έχουν καταγραφεί στη χώρα, ενώ υπήρξαν πέντε ακόμη θύματα από τον ιό όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα που έκανε αναφορά για τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στις δυο δομές υγείας. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση σε δύο ιδιωτικές κλινικές υγείας στην Αττική που εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Ο λοιμωξιολόγος ανέφερε πως τα συνολικά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 2.490 με τα 580 να σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 1160 με ήδη γνωστό κρούσματα.  Από αυτά 55,6% είναι άνδρες, ενώ 580 σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.160 με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα.

Στους 48 ανέρχονται οι συμπολίτες μας που είναι διασωληνωμένοι με τον μέσο όρο ηλικίας τους να υπολογίζεται στα 67 έτη. Γυναίκες είναι οι 13 εξ αυτών και το 88% είναι ηλικιωμένοι η έχει κάποιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα. Παράλληλα, 60 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 5 άτομα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 130 άτομα. Το 90% των θυμάτων ήταν ηλικιωμένοι ή είχαν κάποιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα, με 34 άτομα να είναι γυναίκες.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως «σχετικά με την μονάδα υγείας με νεφροπαθείς, πρόκειται για μια σημαντική επιδημία σε δομή υγείας όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνο για ευπαθείς ομάδες. Δυστυχώς 3 συμπολίτες μας, ασθενείς της κλινικής, κατέληξαν ενώ 17 ακόμη βρέθηκαν θετικοί στον κορονοιό».

Για τα 17 άτομα που βρέθηκαν θετικοί σε κορονοϊό, ο λοιμωξιολόγος σημείωσε πως όλοι είναι εργαζόμενοι και εξωτερικοί συνεργάτες, του νοσοκομείου και βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό με την πορεία της υγείας τους να ελέγχεται. Υπογράμμισε επίσης πως όλοι όσοι έχουν περάσει από την κλινική κατά το χρονικό διάστημα των δύο τελευταίων εβδομάδων έχουν εντοπιστεί και ενημερωθεί.

Για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανέφερε πως «όλοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αττικής και μέχρι να γίνει αυτό συντονίστηκε η εφαρμογή αυστηρών μέτρων σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ώστε να μηδενιστεί οποιαδήποτε επαφή κι επικοινωνία θετικών κι αρνητικών ασθενών».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.