ΓΔ: 2025.57 -0.63% Τζίρος: 112.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:01:34
Φώτο: Shutterstock

Δωρεά υπολογιστικής υποδομής & υπηρεσιών από την Hewlett Packard Enterprise

Η HPE συμβάλλει στην πρωτοβουλία DigitalSolidarityGR του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαθέτοντας υποδομές για τον εξοπλισμό «end to end» ενός συγχρόνου Data Center.

Σε δωρεά υπολογιστικής υποδομής και υπηρεσιών προς το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης προχωρά η Hewlett Packard Enterprise (HPE) Ηellas, ανταποκρινόμενη στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η HPE συμβάλλει στην πρωτοβουλία DigitalSolidarityGR του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαθέτοντας υποδομές για τον εξοπλισμό "end to end" ενός συγχρόνου Data Center.

Αναλυτικότερα η προσφορά αφορά:

  • 32 Modular Servers με περισσότερους από 400 επεξεργαστικούς πύρινες και 6,5ΤΒ μνήμης.
  • Κεντρικό αποθηκευτικό σύστημα Hybrid Flash χωρητικότητας 150ΤΒ.
  • Δικτυακή υποδομή 10GbpsΕπιπλέον, η HPE αναλαμβάνει την εγκατάσταση και συντήρηση της υποδομής, καθώς και την τεχνική υποστήριξη 24 ώρες την ημέρα, εφτά ημέρες την εβδομάδα με εξειδικευμένος μηχανικούς, χωρίς κόστος.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο εξοπλισμός θα διατεθεί στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ), του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για διάστημα έξι μηνών με δυνατότητα παράτασης, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, λόγω των συνθηκών.

Θα παραδοθεί στο Υπολογιστικό Κέντρο της ΓΓΠΣΔΔ και αφού εγκατασταθεί και παραμετροποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της υπεύθυνης Διεύθυνσης, θα εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των χρηστών για τηλεργασία που έχουν προκύψει με την εμφάνιση της πανδημίας.

Ειδικότερα, οι πόροι του συστήματος είναι αρκετοί να υποστηρίξουν 1500-2000 απομακρυσμένους χρήστες αυξημένων απαιτήσεων σε εικονικό περιβάλλον εργασίας (VDI) με πλήρη, ελεγχόμενη και ασφαλή πρόσβαση στις κρίσιμες εφαρμογές που θα επιλεγούν. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η δυνατότητα της επιχειρησιακής συνέχειας χωρίς περιορισμούς σε ένα πολύ κρίσιμο λόγω των συγκυριών κομμάτι της Δημόσιας διοίκησης με προφανή οφέλη τόσο για τον κρατικό μηχανισμό όσο και για τους πολίτες.

Έρχεται δε να ενισχύσει σημαντικά μια ήδη εγκατεστημένη και σε πλήρη λειτουργία υποδομή της ΓΓΠΣΔΔ που επιτρέπει την τηλεργασία σε υπαλλήλους του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών καθώς και της Α.Α.Δ.Ε.

Ο Μιχάλης Κασιμιώτης, Managing Director Ελλάδας και Κύπρου δήλωσε: «Για την HPE, η μεγαλύτερη υπόσχεση της τεχνολογίας βρίσκεται πίσω από το καλό που μπορεί να προσφέρει στην ανθρωπότητα. Κάνοντας πράξη αυτή τη δέσμευσή μας και με υψηλό αίσθημα ευθύνης στεκόμαστε αρωγοί σε αυτή τη δύσκολη και δυσχερή χρονική συγκυρία για τη χώρα μας και για ολόκληρο τον κόσμο. Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, νιώθουμε εντονότερη από ποτέ την ανάγκη να συμπαραταχθούμε στις προσπάθειες της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID- 19 και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Παπαστεργίου γραφείο
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

900.000 ευρώ στο ΔΠΘ για έργα κυβερνοασφάλειας από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενέκρινε χρηματοδότηση 900.000 ευρώ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με στόχο την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας και της ψηφιακής ανθεκτικότητας στο δημόσιο τομέα.
Εργαλεία καριέρας τάμπλετ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

3 εκατ. πολίτες έχουν χρησιμοποιήσει τον Ψηφιακό Βοηθό, λέει το Υπουργείο

Πάνω από 3 εκατ. ερωτήματα έχουν απευθύνει οι πολίτες στον Ψηφιακό Βοηθό mAigov, με θέματα ταυτότητες, άυλη συνταγογράφηση και κοινωνικό τουρισμό. Το εργαλείο μειώνει τη γραφειοκρατία και ενισχύει την εξοικείωση με το gov.gr.