ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:57:05
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας σε ήσυχο δρόμο κατά τη διάρκεια ημέρας.

Σχέδιο «ΑΡΙΑΔΝΗ»: Πάνω από 91.600 έλεγχοι και 1.536 συλλήψεις στα ΜΜΜ το 2025

Η ΕΛΑΣ εντείνει την αστυνόμευση στα μέσα μαζικής μεταφοράς μέσω του σχεδίου «ΑΡΙΑΔΝΗ», με περισσότερους από 91.600 ελέγχους και 1.536 συλλήψεις το 2025, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη μείωση της εγκληματικότητας και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Σε περισσότερους από 91.600 ελέγχους προχώρησαν οι αστυνομικοί του σχεδίου «ΑΡΙΑΔΝΗ» κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2025, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

 Οι εντατικοί αυτοί έλεγχοι οδήγησαν σε 1.539 προσαγωγές και 1.536 συλλήψεις για αδικήματα όπως κλοπές, ληστείες, φθορές, γκράφιτι, καθώς και παραβάσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά, όπλα και παράνομη παραμονή στη χώρα.

Το σχέδιο «ΑΡΙΑΔΝΗ» αποτελεί ένα πολυεπίπεδο πλέγμα δράσεων πρόληψης, αποτροπής και καταστολής παραβατικών συμπεριφορών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εφαρμόζεται μέσω στοχευμένων περιπολιών, ελέγχων και συντονισμένων παρεμβάσεων της ΕΛΑΣ. Από τις αρχές του 2025, η εφαρμογή του σχεδίου επεκτάθηκε και στον προαστιακό σιδηρόδρομο και στα αστικά λεωφορεία, πέραν των μετρό, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ, με ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με υψηλή επιβατική κίνηση.

Η παρουσία αστυνομικών σε σταθμούς, συρμούς και περιμετρικούς χώρους έχει συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση των περιστατικών παραβατικότητας, ενώ ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας για χιλιάδες πολίτες που χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η λειτουργία του σχεδίου παρακολουθείται σε κεντρικό επίπεδο, με τις διαθέσιμες δυνάμεις να αναδιατάσσονται διαρκώς, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν. Στόχος είναι η πρόληψη και αποτροπή παραβατικών περιστατικών πριν αυτά εκδηλωθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, η στοχευμένη αστυνομική παρουσία οδήγησε σε βελτίωση της κατάστασης σε λεωφορειακές γραμμές με αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης, με μείωση περιστατικών τουλάχιστον κατά 60%. 

Επίσης, σημειώθηκε σημαντική μείωση περιστατικών ρίψεων πετρών -τουλάχιστον κατά 80%- ενώ περιορίστηκε ο αριθμός των επιβατών που δεν επικυρώνουν εισιτήριο και αυξήθηκε η επιβατική κίνηση λόγω ενισχυμένου αισθήματος ασφάλειας.

Όπου παρατηρείται αύξηση περιστατικών κλοπών ή φθορών, όπως σε σταθμούς μετρό στη Δυτική Αττική και σε συγκεκριμένες λεωφορειακές γραμμές, το σχέδιο ενισχύεται με πρόσθετες πεζές περιπολίες και αστυνομικό προσωπικό. Παράλληλα, συνεχίζεται η στενή συνεργασία με τους φορείς συγκοινωνιών για την κάλυψη ειδικών αναγκών.

Όπως τονίζει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «η συνεχής παρουσία και η συντονισμένη δράση των αστυνομικών στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να προλαμβάνει, να αποτρέπει και να καταστέλλει κάθε μορφή παραβατικότητας, προστατεύοντας στην πράξη την καθημερινότητα των πολιτών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τροχαίο με μηχανή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη του οδηγού που παρέσυρε την 16χρονη στη Λιοσίων

Συνελήφθη ο 16χρονος οδηγός μηχανής που τραυμάτισε και εγκατέλειψε 16χρονη στη Λιοσίων. Συνελήφθησαν επίσης τρία άτομα για ψευδείς καταθέσεις και υπόθαλψη. Το τροχαίο συνέβη στις 18 Απριλίου το απόγευμα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν τρεις για το τροχαίο με εγκατάλειψη 16χρονης στη Λιοσίων

Τρεις συλλήψεις για το τροχαίο στη Λιοσίων, όπου μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε 16χρονη που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της μηχανής, φίλος της και 22χρονος που δήλωσε συνεπιβάτης.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση ΕΛΑΣ: 23 συλλήψεις και πάνω από 49.500 κροτίδες κατασχέθηκαν

Η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε την επιχείρηση «Spark-Down» τη Μεγάλη Τετάρτη, με ελέγχους σε όλη τη χώρα για αποτροπή παράνομων πυροτεχνημάτων, στο πλαίσιο ενίσχυσης της ασφάλειας των πολιτών ενόψει Πάσχα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση της αστυνομίας σε Ασπρόπυργο και Μάνδρα με 9 συλλήψεις

Σαρωτική αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης σε Ασπρόπυργο και Μάνδρα, με 9 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, 22 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και κατάσχεση καραμπίνας και κλεμμένων πινακίδων.