ΓΔ: 2123.36 0.52% Τζίρος: 73.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:19:37
Ουρά μεταναστών εξωτερικά
Μετανάστες περιμένουν σε ουρά σε ανοιχτό δημόσιο χώρο υπό ηλιοφάνεια.

Διάσωση 57 μεταναστών από ιστιοφόρο ανοικτά της Κεφαλονιάς

Επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος οδήγησε στη διάσωση 57 μεταναστών από ιστιοφόρο που εντοπίστηκε 58 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς.

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή 58 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), για τον εντοπισμό και τη διάσωση 57 αλλοδαπών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος.

Στην επιχείρηση συμμετείχε πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, με τη συνδρομή παραπλέοντος πλοίου. Οι διασωθέντες επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρονται στο λιμάνι του Κατακόλου.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή χαρακτηρίστηκαν από ανέμους έντασης 5 μποφόρ, χωρίς ωστόσο να εμποδίζουν την ομαλή και ασφαλή μεταφορά των διασωθέντων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολυτελές γιοτ στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Βρέθηκε το γιοτ που χάθηκε νοτιοδυτικά της Κύπρου

Εντοπίστηκε γιοτ που είχε χαθεί από τις 8 Δεκεμβρίου στα ανοιχτά της Κύπρου, με όλους τους επιβάτες καλά στην υγεία τους. Το σκάφος είχε αποπλεύσει από το Ισραήλ με προορισμό την Κρήτη, ενώ η εξαφάνισή του συνέπεσε με καταιγίδα.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό δεξαμενόπλοιο αναφέρει επίθεση στα ανοιχτά της Τουρκίας

Ρωσικό δεξαμενόπλοιο που μετέφερε ηλιέλαιο ανέφερε επίθεση 129 χλμ. ανοιχτά των τουρκικών ακτών. Το πλήρωμα είναι ασφαλές και το πλοίο συνεχίζει για το λιμάνι της Σινώπης, ανακοίνωσε η τουρκική Διεύθυνση Ναυτιλιακών Υποθέσεων.
Βασίλης Κικίλιας στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η ναυτιλία είναι η ψυχή της Ελλάδας και θεμέλιο της οικονομίας

Ο Β. Κικίλιας, από τη Σύνοδο του IMO, ανέδειξε τον άρρηκτο δεσμό των Ελλήνων με τη θάλασσα, ζητώντας ενιαίο παγκόσμιο πλαίσιο, δίκαιη πράσινη μετάβαση και προστασία της διεθνούς ναυτιλίας.
Λιμενικός σε περιπολία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμενικό: Επιχειρήσεις διάσωσης στη Γαύδο και ρύπανση στο Κερατσίνι

Το Λιμενικό Σώμα πραγματοποίησε διασώσεις δεκάδων αλλοδαπών νότια της Γαύδου, ενώ στο Κερατσίνι σημειώθηκε θαλάσσια ρύπανση από υπερχείλιση δεξαμενής πλοίου. Δύο συλλήψεις πληρώματος.