ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ουρά μεταναστών εξωτερικά
Φώτο: Shutterstock

Διάσωση 57 μεταναστών από ιστιοφόρο ανοικτά της Κεφαλονιάς

Επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος οδήγησε στη διάσωση 57 μεταναστών από ιστιοφόρο που εντοπίστηκε 58 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς.

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή 58 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), για τον εντοπισμό και τη διάσωση 57 αλλοδαπών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος.

Στην επιχείρηση συμμετείχε πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, με τη συνδρομή παραπλέοντος πλοίου. Οι διασωθέντες επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρονται στο λιμάνι του Κατακόλου.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή χαρακτηρίστηκαν από ανέμους έντασης 5 μποφόρ, χωρίς ωστόσο να εμποδίζουν την ομαλή και ασφαλή μεταφορά των διασωθέντων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Έκκληση για επαγρύπνηση σε θάλασσα και ακτοπλοΐα λόγω ανέμων

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας κάλεσε σε αυξημένη προσοχή λόγω θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο, ζητώντας από εταιρείες και επιβάτες συνεχή ενημέρωση για τυχόν αλλαγές ή ακυρώσεις δρομολογίων.
Περιπολικό σκάφος στο Αιγαίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμη: Επτά διασωθέντες από τους οκτώ σε ιστιοπλοϊκό, συνεχίζονται οι έρευνες

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Σύμης για αγνοούμενο άνδρα, μετά την πτώση οκτώ ατόμων από ιστιοπλοϊκό. Έχουν διασωθεί επτά και είναι καλά στην υγεία τους. Στην επιχείρηση συμμετέχουν λιμενικό και ελικόπτερο.
Σημαία Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: 9 μετανάστες νεκροί σε προσπάθεια εισόδου στη Θέουτα από Μαρόκο

Εννέα μετανάστες πνίγηκαν προσπαθώντας να φτάσουν κολυμπώντας από το Μαρόκο στη Θέουτα, ενώ εκατοντάδες πέρασαν στην ισπανική πόλη. Η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε τον εντοπισμό των σορών.
Λιμάνι Λαυρίου αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το «Super Star» κατευθύνεται Λαύριο, δεν προσεγγίζει Άνδρο-Τήνο

Το «Super Star» δεν κατάφερε να προσεγγίσει τα λιμάνια της Άνδρου και της Τήνου λόγω ισχυρών ανέμων έως 9 μποφόρ και κατευθύνεται πλέον προς το Λαύριο, εκτελώντας αλλαγή πορείας στο προγραμματισμένο δρομολόγιό του.