ΓΔ: 2512.07 -0.05% Τζίρος: 208.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας

Συνελήφθησαν δύο άνδρες για απόπειρες απάτης με το κόλπο του «λογιστή»

Δύο άνδρες συνελήφθησαν σε Πιερία και Πέλλα για απόπειρες εξαπάτησης πολιτών μέσω της μεθόδου «λογιστή», επιχειρώντας να αποσπάσουν μεγάλα ποσά και κοσμήματα.

Στη σύλληψη δύο ανδρών, που προσπάθησαν να εξαπατήσουν πολίτες μέσω της μεθόδου του «λογιστή», προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές σε Πιερία και Πέλλα. Οι δύο υποθέσεις, οι οποίες καταγγέλθηκαν το τελευταίο 24ωρο, παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά, καθώς οι δράστες εμφανίστηκαν ως συνεργάτες λογιστών και επιδίωξαν να αποκομίσουν χρηματικά ποσά και κοσμήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Συγκεκριμένα, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τα υποψήφια θύματα, παρουσιάζοντας το πρόσχημα ότι πρέπει να καταγράψουν ή να φωτογραφήσουν μετρητά και κοσμήματα για λογαριασμό λογιστή, με στόχο την εξαπάτηση και την αποκόμιση πολύτιμων αντικειμένων.

Στην πρώτη περίπτωση, στην περιοχή της Κατερίνης, ένας 25χρονος προσπάθησε να αποσπάσει από 65χρονη το ποσό των 15.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης των αστυνομικών, ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει, απωθώντας αστυνομικό, αλλά τελικά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του συνεργού του, ο οποίος είχε αναλάβει τη μεταφορά του στο σημείο με αυτοκίνητο.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά 23χρονο στην Πέλλα, ο οποίος στόχευσε έναν 78χρονο, με σκοπό να του αποσπάσει 5.000 ευρώ και κοσμήματα. Κατά τη σύλληψή του, ο κατηγορούμενος φέρεται να άσκησε σωματική βία σε αστυνομικό, προσπαθώντας να διαφύγει. Και σε αυτή την περίπτωση, οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει τα στοιχεία του συνεργού.

Οι συλληφθέντες, που είναι ημεδαποί, οδηγούνται στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές για τις περαιτέρω διαδικασίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις δύο ατόμων για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν δύο άνδρες, 42 και 25 ετών από Ρουμανία και Υεμένη, για παράνομη μεταφορά τεσσάρων αλλοδαπών χωρίς νόμιμα έγγραφα. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε στην Εγνατία Οδό, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Η πολιτεία υλοποίησε τη δέσμευσή της για τις υποθέσεις εμπρησμών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τόνισε τις συλλήψεις για τις εμπρηστικές επιθέσεις κατά της Βάγιας Νέστορα και της Marfin, επισημαίνοντας τη δέσμευση της Πολιτείας για απόδοση δικαιοσύνης και την ανάγκη κοινής στάσης ενάντια στη βία και τη διχόνοια.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η βία δεν είναι διαμαρτυρία, vα αποδοθεί Δικαιοσύνη στους ενόχους

Ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Ναυτιλίας, σχολίασε στον ΣΚΑΪ τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας την ανάγκη ανάληψης ευθύνης. Αναφέρθηκε επίσης σταθερότητα τιμών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και μέτρα στήριξης προς τους πολίτες.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες σε τρία άτομα για σεξουαλικά εγκλήματα

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε υποθέσεις βιασμού, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφίας ανηλίκων στην Καλαμαριά. Κατηγορούνται δύο Έλληνες, 20 και 42 ετών, και ένας 41χρονος αλλοδαπός, με αφορμή περιστατικά σε βάρος ανήλικου.