ΓΔ: 2101.57 1.78% Τζίρος: 338.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
σχολεία Δήμου Αριστοτέλη
Φώτο: Η Ελληνικός Χρυσός αναβαθμίζει τα σχολεία του Δήμου Αριστοτέλη, Credits: Ελληνικός Χρυσός

Χαλκιδική: Πρόγραμμα αναβάθμισης σε 13 σχολεία από την Ελληνικός Χρυσός»

Για τρίτη χρονιά συνεχίζεται το πρόγραμμα αναβάθμισης σχολικών μονάδων στον Δήμο Αριστοτέλη, με επενδύσεις σε υποδομές, εξοπλισμό και βελτίωση της καθημερινότητας μαθητών.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζεται το πρόγραμμα αναβάθμισης σχολικών μονάδων στη Χαλκιδική, το οποίο υλοποιείται από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός σε συνεργασία με τον Δήμο Αριστοτέλη. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών επενδύσεων της εταιρείας, με συνολικό προϋπολογισμό που φθάνει τα 80 εκατ. δολάρια σε ορίζοντα εικοσαετίας.

Οι επενδύσεις που αφορούν τα σχολεία του Δήμου Αριστοτέλη ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ τα τελευταία 2,5 χρόνια. Οι παρεμβάσεις και οι προμήθειες εξοπλισμού αφορούν συνολικά 13 σχολικές μονάδες, καλύπτοντας όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, από το νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν πραγματοποιηθεί ανακαινίσεις αιθουσών και χώρων υγιεινής, με πρόβλεψη για τη βελτίωση της προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). Παράλληλα, υλοποιούνται ενεργειακές αναβαθμίσεις, βελτιώσεις σε υποδομές ασφαλείας, καθώς και η δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης.

Σημαντικό μέρος των επενδύσεων αφορά την προμήθεια σύγχρονου εκπαιδευτικού εξοπλισμού, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητοί υπολογιστές, διαδραστικοί πίνακες, φωτοτυπικά μηχανήματα και κλιματιστικά.

 Επιπλέον, η εταιρεία συνέβαλε καθοριστικά στην προσωρινή μετεγκατάσταση του ΕΠΑΛ Αρναίας, με την τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών και την αναβάθμιση των υφιστάμενων χώρων, μετά τα προβλήματα στατικότητας που διαπιστώθηκαν σε ένα από τα κτίρια του σχολείου, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Βιωσιμότητας της εταιρείας, Mathieu Vallart, «Το Πρόγραμμα Ανακαινίσεων των σχολικών μονάδων του Δήμου Αριστοτέλη αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη δράση του σχετικού πυλώνα του Προγράμματος Κοινωνικών Επενδύσεων της Ελληνικός Χρυσός. 

Μέσα από αυτό βελτιώνουμε την καθημερινότητα των μαθητών της τοπικής κοινωνίας, δημιουργώντας υποδομές μέσα στις οποίες οι νέοι μπορούν να εκπαιδευτούν και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους με ασφάλεια, δημιουργικότητα και προοπτική (...) Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα, ώστε κάθε σχολείο να προσφέρει στα παιδιά το περιβάλλον που αξίζουν».

Σημειώνεται ότι οι φωτογραφίες που απεικονίζουν το πριν και το μετά των παρεμβάσεων παραχωρήθηκαν από την Ελληνικός Χρυσός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Αριστοτέλη Στάγειρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάπλαση και αντιπλημμυρικά έργα στη Μεγάλη Παναγία με χρηματοδότηση ΥΠΕΣ

Ο Δήμος Αριστοτέλη εξασφάλισε έργο ανάπλασης και αντιπλημμυρικής προστασίας στη Μεγάλη Παναγία, προϋπολογισμού 1,12 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ και υποστήριξη της Ελληνικός Χρυσός.
Τροχαία και φορτηγό
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Θεσσαλονίκη: Κλειστό τμήμα της περιφερειακής οδού την Πέμπτη βράδυ

Την Πέμπτη 26/03/2026 από τις 23:00 έως 05:00 θα διακοπεί η κυκλοφορία στον κλάδο προς Χαλκιδική/Αεροδρόμιο της Περιφερειακής, μεταξύ Κ5-Κ6, όπως και η είσοδος στα Νοσοκομεία. Περιορισμοί και μεταξύ Πυλαίας-Φοίνικα λόγω εργασιών.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατεδάφιση λυόμενου σχολείου, ανέγερση νηπιαγωγείου

Ξεκίνησε η κατεδάφιση επικίνδυνων σχολικών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη. Στη θέση του παλιού Διαπολιτισμικού Γυμνασίου θα ανεγερθεί νέο κτίριο για τα 28ο και 29ο Νηπιαγωγεία, που στεγάζονταν έως τώρα σε ημιυπόγειο της Ικτίνου.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

100 χρόνια Φιλοσοφικής ΑΠΘ: Εορτασμοί και νέα Πινακοθήκη

Η Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, με ιστορία 100 ετών, τιμά την πορεία της με επετειακή εκδήλωση στο Μέγαρο της Εθνικής Άμυνας. Υπήρξε πυρήνας διδασκαλίας, έρευνας και ελευθερίας, σημείο συνάντησης γενιών δασκάλων και φοιτητών.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Νεαρή Αφγανή πρόσφυγας μιλά για το ελληνικό σχολείο

Η 18χρονη Χασίνα Τζαφαρί από το Αφγανιστάν ζει 9 χρόνια στην Ελλάδα και συγκίνησε με την ιστορία της σε εκδήλωση. Στό σχολείο βρήκε στήριξη και αγάπη, τονίζοντας πόσο δύσκολη είναι η ζωή για τα κορίτσια στο Αφγανιστάν.
Επίσημη σχολική τελετή
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σχολικές ενημερώσεις για σύγχρονα ψηφιακά επαγγέλματα

Ξεκίνησαν στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας εκδηλώσεις επαγγελματικού προσανατολισμού με στόχο να ενισχύσουν τους μαθητές στη σύνδεση της εκπαίδευσής τους με την ψηφιακή διακυβέρνηση και την αγορά εργασίας της τεχνολογίας.