ΓΔ: 2130.37 -2.43% Τζίρος: 317.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σφύρα δικαστηρίου
Η σφύρα του δικαστή σε εστιασμένο δικαστικό περιβάλλον, σύμβολο απονομής δικαιοσύνης.

Ισόβια σε τρεις για κύκλωμα κοκαΐνης 21 κιλών στη Θεσσαλονίκη

Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τρεις Αλβανούς σε ισόβια για κύκλωμα κοκαΐνης. Κατασχέθηκαν 21 κιλά ναρκωτικών, όπλα και χρηματικά ποσά.

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τρεις κατηγορούμενους που συνελήφθησαν τον Ιούνιο του προηγούμενου έτους, ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης είχαν κατασχεθεί περισσότερα από 21 κιλά της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας.

Οι καταδικασθέντες είναι τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 42, 40 και 45 ετών, με τους δύο πρώτους να είναι αδέλφια. Σημαντική ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε σε χώρο εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη, η οποία ανήκει στον 40χρονο. Πέραν των ναρκωτικών, οι Αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα, δώδεκα φυσίγγια, καθώς και χρηματικά ποσά σε διάφορα νομίσματα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, τα δύο αδέλφια αρνήθηκαν τη σύνδεσή τους με τη διακίνηση ναρκωτικών, δηλώνοντας πως είναι επιχειρηματίες, με τον έναν να αναφέρει ότι δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Αλβανία και τον άλλον ως ιδιοκτήτης της εταιρείας μίσθωσης οχημάτων. Ο τρίτος κατηγορούμενος παραδέχθηκε την κατοχή και αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών.

Το δικαστήριο έκρινε και τους τρεις ενόχους για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών, χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Μετά την απόφαση, οι καταδικασθέντες επέστρεψαν στις φυλακές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 46χρονου για ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

Συνελήφθη 46χρονος στην Πυλαία Θεσσαλονίκης για ληστεία σε κατάστημα ψιλικών. Αφού άρπαξε 400 ευρώ με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, ταυτοποιήθηκε και εντοπίστηκε στο σπίτι του, με ρούχα που τον συνδέουν με τη ληστεία.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδόθηκε στο ΑΤ Πεύκης η Ελένη Ζαρούλια για τη φυλάκισή της

Η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, παραδόθηκε στο ΑΤ Πεύκης μετά την καταδίκη της σε 5 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 29χρονου στη Θεσσαλονίκη για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης

Συνελήφθη 29χρονος στη Θεσσαλονίκη, καταζητούμενος από τις κυπριακές αρχές για βιασμό και γενετήσιες πράξεις σε ανήλικη κάτω των 12 ετών. Είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα. Εκκρεμούν διαδικασίες έκδοσής του στην Κύπρο.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 35χρονο για ασέλγεια σε 5χρονη

Σε βάρος του 35χρονου που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία για ασέλγεια σε 5χρονη ανιψιά του, ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη. Παραπέμφθηκε για βιασμό ανηλίκου, ενώ εξετάζεται η αντιληπτική του ικανότητα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 30χρονου δραπέτη στα ΚΤΕΛ «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν χθες στα ΚΤΕΛ Μακεδονία 30χρονο αλλοδαπό που δραπέτευσε από τις φυλακές, όπου εξέτιε ποινή 10 ετών για υπόθεση παράνομης μεταφοράς μεταναστών.