ΓΔ: 2083.15 -0.79% Τζίρος: 155.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
Πίσω όψη περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε δρόμο της Αθήνας κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Καλλιθέα: Συλλήψεις για παράνομα παίγνια, όπλα και παραβίαση δεδομένων

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην Καλλιθέα για παράνομα παίγνια, οπλοκατοχή και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Αναζητείται τρίτος συνεργός 73 ετών από τις αρχές.

Δύο άτομα, ηλικίας 45 και 67 ετών, συνελήφθησαν την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Καλλιθέας, με βαριές κατηγορίες που αφορούν τη νομοθεσία περί παιγνίων, όπλων και προσωπικών δεδομένων. Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 73χρονου που αναζητείται από τις αρχές.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες της 12ης Σεπτεμβρίου 2025, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν ένα όχημα στην Καλλιθέα, στο οποίο επέβαινε ο 67χρονος. Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένο πιστόλι, γεμιστήρας με 13 φυσίγγια, καθώς και το ποσό των 11.075 ευρώ. Όλα τα ευρήματα κατασχέθηκαν από τις αρχές.

Ακολούθως, ο 67χρονος οδηγήθηκε στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλλιθέας, το οποίο ανέλαβε την προανακριτική διαδικασία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς εργάζονταν σε καφετέρια της περιοχής, η οποία χρησιμοποιούνταν ως χώρος όπου διεξάγονταν παράνομα παίγνια. Οι αστυνομικοί, έπειτα από συντονισμένη επιτήρηση, προχώρησαν και στη σύλληψη μίας 45χρονης, η οποία είχε πρόσβαση στα ψηφιακά συστήματα της επιχείρησης μέσω "τηλεχειριστηρίου".

Στην έρευνα που ακολούθησε εντός του καταστήματος, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • πολλαπλά τραπουλόχαρτα
  • μάρκες
  • πέντε καταγραφικά μηχανήματα
  • 24 κάμερες παρακολούθησης
  • δύο συσκευές ενδοεπικοινωνίας
  • οκτώ τηλεχειριστήρια για πόρτες
  • τέσσερις τηλεοράσεις

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο χώρος ήταν εξοπλισμένος με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που περιλάμβανε καταγραφικό μηχάνημα και 24 κάμερες. Οι κάμερες κατέγραφαν τόσο το εσωτερικό όσο και τον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης, προσφέροντας συνεχή ενημέρωση των υπευθύνων σε περίπτωση ελέγχων από τις αστυνομικές αρχές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα για να λογοδοτήσουν σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό του τρίτου εμπλεκόμενου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Ο στρατός εξοντώνει καταζητούμενο από τις ΗΠΑ βαρόνο ναρκωτικών

Ο στρατός του Μεξικού σκότωσε τον Πέδρο Ινσούνσα Κορονέλ, καταζητούμενο για διακίνηση φαιντανύλης και κοκαΐνης, σε επιχείρηση στη Σιναλόα. Τον αναζητούσαν οι ΗΠΑ, καθώς θεωρείτο ηγετικό μέλος καρτέλ που παράγει φαιντανύλη.
Ποτήρια αλκοόλ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Συνελήφθησαν δύο για πώληση αλκοόλ σε πέντε ανήλικους

Στην Πάτρα συνελήφθησαν ιδιοκτήτρια και υπεύθυνος καταστήματος επειδή πούλησαν αλκοόλ σε πέντε ανήλικους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 32χρονος συνελήφθη για επίθεση κατά αστυνομικού

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 32χρονος που κατηγορείται για σωματική βλάβη και αντίσταση σε έλεγχο, αφού επιτέθηκε σε αστυνομικό, τραυμάτισε και συνέχισε την επίθεση ακόμη κι όταν εκείνος έπεσε στο έδαφος.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Τουρκία θα εκδοθεί 42χρονος που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη μετά τη φυγή

Ο 42χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη συναινεί στην έκδοσή του στην Τουρκία, όπου εκκρεμεί ποινή για ανθρωποκτονία του 2012 και επίθεση σε φυλακή, έχοντας διαφύγει κατά άδεια το 2023.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιγάλεω: Συνελήφθη 25χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη στο Αιγάλεω 25χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν 139,4 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά, κινητά και χρήματα, ενώ η έρευνα στην οικία του αποκάλυψε συσκευασίες cannabis.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθήνα: Κατάστημα λειτουργούσε ως χώρος παράνομων τυχερών παιγνίων

Κατάστημα στην Αθήνα εντοπίστηκε να λειτουργεί ως χώρος παράνομων τυχερών παιγνίων. Συνελήφθησαν η ιδιοκτήτρια, η προσωρινά υπεύθυνη και δύο πελάτες. Κατασχέθηκαν 16 υπολογιστές, server και 890 ευρώ.