ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κτίριο ΑΣΕΠ
Πινακίδα ΑΣΕΠ σε τοίχο γραφείων στην Αθήνα, σχετική με δημόσιες προσλήψεις.

ΑΣΕΠ: 2.391 υποψήφιοι της ΔΕ σε υγειονομικές εξετάσεις για 787 θέσεις

Ξεκίνησε η διαδικασία υγειονομικών εξετάσεων για 2.391 υποψηφίους της ΔΕ, στο πλαίσιο της προκήρυξης 1Κ/2024 του ΑΣΕΠ για 787 θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία.

Σε διαδικασία υγειονομικών εξετάσεων εισέρχονται φέτος συνολικά 2.391 υποψήφιοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πλήρωση 787 θέσεων στη Δημοτική Αστυνομία, σύμφωνα με την προκήρυξη 1Κ/2024.

Τα αναλυτικά ονόματα των υποψηφίων έχουν ήδη αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr). Εκεί διατίθενται και συνοδευτικά αρχεία, όπως το Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης, καθώς και τα απαραίτητα παραπεμπτικά για παθολόγο/γενικό ιατρό και ψυχίατρο, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της εξέτασης.

Οι υποψήφιοι καλούνται να προβούν σε δύο βασικές ενέργειες:

  • α) Στη διενέργεια των προβλεπόμενων μικροβιολογικών εξετάσεων και ακτινογραφίας θώρακα.
  • β) Στη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων, τα οποία, μαζί με τα παραπεμπτικά και το Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης, παραδίδονται στον επιλεγμένο παθολόγο ή γενικό ιατρό, για τη συμπλήρωση της αντίστοιχης ιατρικής γνωμάτευσης.

Αντίστοιχα, για την ψυχιατρική εξέταση, απαιτείται η προσκόμιση του σχετικού παραπεμπτικού και του Δελτίου Υγειονομικής Εξέτασης σε ψυχίατρο, προκειμένου να εκδοθεί η απαραίτητη γνωμάτευση.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων ιατρικών διαδικασιών και τη συμπλήρωση του Δελτίου Υγειονομικής Εξέτασης από τους αρμόδιους ιατρούς, οι υποψήφιοι οφείλουν να σαρώσουν το έντυπο σε ευκρινή μορφή PDF, αποκλειστικά με μέγιστο μέγεθος 2MB.

Η ηλεκτρονική αίτηση, συνοδευόμενη από το Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης, υποβάλλεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ, ακολουθώντας τη διαδρομή Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Αίτηση > 1Κ/2024 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Υποβολή Δελτίου Υγειονομικής Εξέτασης.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ξεκινά την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 08:00, ενώ ολοκληρώνεται αυστηρά τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2025 και ώρα 14:00.

Προσοχή: Οι απαιτούμενες υγειονομικές εξετάσεις πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί το αργότερο ως τις 6 Οκτωβρίου 2025 και όχι πριν από τις 6 Ιουλίου 2025.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Ζητά ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ζητά μέσω επιστολής σε υπουργείο Εσωτερικών και ΑΣΕΠ άμεση ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας, τονίζοντας τη σημασία της για την αγορά, την πάταξη παραεμπορίου και τη βελτίωση της εικόνας της πόλης.
Κτίριο ΑΣΕΠ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για 1.213 θέσεις μόνιμου προσωπικού στη Δημ. Αστυνομία

Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της 1Κ/2024 προκήρυξης του ΑΣΕΠ για 1.213 μόνιμες θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία. Δείτε τα αποτελέσματα στο www.asep.gr. Κάποιες θέσεις θα καλυφθούν σε
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων για τα Τέμπη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα στα Τέμπη. Οι οδηγοί καλούνται να αποφεύγουν το κέντρο και να υπακούν στις οδηγίες της Τροχαίας.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Απαντάμε στις προκλήσεις με πίστη και αφοσίωση

Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της ΔΑΟΕ από την ίδρυσή της ως τον Ιανουάριο 2026, σε εκδήλωση παρουσία της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Ο υπουργός Πρ. του Πολίτη τόνισε πως το 2026 θα είναι ακόμη αποτελεσματικότεροι στην αντιμετώπιση οργανωμένου εγκλήματος.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη για παράνομη διέλευση δικύκλων σε πεζόδρομους

Κοινές περιπολίες ξεκινούν ΕΛΑΣ και Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης για να σταματήσει η παράνομη διέλευση δικύκλων σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια με στόχο την ασφάλεια των πεζών και την επιβολή προστίμων στους παραβάτες.