ΓΔ: 2143.17 0.24% Τζίρος: 231.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Χίος: Εκτεταμένα επεισόδια στον προσφυγικό καταυλισμό της ΒΙΑΛ

Τα επεισόδια ξέσπασαν νωρίς χθες, όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου 47χρονης Ιρακινής από εμπύρετο νόσημα. Απολογισμός κατεστραμμένα αυτοκίνητα, καμένες σκηνές και οικίσκους.

Εκτεταμένα επεισόδια εκτυλίχθηκαν τη νύχτα στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο. Αναφέρθηκαν επίθεση με πέτρες εναντίον Αστυνομικών και φωτιές με πρώτο απολογισμό κατεστραμμένα αυτοκίνητα, καμένες σκηνές και οικίσκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια ξέσπασαν νωρίς χθες το απόγευμα, όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου 47χρονης Ιρακινής από εμπύρετο νόσημα.

Τα επεισόδια αυτά γρήγορα πήραν τέλος.

Το βράδυ όμως φήμες ότι η 47χρονη υπέκυψε στη νόσο COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, προκάλεσαν ανησυχία και φόβο και αποτέλεσαν την αφορμή για νέα επεισόδια, που μετά τα μεσάνυχτα κλιμακώθηκαν. Η τάξη στον καταυλισμό επιβλήθηκε νωρίς το πρωί σήμερα Κυριακή του Πάσχα.

Η 47χρονη μεταφέρθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη στο νοσοκομείο με εμπύρετο νόσημα. Της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και οδηγίες αντιμετώπισης του προβλήματος. Της έγινε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού καθώς θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, το αποτέλεσμα της εξέτασης αυτής πάντως ήταν αρνητικό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις συλλήψεις για επεισόδιο σε δομή προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

Στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης, τρεις Σουδανοί συνελήφθησαν για πρόκληση σωματικών βλαβών σε τρεις Αιγύπτιους σε δομή φιλοξενίας. Τα θύματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ενώ οι δράστες οδηγούνται στον εισαγγελέα.
Γυναίκα σε συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολουδάκη από Λέσβο: Το νησί έχει γυρίσει σελίδα στο μεταναστευτικό

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σέβη Βολουδάκη, επισκέφθηκε τη Λέσβο, συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και ενημερώθηκε για τις προκλήσεις της διαχείρισης μεταναστευτικών ροών, συγχαίροντας αστυνομία και λιμενικό για το έργο τους.
Κώστας Ζαχαριάδης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί νέα κρίση ακρίβειας

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε πως η Ελλάδα οφείλει να στηρίζει την Κύπρο και κάθε ευρωπαϊκή χώρα υπό απειλή, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση για ανικανότητα στη διαχείριση της ακρίβειας και κάλεσε σε ενότητα στον προοδευτικό χώρο.
Βάρκα με μετανάστες στο Αιγαίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών σε Καλούς Λιμένες και Γαύδο

Σε δύο επιχειρήσεις νότια της Κρήτης διασώθηκαν συνολικά 197 αλλοδαποί που επέβαιναν σε λέμβους. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν το Λιμενικό, η Frontex και ιδιωτικά πλοία. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε λιμάνια της περιοχής.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Πάνω από 30.000 εκτοπισμένοι στον Λίβανο λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στον Λίβανο λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μετά από ισραηλινές προειδοποιήσεις και αεροπορικά πλήγματα σε δεκάδες χωριά.