ΓΔ: 2060.16 0.10% Τζίρος: 314.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
΄Το νησί της Ίου
Φωτογραφία Shutterstock

Η Ίος ξεχωρίζει για το παραδοσιακό σκοτύρι στις επιλογές Ολλανδών τουριστών

Έρευνα του Griekenland.net ανέδειξε την Ίο ως κορυφαίο προορισμό για Ολλανδούς τουρίστες χάρη στο παραδοσιακό σκοτύρι, επιβεβαιώνοντας τα ελληνικά τυριά ως αυθεντικό «σουβενίρ».

«Τα Ελληνικά τυριά αναδεικνύονται στο γνησιότερο και το πιο επιδραστικό αναμνηστικό των τουριστικών προορισμών» καταλήγει η έρευνα του Griekenland.net που ειδικεύεται στις διακοπές των Ολλανδών στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο, «η Ελλάδα δεν είναι μόνο η χώρα του ελαιόλαδου, του οίνου και των ηλιόλουστων ακτών. Είναι επίσης ένας πραγματικός παράδεισος για τους φίλους του τυριού. 

Με πάνω από 60 παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα, χειροποίητα από γενιά σε γενιά, η Ελλάδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς τυριών στην Ευρώπη. Η φέτα η οποία παράγεται εδώ και χιλιάδες χρόνια, είναι αναμφίβολα το πιο γνωστό είδος, αλλά όσοι εμβαθύνουν, θα ανακαλύψουν μια πλούσια παλέτα γεύσεων από μαλακά, δροσιστικά τυριά μέχρι πικάντικες, παλαιωμένες ποικιλίες που έχουν κερδίσει ακόμη και διεθνή βραβεία».

Μελετώντας τις προτιμήσεις και εντυπώσεις των αναγνωστών, η ιστοσελίδα εντοπίζει στη συνέχεια τις τουριστικές περιοχές και τους παραγωγούς τυριών που επιλέγουν οι Ολλανδοί. Μεταξύ δέκα προορισμών από τις Κυκλάδες, το Ανατολικό Αιγαίο, τα Επτάνησα, την Κρήτη, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Στερεά Ελλάδα, η Ίος καταλαμβάνει την πρώτη θέση με το τοπικό σκοτύρι.

Όπως αναφέρεται: «αυτό το κρεμώδες, ελαφρώς ξινό κατσικίσιο τυρί είναι το καμάρι της Ίου. Με γεύση φρέσκια και πικάντικη, το σκοτύρι, παρασκευάζεται πολλές γενιές πίσω, από οικογένειες που εκτρέφουν κοπάδια με ελεύθερη βοσκή στο άγριο τοπίο του νησιού. 

Στην Ίο ξεχωρίζουν δύο τυροκομεία. Στο Διασέλι, υπάρχει η δυνατότητα της δοκιμής καθώς και της παρακολούθησης του αυθεντικού τρόπου παρασκευής, ενώ και το Νιότικο παρασκευάζει τυρί σύμφωνα με τις Κυκλαδίτικες παραδόσεις».

«Η Ίος δεν είναι μόνο διασκέδαση ή χαλάρωση σε μια χρυσαφένια αμμουδιά. Είναι ένα νησί με πολλά μυστικά και ευχάριστες εκπλήξεις στην υψηλή και τη χαμηλή σεζόν. H γαστρονομία, ο πολιτισμός και τα activities στο νησί προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερες εμπειρίες κάθε χρόνο και εμπλουτίζουν τις επιλογές του επισκέπτη», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιητών, Αντώνης Μέττος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα ΣΟΚΕΕ-ALCO: Η συμβολή του εκθεσιακού κλάδου στην οικονομία

Νέα έρευνα του ΣΟΚΕΕ και της ALCO αναδεικνύει τη συνεισφορά των εκθέσεων στην οικονομία και στον τουρισμό, με 895.000 επισκέπτες ετησίως στην Ελλάδα και σημαντική διεθνή συμμετοχή εκθετών και επισκεπτών.
Παραλία Αγία Τριάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πτώση κρατήσεων στο μαζικό τουρισμό λόγω Μέσης Ανατολής

Μείωση 8%-10% παρατηρείται στις νέες κρατήσεις για παραθεριστικό τουρισμό φέτος στην Ελλάδα, λόγω της αστάθειας στη Μέση Ανατολή. Πιο έντονη η κάμψη στη Βόρεια Ελλάδα και στη Χαλκιδική, ενώ θετική τάση δείχνουν οι αφίξεις αεροπορικώς.
Παραλία Καρπάθου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κάρπαθος ξεχωρίζει σε λίστα με ανερχόμενους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Η Κάρπαθος αναγνωρίζεται διεθνώς ως ανερχόμενος ταξιδιωτικός προορισμός, σύμφωνα με τη γερμανική Reisereporter, χάρη στην αυθεντικότητά της, το ξεχωριστό φυσικό τοπίο και τις μοναδικές εμπειρίες εκτός μαζικού τουρισμού.
Αυστραλιανό κοινοβούλιο εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία για ταξιδιώτες από το Ιράν με εξαιρέσεις

Η Αυστραλία απαγορεύει την είσοδο για τουρισμό ή επαγγελματικούς λόγους σε ταξιδιώτες με ιρανικά διαβατήρια για έξι μήνες, λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Εξαιρέσεις ισχύουν για γονείς Αυστραλών πολιτών.