ΓΔ: 2676.02 0.55% Τζίρος: 330.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Παράκτιο πλοίο ΛΣ 910
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Διάσωση 120 μεταναστών από ιστιοφόρο σε κίνδυνο ανοικτά της Ρόδου

Με συντονισμό του ΕΚΣΕΔ και τη συμμετοχή πλοίων του Λιμενικού, διασώθηκαν 120 άτομα από ιστιοφόρο σε κίνδυνο 17 ν.μ. νοτιοανατολικά της Ρόδου και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο νησί.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή, 17 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ρόδου, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ). Στην επιχείρηση εντοπίστηκε ιστιοφόρο σκάφος που μετέφερε περίπου 120 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο παρουσίασε σοβαρό κίνδυνο στην ανοιχτή θάλασσα.

Το περιστατικό ανέλαβε να διαχειριστεί πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, που έδρασε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Επιπρόσθετα, στη διάσωση συμμετείχαν δύο ακόμα παραπλέοντα πλοία, τα οποία ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα για βοήθεια, ενισχύοντας παράλληλα το συντονισμό και την ασφάλεια της όλης διαδικασίας.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με επιτυχία και απόλυτη ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου, όπου τους παρασχέθηκε η απαραίτητη φροντίδα. Η άμεση κινητοποίηση και η υποδειγματική συνεργασία των αρχών αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες για την αίσια έκβαση της επιχείρησης, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο του συντονισμού και της υψηλής ετοιμότητας του Λιμενικού Σώματος στις θαλάσσιες διασώσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Νέος κατάλογος πλοίων υπό κυρώσεις στο Στενό του Ορμούζ

Η ιρανική Αρχή του Στενού του Περσικού Κόλπου δημοσίευσε λίστα με 77 πλοία που παραβιάζουν τα ιρανικά πρωτόκολλα στο Στενό του Ορμούζ, προειδοποιώντας για περιορισμούς και κυρώσεις σε όσους τα στηρίζουν.
Πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων
ΔΙΕΘΝΗ

Ιστορικό ταξίδι κινέζικου πλοίου στην Βρετανία μέσω Αρκτικής

Το πλοίο Dubai Tower έφτασε στη Βρετανία, ολοκληρώνοντας το πρώτο του ταξίδι από την Κίνα μέσω Αρκτικής. Η διαδρομή θεωρείται συντομότερη και ίσως ασφαλέστερη εναλλακτική της Διώρυγας του Σουέζ για πλοία με προορισμό την Ευρώπη.
Ιστιοπλοϊκό σε καταιγίδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιστιοφόρο προσάραξε στη Μεθώνη με εισροή υδάτων

Ιστιοφόρο με πολωνική σημαία προσάραξε στη νησίδα Κουλούρα στο Στενό Μεθώνης, προκαλώντας εισροή υδάτων. Επιβαίνουν δύο αλλοδαποί, χωρίς τραυματισμούς. Στο σημείο επιχειρούν σκάφη με δύτη και μέλη του Λιμενικού.
Υδροπλάνο και πλοίο στο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το «ΝΗΣΟΣ ΑΙΓΙΝΑ» απέπλευσε από Σκιάθο με προορισμό το Μαντούδι

Άρθηκε η απαγόρευση απόπλου στο «ΝΗΣΟΣ ΑΙΓΙΝΑ» μετά τη σύγκρουσή του με θαλάσσιο ταξί στο λιμάνι Σκιάθου. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ρύπανση. Η απαγόρευση ίσχυε αρχικά και για τα δύο σκάφη.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Έκκληση για επαγρύπνηση σε θάλασσα και ακτοπλοΐα λόγω ανέμων

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας κάλεσε σε αυξημένη προσοχή λόγω θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο, ζητώντας από εταιρείες και επιβάτες συνεχή ενημέρωση για τυχόν αλλαγές ή ακυρώσεις δρομολογίων.