ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ρυμουλκό στο λιμάνι

Λιμενικό: Θάνατοι, τραυματισμοί, διασώσεις σε Ρόδο, Κρήτη, Σάμο και Κέρκυρα

Το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε θάνατο, τραυματισμούς και επιχειρήσεις διάσωσης σε Ρόδο, Κρήτη, Σάμο και Κέρκυρα, επιβεβαιώνοντας τον κρίσιμο ρόλο του στην προστασία ζωών.

Την Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2025, το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε αναλυτικό δελτίο τύπου για μια σειρά από σημαντικά περιστατικά που σημειώθηκαν στις ελληνικές θάλασσες και αφορούσαν απώλειες ζωής, τραυματισμούς, επιχειρήσεις διάσωσης, καθώς και επείγουσες διακομιδές ασθενών.

Στη Ρόδο, ενημερώθηκε η αρμόδια λιμενική αρχή για τον θάνατο ενός 68χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρωσίας, ο οποίος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Πηγές Καλλιθέας». 

Το συμβάν συνέβη σε επιβατηγό σκάφος αναψυχής ελληνικής σημαίας. Στον άτυχο επιβάτη παρασχέθηκαν αρχικά οι πρώτες βοήθειες, στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Όπως ανακοινώθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, έχει διαταχθεί η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής για τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Στο Ρέθυμνο, ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να υπογραμμίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη ναυτιλία. Ειδικότερα, στις 8 Αυγούστου 2025, καταγράφηκε τραυματισμός 34χρονου ημεδαπού ναυτικού (ναυτόπαις) εντός φορτηγού πλοίου ελληνικής σημαίας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται. Το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου έχει αναλάβει τη σχετική προανάκριση, εστιάζοντας στη διερεύνηση των συνθηκών τραυματισμού.

Αντίστοιχο συναγερμό σήμανε στη Σάμο η εξαφάνιση ημεδαπού υποβρύχιου αλιέα στην παραλία Ποτάμι. Άμεση ήταν η κινητοποίηση με δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και περιπολικό όχημα από ξηράς να σπεύδουν στην περιοχή. 

Ευτυχώς, ο αγνοούμενος εντοπίστηκε σώος από συγγενικό του πρόσωπο στην περιοχή Μικρό Σεϊτάνι και είναι καλά στην υγεία του.

Στην Κέρκυρα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας, μετά από ενημέρωση, συντόνισε επιχείρηση διάσωσης 47χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας, που είχε τραυματιστεί σε απόκρημνη περιοχή κοντά στην παραλία «Ροβινιά». 

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με επαγγελματική λέμβο, ενώ στη συνέχεια ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής συνέβαλε αποφασιστικά και στη διεξαγωγή διακομιδών ασθενών που χρήζουν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 79χρονος διακομίστηκε από το λιμάνι Αγνώντα Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου με το Τ/Ρ-Α/Ψ «ΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Τ.Σ. 1753 Β΄
  • 57χρονη μεταφέρθηκε από το λιμάνι της Νισύρου στης Καρδάμαινας Κω με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΝΤΩΝΙΟΣ» Ν.Κ. 40

Τα ανωτέρω περιστατικά αναδεικνύουν τον κρίσιμο ρόλο του Λιμενικού Σώματος στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και την αποτελεσματική διαχείριση συμβάντων στις ελληνικές θάλασσες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη ανησυχία της Ελλάδας για τη φονική επίθεση σε πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ελλάδα εκφράζει έντονη ανησυχία για τη φονική επίθεση σε εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα, τονίζοντας την ανάγκη ασφάλειας για τα πληρώματα και ελευθερίας στη ναυσιπλοΐα. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού ναυτικού.
Κρουαζιερόπλοιο, Πειραιά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πειραιάς: Έως 8,5 ώρες καθυστερήσεις πλοηγήσεων σε 40 περιστατικά σε 15 μέρες

Σοβαρές καθυστερήσεις έως και 8,5 ώρες στις πλοηγικές υπηρεσίες του εμπορικού λιμένα Πειραιά καταγγέλλει η Διεθνής Ναυτιλιακή Ένωση, κάνοντας λόγο για σημαντική επιδείνωση της κατάστασης παρά τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις βελτίωσης.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Αδιάκοπη η μάχη στην εξωτερική πολιτική, δεν υποχωρούμε στα δικαιώματά μας

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε την ανάγκη στήριξης της ακτοπλοΐας και συγκράτησης των τιμών στα εισιτήρια λόγω αυξήσεων στα καύσιμα, ζητώντας κατανόηση και βοήθεια από την Ευρώπη για τη διασύνδεση των νησιών.
δεξαμενόπλοιο Αφραμαξ στη Μαύρη Θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη Μαύρη Θάλασσα: Πλοίο εξέπεμψε SOS, ένας νεκρός, τρεις αγνοούμενοι

Ένας νεκρός και τρεις αγνοούμενοι μετά από σήμα κινδύνου πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσαν οι ρουμανικές αρχές. Διασώθηκαν εννέα άτομα. Τρία μέλη του πληρώματος παραμένουν αγνοούμενα. Το πλοίο έφερε σημαία Κομόρες.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και διαμορφώνει τις εξελίξεις στη ναυτιλία

Ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του στη Σαγκάη, προώθησε τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών σε κινεζικά ναυπηγεία και συμφώνησε στην ενίσχυση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στη ναυτιλία.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απειλές Φρουρών Επανάστασης για κλιμάκωση αν οι ΗΠΑ συνοδεύουν πλοία στο Ορμούζ

Οι Φρουροί της Επανάστασης απείλησαν να κλιμακώσουν τη σύγκρουση με τις ΗΠΑ, αν συνεχιστεί η αμερικανική υποστήριξη στα πλοία που διαπλέουν το Στενό του Ορμούζ, το οποίο το Ιράν θεωρεί κρίσιμο για την παγκόσμια διακίνηση υδρογονανθράκων.