ΓΔ: 2623.91 -0.18% Τζίρος: 315.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Περιπολικό αστυνομίας
Φώτο: Shutterstock

Από υπερασπιστής, κατηγορούμενος: Σύλληψη 21χρονου για την πυρκαγιά στην Πάτρα

Συνελήφθη στην Πάτρα 21χρονος, κατηγορούμενος για εμπρησμό, ενώ είχε αρχικά εμφανιστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης 25χρονου που επίσης κατηγορείται για την ίδια πυρκαγιά.

Συνελήφθη, σήμερα, στην Πάτρα, κατηγορούμενος για εμπρησμό, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών, ο 21χρονος που είχε εμφανιστεί από την αρχή ως μάρτυρας υπεράσπισης του 25χρονου, ο οποίος απολογείτο σήμερα στην ανακρίτρια για εμπρησμό στην περιοχή του Γηροκομείου, στις 13-8-2025.

Σε βάρος του 21χρονου, ο οποίος έχει γερμανική υπηκοότητα, αλλά μένει στην Ελλάδα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτριας Πρωτοδικών Αχαΐας, με βάση το οποίο συνελήφθη από τους αστυνομικούς, όταν εμφανίστηκε για να καταθέσει υπέρ του 25χρονου κρατούμενου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ., ο κατηγορούμενος συνελήφθη για την πυρκαγιά που, στις 13-8-2025, κατέκαψε περιοχές του Δήμου Πατρέων και κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο, καθώς και εμπρησμό σε δασική έκταση από πρόθεση και κατά συναυτουργία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Ανακρίτρια Πρωτοδικών Αχαΐας.

Για την υπόθεση εξέδωσαν ανακοίνωση και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τού 25χρονου, οι οποίοι εκπροσωπούν στην παρούσα φάση και τον 21χρονο αλλοδαπό. Όπως αναφέρουν οι δικηγόροι, η σύλληψη του 25χρονου δημιουργεί εύλογες απορίες, για το πώς χαρακτηρίστηκε ως ύποπτος φυγής, καθώς «είναι νέος άνθρωπος που ουδέποτε επιχείρησε να διαφύγει και αντιθέτως εμφανίστηκε οικειοθελώς ενώπιον των Αρχών», ενώ από την πρώτη στιγμή έχει τεθεί επανειλημμένα στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών και σήμερα προσήλθε αυτοβούλως έξω από το γραφείο της ανακρίτριας προκειμένου να καταθέσει.

Οι δικηγόροι, Θεοφάνης Χριστόπουλος και Παναγιώτης Καποτάς, στην κοινή δήλωση τους υπογραμμίζουν ότι ο 21χρονος προσήλθε στις 13 Αυγούστου αυτοβούλως στην Αστυνομία και δήλωσε οδηγός της μοτοσικλέτας, εξετάστηκε και αφέθηκε ελεύθερος και «δεν επιχείρησε ποτέ να αποφύγει τη Δικαιοσύνη· αντιθέτως, η σημερινή του παρουσία καταδεικνύει την εμπιστοσύνη του στις θεσμικές διαδικασίες και την πρόθεσή του να συμβάλει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Και σημειώνουν: «Η μεταβολή της ιδιότητάς του από μάρτυρα σε κατηγορούμενο τη στιγμή που βρισκόταν ήδη ενώπιον των Αρχών αναδεικνύει την ανάγκη για ιδιαίτερη προσοχή και νηφαλιότητα στη διερεύνηση της υπόθεσης. Η Δικαιοσύνη καλείται να σταθμίσει όλα τα πραγματικά δεδομένα με αμεροληψία, ώστε να αποδοθεί η αλήθεια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καμένη δασική περιοχή Βαρνάβα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές

Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. με επικεφαλής τον Μίλτο Χατζηγιαννάκη επισκέφθηκε Πόρτο Γερμενό και Μέγαρα. Ενημερώθηκαν για τις μεγάλες ζημιές, με 40 καμένα σπίτια στην περιοχή και τρία επιβεβαιωμένα στην Ψάθα.
Πυροσβεστικό αεροπλάνο εν δράσει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΒΕΠ: Στήριξη πυροσβεστών και βοήθεια για πυρόπληκτους Δυτικής Αττικής

Το ΕΒΕΠ εκφράζει τη στήριξή του στους πυρόπληκτους της Δυτικής Αττικής και τιμά τις δυνάμεις που επιχειρούν στις φωτιές. Επισημαίνει τις σοβαρές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις, τα σπίτια και το περιβάλλον λόγω των πυρκαγιών.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυτική Αττική: Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν λόγω πυρκαγιών

Λόγω της πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική, η Αστυνομία εφαρμόζει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Η κυκλοφορία στη Μεγάρων-Αλεποχωρίου εκτρέπεται στο ύψος της Κων. Μπερδέλη προς Αλεποχώρι.
Πυρκαγιά σε εξοχική οδό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω πυρκαγιάς στο Πόρτο Γερμενό

Η Αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πόρτο Γερμενού λόγω της φωτιάς στο Καλαμάκι Βοιωτίας, με εκτροπές στην επαρχιακή οδό Οινόης-Πόρτο Γερμενού προς Πόρτο Γερμενό από τη διασταύρωση με Αλεποχώρι-Ψάθα-Βίλια.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινοί οικισμοί εκκενώθηκαν λόγω πυρκαγιών στη βόρεια Δυτική Όχθη

Σημαντικές πυρκαγιές ξέσπασαν στη βόρεια Δυτική Όχθη, με εκκενώσεις ισραηλινών οικισμών και δύο τραυματίες πυροσβέστες. Οι αρχές δίνουν μάχη με τις φλόγες ενώ τραυματίες διακομίζονται σε νοσοκομεία.